CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Iubirea, legea supremă a vieţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubirea, legea supremă a vieţii  
  
Iubirea ne aşteaptă să o folosim în fiecare zi, ceas, clipă, ca energie universală supremă. Ne uităm în jur şi nu ştim de ce să ne apropiem? Poate de o floare, de o carte, de partenerul de viaţă, de propriul talent sau de ţara unde trăim şi respirăm? Toate aşteaptă sentimentele noastre! Dar, nu este uşor, dacă nu am deprins limbajul iubirii...Dacă nimeni nu ne-a vorbit despre cei patru piloni ai iubirii, întotdeauna vom fi într-un anume dezechilibru. În familie, în copilărie, toţi ar trebui să învăţăm: să iubim şi să primim iubire, să ne facem iubiţi şi să ne iubim pe noi înşine.Aceste aspecte ale manifestării sentimentului de iubire ne face eficienţi dăruitori de afectivitate şi umanism, ne face oameni adevăraţi.  
  
Dacă aflăm la maturitate că avem lacune în acest domeniu magnific al existenţei, ne vom strădui să ne corectăm. Vom face exerciţii de pozitivare personală! Iisus ne-a indicat:”Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi,” dar nu ne-a spus cum vom face aceasta. Deci, vom învăţa singuri. Vom privi chipul din oglindă şi-i vom spune: „te iubesc.” Pornind de la această declaraţie către noi înşine, vom spune « te iubesc » oamenilor de pretutindeni, care sunt, au fost sau vor fi, unor lucruri care ne asigură confort, întregii naturi şi imensului univers. Toată ziua vom face declaraţii mentale şi vom fi radioşi şi luminoşi. În acest fel, vom exersa omenia, bunătatea, îngăduinţa, generozitatea şi frumuseţea sufletului nostru. Vom afla că mângâierea, încurajarea, oferirea de daruri şi servicii, ne bucură enorm, ca şi timpul petrecut împreună cu cei dragi. Ce facem cu neprietenii? Le trimitem lumina iubirii creştine: indulgenţă, toleranţă, iertare. Suntem mărinimoşi, nu pentru că ei merită, ci pentru că noi am devenit empatici, gentili, optimişti.  
  
Aşadar, să ne deschidem ferestrele inimii să intre soarele iubirii : să fim capabili să dăruim iubire şi să atragem iubire! Atunci, vom reuşi să ne cunoaştem, să descoperim că avem multe calităţi care se cer dezvoltate, amplificate, puse în valoare, pentru a ne înnobila fiinţa.  
  
 
  


 
  

 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubirea, legea supremă a vieţii / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3737, Anul XI, 25 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!