CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep. 33 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Deşi era un sfârşit de noiembrie , în care soarele apare mai rar şi este tot mai pretenţios, sâmbătă, ieşi victorios printre norii lăptoşi, ce pictau cerul încă albastru senin. Se prevestea o zi frumoasă, ce te îmbia să te bucuri de seninul zilei, de soarele provocator, era ca o ultima ofertă a lunii.  
 
Ioana era deja in bucătărie, unde trona pe masă, deja, un blat de tort şi o tavă de prăjitură, iar din cuptor veneau arome îmbietoare, semn că buni fusese hărnicuţă pentru nepoţelul ei drag. Laura, cu toată oboseală acumulată, dormi iepureşte şi se sculă de câteva ori să vadă dacă nu cumva starea lui Ionuţ s-a înrăutăţit. Acesta dormea profund, nu avea febră, se părea că vindecarea avea loc cu paşi repezi. Razele de soare îşi aruncau timid lumina în camera unde Laura încă dormea, mângâind-o pe obraz ca un dulce sărut. Se trezi şi îşi dădu seama că era destul de târziu, promisese să ajute la prăjituri, dar oboseala îşi făcuse efectul si spre dimineaţă căzu într-un somn adânc şi atât de binefăcător pentru întreg stresul pe care îl strânsese în ultima vreme. Sări repede din pat şi intră cu paşi înceţi în camera lui Ionuţ, se linişti, acesta era încă sub vraja lui moş Ene. In bucătărie, mama Ioana muncea de zor, aproape terminase cu coptul, aşa că nu mai trebuia ajutor decât pentru crema tortului. Făcu rapid un duş, îşi strânse părul ei frumos într-o coadă de cal, se îmbrăcă cu nişte pantaloni mulaţi şi o bluză culoarea cerului, arăta superb.  
 
- Mami, trebuie să apară şi Gabi, o să pun de o cafea, sigur nu a avut timp să bea la spital. Astăzi vreau să merg în oraş să-i cumpăr un cadou lui Ionuţ, bicicleta i-a cumpărat-o deja Gabi, iar Nicolae a trimis şi el un cadou, nu l-am desfăcut şi nu ştiu ce o fi. M-am gândit să-i cumpăr ceva de îmbrăcat, mai gros, acuşi vine iarna şi nu are mai nimic pregătit. Gabi s-a oferit să mă însoţească, iar diseară vrem să ieşim undeva, doar dacă Ionuţ se simte bine.  
 
-Du-te, Laura,liniştită, eu sunt aici! Dacă Gabi a cumpărat deja bicicleta, cumpără copilului ce crezi tu că are nevoie, eu i-am terminat puloverul, este călduros şi sigur o să fie mândru de el. Nu îţi fă griji, eu mă descurc singură aici, doar să mai cumpăraţi strictul necesar. Ieşiţi diseară, ai nevoie şi tu să te destinzi, ai trecut prin prea multe. Ţi-am făcut o listă cu ce ne mai trebuie, mâine o să avem şi alţi musafiri, în afară de invitaţii lui Ionuţ.  
 
- Cine, în afară de noi de noi?  
 
- Angela vine cu prietenul ei, vrea să ni-l prezinte, are gânduri serioase, după cum îmi spunea. Mă bucur nespus, nu mai aveam speranţe, credeam că o să îmbătrânească de una singură, sper doar să fie un băiat bun, merită şi ea să fie fericită. Abia aştept să-l cunoaştem, este inginer şi lucrează într-un institut de proiectare, a fost căsătorit, dar soţia a murit într-un accident de maşină, a depăşit cu greu această lovitură. Noroc că nu au avut copii, ar fi fost şi mai greu pentru el, copiii sunt o mare responsabilitate.  
 
- Îmi pare rău pentru el, dar mă bucur din toată inima pentru Angela, este o veste super! Sora mea este o mare secretoasă, nu a suflat un cuvinţel, mereu era ocupată, acum îmi dau seama de ce. În sfârşit, Dumnezeu a avut grijă de toate, soarele ne va zâmbi şi nouă! Soneria începu să târăie, sigur venise Gabi. Mama Ioana deschise repede uşa, era intr-adevăr el, îmbrăcat cu halatul alb, venise în fugă pentru injecţia lui Ionuţ. Era tras la faţă, obosit, nedormit.  
 
- Sărut mâna şi bună dimineaţa! Abia am reuşit să scap, azi noapte m-au chemat de urgenţă, un accident urât de maşină, noroc că nu a murit nimeni, dar au venit cu traumatisme ce necesitau operaţii fără zăbavă. Sunt frânt, nu am apucat să beau nici măcar o cafea, am făcut vizita la saloane rapid şi am venit aici într-un suflet. Sper că voinicul nostru nu a creat probleme, merg să-l văd, sigur antibioticele o să-l pună pe picioare, dar şi azi are restricţii, nu are voie să se dea jos din pat.  
 
