CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

DESPRE MINE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
✩☼✩*♥.¸. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ .¸.♥*✩☼✩  
 
Pană pe la 13 ani am crescut alături de flori și animale în sătucul meu natal. Da, sătuc, nici n-aș putea să-i zic altfel pentru că în inima mea va păstra mereu un loc aparte, indiferent de rănile pe care trecerea timpului le poate lăsa în acel loc. Am avut mare noroc și încă am de părinții mei cărora le datorez nu numai viața ci tot ce am putut realiza până acum. În micuța noastră casă de la țara aveam o bibliotecă ce cuprindea cărți esențiale. Era o cameră nu foarte mare, dar bine luminată datorită celor două ferestre mari. N-aș putea uita vreodată linistea pe care o găseam acolo în zilele și nopţile de vară când, aruncându-mi privirile într-o carte, uitam de tot ce mă înconjura și doar foamea sau setea mă mai aduceau la realitate. Câteodată, noaptea, venea scumpa mea mămică și mă ruga:  
 
- E târziu, hai să dormi !  
 
Glasul ei domol și liniștit nu mă putea convinge să merg în dormitor. Am plâns când am citit “Romeo şi Julieta ”, deși știam, din auzite, finalul. Ciudat, dar citeam cu speranța că poate rămân să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți.  
 
La treisprezece ani am plecat de acasă la un mic liceu din orașul din apropiere. La cincisprezece ani destinul m-a adus în România. Fără să vreau, m-am desprins treptat de acea lume, de pianul drag, de dragostea pentru desen și de visele rebele. Acum încerc să recuperez amintirile frumoase din copilărie și îl înțeleg din ce în ce mai bine pe Creangă.  
 
Ce frumos este să trăiești în lumea lor!  
 
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ════♥════Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ  
 
║ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥♥♫♫♥♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ║  
 
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ════♥════Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ  
 
Referinţă Bibliografică:
DESPRE MINE / Lucia Batmindru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3795, Anul XI, 22 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Lucia Batmindru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lucia Batmindru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!