CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

A nu renunţa
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A nu renunţa 
  
De cate ori nu am fost pe punctul de a renunţa la ceva ce ne doream, pentru că nu am avut în preajmă un om care să ne impulsioneze, un om care să ne stimuleze, un om care să ne dea un avânt spre o realizare. Da, ducem lipsă de prieteni buni care să ne susţină moral; nu avem încredere în psihoterapeuţi, nici în sfatul unui consilier spiritual. Nu suntem destul de avansaţi din acest punct de vedere...Noi, românii, ne ruşinăm să ne adresăm unui psiholog. Atunci, trebuie să ne ajutăm singuri! 
  
Mergem la librărie şi cumpărăm una-două cărţi motivaţionale şi studiem, cum să ne mobilizăm pe obiective serioase, cum să devenim determinaţi şi responsabili, cum să avansăm pas cu pas pe drumul transformărilor interioare. 
  
*Aşadar, dacă ştii ce vrei, dacă eşti pregătit, dacă ai o viziune clară, nu mai trebuie decât focalizare şi concentrare. Dar, fără disciplină nu ajungi nicăieri. Cuvântul „disciplină” pare depăşit, „a fi liber” este la modă... De aici: dezordine şi debusolare, rătăcire şi confuzie. A fi disciplinat este în folosul oricui vrea să îşi rânduiască bine viaţa, să îşi organizeze fiecare zi , să aibă un stil de viaţă sănătos. 
  
Orice realizare începe în minte, cu un gând, de obicei răzleţ. Dacă nu este întărit de dorinţă şi voinţă, el se va pierde şi realizarea rămâne un vis. Abilitatea de a-şi realiza năzuinţele nu o are oricine... 
  
*E nevoie, cum spuneam, să avem pe cineva alături care să ne insufle încredere... Sigur, o avem undeva în fiinţa noastră, dar, dacă un om cu vorbă bună mai spune „un cuvânt potrivit, la momentul potrivit” contează! Dacă se bucură pentru noi, care cu entuziasm pornim pe drumul talentului nostru sau a înfăptuirii unui proiect personal, contează! Dacă ne susţine când ne împiedicăm, cumva, de „un ciot,” încurajându-ne cu un zâmbet cald, contează enorm! 
  
Deci, dacă avem un prieten cu aceste abilităţi de a transmite omenie, fidelitate, devotament şi afecţiune, să îl păstrăm! E o floare rară! 
  
Pentru a ne focusa, vom alege deliberat ce dorinţe avem pentru acest an. 
  
Pasul 1. Fixăm 25 de lucruri pe care vrem să le realizăm până la sfârşitul anului şi le notăm pe o foaie. 
  
Pasul 2. Din cele 25 de dorinţe, selectăm 5 prioritare sau importante. 
  
Pasul 3. Scriem pe o altă listă ce vom evita, pentru ca aspiraţiile noastre să aibă cale liberă spre împlinire. 
  
Zilnic facem o analiză a notiţelor. Bifăm ce am realizat, notăm ce piedici am reuşit să eliminăm şi ne felicităm pentru fiecare mic succes obţinut...Şi mai presus de toate, ne stimăm, ne onorăm şi jubilăm pentru faptul că nu am renunţat!! 
  
Referinţă Bibliografică:
A nu renunţa / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3742, Anul XI, 30 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!