Ionuţ se trezise şi o ţinea pe mami lui strâns, într-o îmbrăţişare, iar Laura îl acoperea de pupicuri, râdeau amândoi, semn că totul era în regulă.  
 
-Hei, hei, dar pe mine nu mă pupă nimeni? Bună dimineaţa, văd că sunteţi în mare tandreţe, sigur nu mai avem febră. Înseamnă că mâine o să poţi zburda, dar astăzi musai să rămâi la pat. Uite, ţi-am adus un joc ca să nu te plictiseşti, ştiu că eşti un băiat isteţ şi o să-i dai de capăt.  
 
- Nenea Gabi, mulţumesc! Ştii că te iubesc mult mult, de tot! Vezi, nu mai sunt bolnăvior, nu mă mai doare gâtuleţul, înseamnă că nu mă mai ciupeşti, nu!  
 
- Îmi pare rău, dar trebuie! Lasă, tu eşti un curajos, o să mai rabzi puţin, doar aşa o să fim siguri că te faci bine. Ia, să văd eu, gâtul tău! Mda, arată bine, dar mai dăm puţin cu albastru, apoi facem injecţia şi până diseară nu te mai necăjeşte nimeni. Gabi îi badijonă gâtul, apoi îi dădu injecţia , cu strângere de inimă. Ionuţ nu crâcni, lacrimi îi stăteau sub gene, dar trebuia să rabde, venea ziua lui, şi cum să stea în pat şi să nu se joace cu prietenii lui! Laura îl privea cu dragoste neţărmurită, îl strânse în braţe şi-i sărută ochişorii înlăcrămaţi.  
 
- Gata puiule, a trecut! O să te faci bine, mâine o să ne distrăm cu toţii grozav, o să vezi ce de surprize o să te aştepte!  
 
- Mami, o să primesc şi cadouri, nu-i aşa!  
 
- Desigur, ai fost un băieţel cuminte, trebuie doar să vedem cam ce ţi-ai dori tu!  
 
- Ştii ceva mami, mie îmi place orice cadou primesc, cadou-i cadou şi trebuie să mă bucur de el, nu-i aşa!  
 
- Ai dreptate, o să vezi tu mâine ce surprize ţi-am pregătit. Acum, haide la baie, spală faţa, dinţişorii, apoi schimbăm pijămăluţa, şi în pat cu tine. Eu merg să îţi pregătesc ceva să papi şi lui nenea Gabi să-i ofer o cafea, sigur nu a avut timp să bea la spital.  
 
- O cafea tare mi-ar prinde bine, după o noapte nebună şi chinuită. Nu pot să stau prea mult, dar vin să te iau şi mergem după masă în oraş la cumpărături, aşa cum ne-am înţeles.  
 
- Mami mi-a dat o listă cu ce mai avem nevoie pentru mâine, numai bine, până vii tu, terminăm şi noi pe aici cu pregătirile. N-am băut nici eu cafeaua, te-am aşteptat, haide să o povestim.  
 
Îşi băură cafeaua punând ţara la cale, în timp ce mama Ioana avea grijă ca Ionuţ să mănânce tot, trebuia să se întremeze, nu prea putuse de două zile mânca mai nimic, doar supă,ceaiuri şi lapte cu miere. Nu îl mai durea gâtul, aşa că mâncă cu pofta, dornic să scape de injecţii şi pat.  
 
-Am vorbit cu mami, i-am zis că vrem să ieşim, Ionuţ este bine după cum se vede, aşa că seara asta o să fie numai a noastră, mi-a fost tare dor de tine, abia aştept să fim numai noi doi.  
 
- Dar eu! Numai la asta m-am gândit azi noapte, abia aştept să te strâng în braţe, este greu pentru amândoi, dar în curând vei fi liberă şi ne vom putea bucura de dragostea noastră. Gata, trebuie să mă întorc la spital, mulţumesc de cafea, mi-a priit, m-a revigorat şi m-a pus pe picioare. O strânse pe Laura în braţe şi-i fură un sărut, apoi plecă în grabă, nu înainte de a-şi lua rămas bun de la mama Ioana şi Ionuţ.  
 
Timpul trecu rapid, vremea era superbă, păcat că nu puteau ieşi cu toţii undeva, să se bucure de ultimele zile însorite de toamnă. Terminară de umplut şi ornat tortul de ciocolată, era preferatul lui Ionuţ, făcură o salată de boeuf, iar mama Ioana pusese la foc oala cu sarmale, bătuse şniţelele pentru a doua zi, trebuia să pregătească o masă ca lumea, doar îi venea viitorul ginere, plus ceilalţi copii ai săi, era obiceiul deja împământenit, să fie toţi prezenţi la zilele de naştere, atunci se întrunea întreaga familie, se vedeau rar, toţi erau ocupaţi, şi nu pierdeau o astfel de ocazie.  
 
