CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

A fi biruitori
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A FI BIRUITORI 
  
Motto:Marea taină a existenţei nu constă în a trăi, ci în a şti pentru ce trăieşti. 
  
Fiodor Dostoievski 
  
Fiecare dintre noi a venit pe lume cu un anume scop, de aceea suntem speciali şi unici. Fiecare are sensibilitatea sa, creativitatea sa, talentul său. Fiecare are datoria să dea valoare lumii, omenirii, umanităţii prin propria sa existenţă morală. Toate experiențele noastre de viaţă converg spre armonia noastră interioară, dar și a întregului Univers. 
  
Sigur că, ne este greu să acceptăm că pacea la nivel mondial se instaurează printr-o transformare personală. Este un principiu ce pare absurd pentru cine nu cunoaşte elemente de fizică cuantică. Dar, iubirea, altruismul, compasiunea sunt calităţi care creează pace sufletească, apoi de la individ se propagă la familia sa, la anturajul său se dilată la întreaga comunitate şi mai departe…. 
  
Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas, dacă omul simte binefacerile liniştirii lăuntrice şi o cultivă cu conştiinciozitate. Va practica respiraţia lucidă, conştientă. Exerciţiul este simplu: « Atunci când inspir mă calmez, / Atunci când expir zâmbesc, / Sunt conştient de momentul prezent, / Simt acest moment sublim. » (respirăm rar, calm, blând) 
  
A fi binevoitor şi zâmbitor este un semn a exprimării de sine cu gentileţe, cu măiestrie. 
  
Bineînţeles că putem adăuga şi afirmaţii benefice : « Sunt calm, zâmbesc, momentul prezent este minunat. Organismul meu are puteri extraordinare de autovindecare, de regenerare şi de refacere. Dăruiesc lumii zâmbetul meu. Sunt fericit. » 
  
Noi suntem una cu ceea se simţim şi percepem. Dacă suntem mânioşi suntem uniţi cu furia noastră. Dacă suntem îndrăgostiţi de viaţă, suntem una cu iubirea noastră. Dacă privim un peisaj măreţ: un munte acoperit cu zăpadă, un râu sau un câmp verde ne unim cu acea frumuseţe. Noi putem fi ceea ce dorim. Fie indignaţi şi obosiţi în faţa televizorului care ne transmite ştiri îngrijorătoare, fie incitaţi emoţional, vizionând un film cu scene ce atacă sistemul nervos, fie încântaţi, citind o carte interesantă, ascultând o muzică plăcută, fie bucuroşi să avem un schimb de idei agreabile cu un prieten sau pasionaţi să ne cultivăm gustul pentru frumos prin îndeletniciri ce ne fac plăcere. 
  
Dacă suntem prea leneşi sau prea plictisiţi, nu vom acţiona în mod raţional pentru a ne modela viaţa, ci ne vom lăsa influenţaţi. Vom fi vulnerabili şi ne vom revolta contra celor ce ne îngrădesc drepturile. Ni se pare normal să ne manifestăm furia, nemulţumirea, nutrind teamă, frustrare. Nu putem spune ca Iisus : « Iartă-i Doamne, că nu ştiu ce fac » deoarece nu ştim cât de inconştient este omul. Noi credem că cel care ne face un rău este conştient, deştept şi calculat să ne nedreptăţească. Nicidecum, este orb, ilogic şi înnegurat în gândire. Doar cel ce serveşte binele este bine orientat, bine intenţionat, inteligent şi cu bun simţ. 
  
Aşadar, să nu lăsăm ferestrele eului nostru deschise spre cei ce ne tulbură, să acţionăm cu calm, cu maturitate. Dacă nu ne putem retrage din mediul poluant, atunci vom programa mental : « Închid obloanele conştiinţei mele. Refuz orice turbulenţe. Eu am starea mea de pace. Eu am în mâini frâiele destinului meu. Eu trimit gânduri de pace către întreaga omenire şi lui X cel rătăcit » Apoi, ne vom întoarce la imagini frumoase cu răsărit de soare, cu un pârăiaş zglobiu, la o lectură instructivă, la ocupaţii în care noi ne regăsim pe noi înşine cu toate valorile şi comorile adunate în inimă. Viaţa ne vrea biruitori ! Viaţa se vrea iubită, preţuită, cinstită ca un dar de mare valoare ! 
  
Referinţă Bibliografică:
A fi biruitori / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3741, Anul XI, 29 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!