CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Biografie >  

PRIMA POEZIE ÎNVĂȚATĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe vremuri aveam o memorie de ELEFANT. Unde o fi dispărut elefantul meu în ultimul timp, Dumnezeu știe. Cred că aveam vreo doi anișori, eram în vizită la bunica de pe mamă și afară ploua urȃt. Era atȃt de urȃt și apăsător încȃt părea să mi se urască viața încă de la acei doi mici anișori. Mămica se chinuia să mă îmbrace cu ștrampii ca să mergem acasă. La un moment dat, scuzați-mi curajul de a aduce așa ceva în discuție, mi-am amintit un catren auzit de pe la copiii mai mari probabil: “Plouă, plouă / Babele se ouă / Ouăle-s de lut / Babele se ...”  
 
Bineințeles că am rostit toată poezia în fața mămicăi, inclusiv acele trei mici puncte. La care mămica, profesoare de franceză și directoare de școală, a rămas făra cuvinte, s-a înroșit la față ca o fată mare și mi-a dat o palmă peste față. De atunci nici să mai fi zis vreun astfel de cuvȃnt. Cum să se fi întȃmplat una ca asta? Efectiv, copil fiind, nu m-am putut abține. Bine, în timp am reușit să învăț a privi ploaia cu ochi mult mai frumoși, mai cu un curcubeu, mai cu o cană de ceai frunzărind o carte. Totuși prima poezie învățată, rămȃne PRIMA în amintirea mea, indiferent dacă îmi place ori ba. Așa că prefer s-o asociez cu ceva de genul: Mamăăă! Amintiri cu atentatele din 11 septembrie! Trebuie să învăț o poezie cȃt mai repede. De data asta, poate încercăm cu scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu. O fi cu noroc?! Cert e că pace, turcii ăștia nici c-au vrut.  
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMA POEZIE ÎNVĂȚATĂ / Lucia Batmindru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3777, Anul XI, 04 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Lucia Batmindru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lucia Batmindru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!