Când Gabi sosi, Laura era deja pregătită de plecare, îmbrăcase un costum de culoare roşu-sângeriu, cu fusta deasupra genunchilor şi haina uşor cambrată pe corp, o bluză de dantelă şi un şirag frumos de mărgele, care-i încadrau delicat, gâtul. Purta o pereche de pantofi de lac negri, cu toc înalt, foarte eleganţi şi la modă, punându-i în evidenţă corpul ei superb, ca de adolescentă. Îşi împletise nişte şuviţe, cu care îşi prinsese părul, căzut valuri-valuri, pe spate. Arăta divin, Gabi nu se mai sătura privind-o. Urcară în maşină, sub privirea mamei Ioana, mândră de frumuseţea fiicei sale. Se bucura de fericirea lor şi se ruga la Dumnezeu să-i protejeze şi să-i ferească de rele, prea au avut parte de ele.  
 
Umblară amândoi, ţinându-se de mână ca doi adolescenţi îndrăgostiţi, din magazin în magazin. Făcură o grămadă de cumpărături, dar ce era mai important, reuşiră împreună, să-l echipeze pe Ionuţ, cu tot ce era necesar pentru iarna care bătea în prag.  
 
Era un amurg minunat de toamnă, aşa că se mai plimbară pe aleile parcului, povestind şi râzând, Gabi o ţinea strâns îmbrăţişată şi-i mai fura câte un sărut. Frunzele copacilor cădeau una câte una, ca într-un dans, croşetând un covor foşnitor, într-o superbă paletă de culori, specifice toamnei. Li se înfiripaseră în suflet umbre ale trecutului, cu nostalgii atât de dragi lor. Se rupseră cu greu de sub vraja acestui tablou splendid de sfârşit de toamnă, şi se îndreptară spre localul lor, martorul primului lor sărut. Acolo şi-au declarat iubirea, acolo vor petrece iarăşi o seară minunată. Motelul era aproape arhiplin, perechi amestecate, de toate vârstele, dansau îmbrăţişate, lăsându-se furaţi de muzica, pe care orchestra o cânta impecabil. Gabi făcuse din timp rezervare şi fură conduşi de ospătar, la o masă, nu prea departe de ringul de dans. Acesta le luă comanda şi în scurt timp fură serviţi cu promptitudine. Orchestra tocmai începu o nouă melodie, Gabi o luă de mână şi se îndreptară spre ringul de dans. Se lăsară furaţi de vraja muzicii, strâns îmbrăţişaţi. Laura simţea în braţele lui, nu numai fericire, ci şi un sentiment de profundă linişte şi încredere. Dansară melodie după melodie, fericiţi şi relaxaţi, şi abia când muzica făcu o pauză, se întoarseră la masa lor. Gabi comandă şi o şampanie, trebuia sărbătorit acest nou început, atât pentru el, cât şi pentru Laura.  
 
-Seara asta este parcă un vis, sunt atât de fericită, încât mi se pare că totul se va destrăma. Aş vrea să fie totul aşa, să nu se mai sfârşească niciodată.  
 
- Iubita mea, o să fie mereu aşa, promit! Nu-mi doresc decât să vă văd fericiţi, iar mie îmi stă în putere să fac acest lucru. Haide să rămânem sub vraja acestei seri şi să privim cu încredere spre viitor. Te iubesc nespus, iubirea mea va fi pe vecie, să nu te îndoieşti de acest lucru niciodată.  
 
Gabi îi luă mâna şi i-o sărută cu delicateţe, iar Laura se pierdu în labirintul privirii lui, în care se oglindea nemărginita-i dragoste. Se doreau, iar dorinţa lor era aşa de puternică încât ar fi plecat, voiau să rămână singuri, să facă dragoste, să uite de tot şi să se lase purtaţi de val. Îi mistuia un foc necontenit, petreceau prea puţin timp împreună, aşa că, fiecare moment era foarte preţios pentru ei. Răbdarea le era pusă la grea încercare, dar erau realişti, se iubeau şi asta conta cel mai mult. Ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla la momentul potrivit. Seara trecu pe nesimţite, se făcuse târziu, şi încet-încet, perechi-perechi, de mână sau îmbrăţişaţi, părăsiră localul, unde petrecură clipe frumoase, pentru unii, poate, de neuitat. Părăsiră şi ei cu regret sala, dar îşi promiseră să vină cât mai des aici, era o atmosferă minunată, în care te detaşai de toate problemele. Se despărţiră în faţa blocului cu părere de rău, dar viitorul era promiţător, iar mâine era o altă zi, plină de promisiuni şi bucurii sufleteşti.  
 
- VA URMA -  
 
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep. 33 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1985, Anul VI, 07 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!