CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Spirala negativităţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Spirala negativităţii 
  
Când lucrurile au luat amploare şi ai realizat că ceea ce ai spus sau făcut nu mai poţi lua înapoi, vina şi ruşinea dau buzna peste tine, angajându-te complet pe o spirală negativă. Dacă ai fi avut mai mult autocontrol, ai fi putut salva acea relaţie, acea prietenie la care ţineai aşa mult. Dar, să fi fost aşa firav acest liant, încât intervenţia nefericită a unui coleg să fi produs această neînţelegere? Cum de spusele mele sunt puse la îndoială şi zicerile unui oarecare sunt crezute? Voi pierde un prieten de care mă ataşasem aşa mult! Voi fi singur şi neînţeles ! 
  
Ce este mai bine, să spun tare şi răspicat ce cred, ce vreau, ce simt, fără să îmi pese de consecinte, sau să las lucrurile să curgă, să se lămurească singur de dreptatea mea? Dacă aleg să accept situaţia, să tac, să suport, voi pierde sigur, un prieten cum s-a întâmplat în urmă cu nişte ani… Tot aşa a intervenit cineva cu o minciună bine ticluită la adresa mea, iar prietena mea de atunci, Olimpia, nu numai că m-a respins, dar s-a combinat cu pârâciosul. Cât a durat relaţia ? Mult, pentru că omul azi o supăra, mâine îi cerea iertare şi se împăcau. Avea talent, tipul! 
  
Şi unde se află ego-ul meu în această situaţie? Eul meu este complet derutat. Eu mă ştiu un om corect, cu respect pentru toţi oamenii, dar mai ales pentru prieteni. Atunci de ce sunt eu angrenat în această spirală a nedreptăţii ? Credeam că Aurel îmi va fi un prieten pe viaţă, şi iată-l supărat… Am o alegere de făcut : să recunosc că sunt vinovat, deşi nu sunt, şi să îmi cer iertare, sau să fac apel la mintea matură a tatălui meu ca să îmi dea sfatul potrivit… Cred că o voi alege pe a doua, pentru că am mare încredere în flerul tatălui meu. Dacă el îmi va spune: „fii atent, ăsta e un pretext pentru o despărţire » voi accepta că Aurel nu este un băiat de caracter. Şi nu voi suferi. 
  
Dar, ce-ar fi să las un spaţiu acestui diferend. Nu m-am putut abţine şi am reacţionat… Acum să îl las să digere situaţia şi în funcţie de alegerea lui, eu voi răspunde… Am fost furios, apoi frâmântat şi neliniştit. Acum trebuie să procedez inteligent, oricât de dureroasă este surpriza pe care mi-a oferit-o. Abia mă vindecasem de rana făcută de o fată, acum să constat, că şi un băiat poate fi fals? Tata în înţelepciunea lui, îmi zicea deseori : 
  
« Nimeni nu este responsabil de fericirea ta! Nici un prieten, nici o prietenă. Treci continuu prin diferite experienţe şi descoperi că tu porţi responsabilitatea bucuriilor tale. Spirala negativităţii o anulezi, aşa, printr-un pocnet de degete ! » 
  
Referinţă Bibliografică:
Spirala negativităţii / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3723, Anul XI, 11 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!