CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Ascultă-ţi inima!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ascultă-ţi inima!  
  
Natura mea, temperamentul meu produce mediul vieţuirii mele...  
  
Nu ştiu cum, dar defectele mele cheamă o seamă de neajunsuri. Atunci mă întreb dacă identitatea mea se regăseşte în acest loc sau trebuie să îmi ascult inima şi să aduc mari schimbări...  
  
 
  
Negaţiile: nu sunt bun de nimic, nu sunt norocos ca X, nu-mi reuşesc lucrurile ca lui Y, nu am ce au alţii, sunt distrugătoare, ştiu. Inima mea înregistrează aceste frustrări, uită să dezvolte punctele forte pe care le posed şi nu mă mai lasă să îmi manifest talentele şi capacităţile. Sunt blocat şi nefericit. Şi un timp, mă las învins...  
  
Apoi, mă ridic! Mă străduiesc să aflu ce nevoi are sufletul meu şi să le satisfac... Dar, am putere să mă schimb? De unde să încep? Cine mă poate ajuta? Cine mă poate umple de bucurie, frumuseţe şi pace, pentru a le revărsa în afară şi a mă simţi fericit? Am apelat la un prieten, la un psiholog, la căţeluşul meu. Apoi am aflat, că Dumnezeu poate umple golurile inimii mele ca mă simt întreg, complet şi împlinit.  
  
O viaţă „victorioasă” este rezultatul unei „naşteri din nou,” dar aceasta fie o capăt ca dar de la Dumnezeu, după un îndelung efort, fie o câştig pas cu pas prin dezvoltarea personală la care mă angajez în mod conştient.  
  
* Da, fiecare are în el însuşi resurse extraordinare pe care le descoperim prin autocunoaştere. Trebuie doar să fim atenţi la darurile care zac în noi, nefolosite sau rar puse în valoare. Să ne cercetăm şi vom afla comori nepreţuite.  
  
* Pentru a ne iubi şi preţui, avem nevoie de încredere în noi înşine şi de dialog cu inima noastră care deţine adevărul pur. Atunci vom şti să unim eforturile noastre cu ajutorul divin pentru orice reuşită. Atunci vom trece prin viaţă cu fruntea sus şi inima uşoară. Atunci vom fi oameni frumoşi şi curajoşi!  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ascultă-ţi inima! / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3720, Anul XI, 08 martie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!