CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Curajul vieţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Curajul vieţii  
  
Fiecare om crede că destinul lui a fost cel mai nefericit, mai nedrept şi mai încercat. Rar există persoane care să îşi aducă aminte de o copilărie ocrotită de dragostea părinţilor, de casa părintească îndestulată şi de locuri pitoreşti. Cei mai mulţi se gândesc la vremuri grele şi suferinţe care au lovit familia. Cu timpul, intervenind autoeducaţia şi maturizarea, oamenii descoperă curajul vieţii şi ştiu să spună : viaţa are tainele ei şi noi avem datoria să le descoperim, iar Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi.  
  
Dar, dacă noi credem că suferinţa este de neînvins, că lipsurile ne înving, nu facem altceva decât să deschidem uşa bolilor şi a tristeţii. Toate bolile vin în organism prin toate emoţiile negative care ne bântuie, pe care Iisus le numeşte păcate. Mai bine să reflectăm : ce ştim noi despre misterul existenţei unei fiinţe umane pe pământ? Nu ar trebui să abordăm întotdeauna cu delicateţe ceea ce se cheamă „biografia unui om” ? Doar un psihiatru sau un psihoterapeut ar putea analiza cu competenţă motivele care pot produce depresie, disperare şi durere. Noi, în loc să avem compasiune pentru cel căzut în suferinţă, îl judecăm şi îl acuzăm cu asprime.  
  
Ne place să vorbim despre experienţa noastră personală, oricui vrea să ne asculte, iar în momente grele ne îndreptăm fie spre un prieten care să ne aline, fie spre un preot care să ne dea un sfat. Dar şi un consilier spiritual care ne eliberează de energiile negative acumulate, merită atenţie. Şi el ne îndeamnă spre rugăciune şi spre Cuvântul lui Dumnezeu, deoarece viaţa este o emanaţie a Iubirii Divine.  
  
Cine ne dă curajul vieţii ? Cine ne dă cutezanţa de a merge înainte ? Ce ne susţine psihicul, moralul ridicat? Numai iubirea. Fiecare persoană sensibilă trăieşte plenar numai când se simte iubit! Cu toţii visăm dragostea, şi la o vârstă tânără, avem chiar curajul de a crede că ea nu ne va ocoli niciodată. Apoi, învăţăm că este nevoie să ne deschidem inima, să ne umplem de sentimente frumoase, de duioşie, de tandreţe pentru a găsi şi bucuria de a trăi, şi sensul vieţii. Dar, dacă cei ce dăruiesc şi primesc iubire nu sunt conectaţi la izvorul iubirii- Dumnezeu, ei se secătuiesc repede. Resursele lor consumate îi conduc la nefericire uneori, şi la un suflet gol, alteori. Nu există pentru oameni altă metodă de refacere sufletească, decât aceea de a primi iubirea lui Dumnezeu, pentru a o dărui altora.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Curajul vieţii / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3739, Anul XI, 27 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!