CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep.22 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se părea că viaţa lor a intrat pe făgaşul normal, cu pace şi linişte, dar prea frumos era totul ca să fie adevărat! Duminica a fost zi pentru pregătiri, începea doar anul școlar. Ionuț era tare mândru de uniforma lui de șoim și de gentuță, iar buni i-a pus într-un săculeț de pânză creioanele colorate, plastilina, acuarelele , caiețelul de desen, totul era pregătit, doar să vină mâine.  
 
- Mami, dar trebuie să iau și ceva de mâncare? Doar nu o să stau acolo flămând.  
 
- Sigur, puiule, şi aici este ca și la grădinița noastră, doar că sunteți mai mulți și mai multe tovarășe educatoare. Tu o să fii în grupa mare, anul viitor o să mergi poate la școală. Acum mami vrea să vorbească ceva cu tine și tu trebuie să faci așa cum zic eu, ne-am înțeles?  
 
- Dar tu știi că eu te ascult pe tine mereu, mai și greșesc, dar numai câte un piculeț!  
 
- La grădiniță sigur tovarășa o să îți pună întrebări despre mine, despre tati, de ce am venit, cât rămânem aici, vor să știe mai multe despre tine și familia noastră. Tu să nu povestești nimic din ceea ce s-a întâmplat și nici ce se întâmplă la noi în casă, bine? Tu ești un copil isteț și eu am mare încredere în tine, trebuie să fie secretul nostru. Promiți?  
 
- Sigur că promit, știi și tu că eu mă țin de cuvânt!  
 
Laura presupunea că educatoarea va vrea amănunte despre familia lor, nu voia să știe prea multă lume problemele cu care s-a mai confruntat și se confruntă. Sigur că se va lovi și la școală de curiozitățile colegilor, dar nu avea de gând să dea prea mule detalii, era viața ei și nu voia să se mai amestece nimenea în ea. Aștepta cu emoție prima ei zi în calitate de profesoară, mai frunzări prin cărțile din bibliotecă, unde găsi manualele vechi din care învățase. Știa că este bine pregătită și nu și făcea probleme că nu va face față. A prins-o noaptea citind și luând notițe. Ionuț a fost cel care a dat trezirea, abia mijiseră zorile, dar el nu mai avea răbdare, se temea să nu întârzie. Bunica le pregăti micul dejun, iar lui Ionuţ îi puse în gentuţă un pachețel cu mâncare și o sticluță cu apă. Laura se îmbrăcă cochet, dar decent, își strânse părul frumos într-o coadă de cal, arăta minunat. Gabi fu prezent la ora 7 la ușă, avea în brațe două buchete superbe de trandafiri.  
 
- Bună dimineața și sărut mâna! Toată lumea este gata de plecare? Pentru că este început de an școlar, am crezut de cuviință să ofer tovarășei profesoare un buchet de flori și să-i doresc mult noroc și succes, şi îi oferi Laurei trandafiri roşii şi parfumaţi. Normal că am luat un buchet și pentru tovarășa educatoare, așa că, voinicule, o să i-l oferi tu, doar ești un gentleman! Succes şi ţie, să fii cuminte şi să o asculţi pe tovarăşa, iar după-masă o să vin să-mi povestești cum a fost prima zi. Astăzi o duc eu pe mami la școală, apoi o să mă întorc la spital, bolnăviorii mă așteaptă.  
 
- Nenea Gabi, să-i saluţi şi din partea mea, eu acuma trebuie să merg la grădi şi nu mai pot să vin de mai multe ori, dar sigur vii şi mă iei tu o dată şi pe mine!  
 
- Sigur că-i salut, o să le fie dor de tine, dar dăm noi doi o fugă la ei când putem!  
 
- Dragul meu, mami pleacă, iar buni o să te echipeze pentru grădiniţă, să fii cuminte și să nu uiți ce mi-ai promis! Îmi pare rău că nu pot veni eu cu tine, dar o să meargă buni şi tot ea vine să te ia când se termină programul, să o aştepţi, să nu pleci cu nimeni de acolo. Haide, dă-mi un pupic şi să fii ascultător!  
 
După ce-l strânseră în brațe pe Ionuț, plecară grăbiți către destinație. Era circulație mare prin oraș, dar reușiră să se strecoare și să se încadreze în timp, astfel că la ora opt fără douăzeci de minute, Laura intră pe poarta școlii unde deja elevii și părinții așteptau, așa cum se obișnuia an de an, festivitatea de deschidere a noului an școlar. A fost o zi încărcată de emoții pentru amândoi. Se confruntau cu o schimbare majoră în viață, cu alt mediu, cu alți oameni, dar schimbarea era benefică amândurora. Colegii Laurei erau mai tineri, doar directorul și profesoara de chimie erau ceva mai în vârstă. Clasa unde urma să fie dirigintă avea în majoritate fete, doar cinci băieți. Au întâmpinat-o cu flori, bucuroși că vor avea o profesoară frumoasă și tânără. A sosit acasă plină de entuziasm și cu brațele încărcate de florile dăruite de copii, iar, la terminarea cursurilor a avut noroc cu profesorul de sport care venise cu mașina tatălui său, așa că a adus-o el până acasă. Ionuț o aștepta cu nerăbdare, fusese încântat de noua lui grădiniță și de colegi, dar și de tovarășa care era așa cam ca mami, dar nu frumoasă ca ea.  
 
- Mami, a fost super la grădi! Și să știi că nimeni nu a avut așa flori frumoase ca ale mele, tovarășa a fost tare încântată, mi-a mulțumit și m-a pupat pe obrăjori. Și să mai știi că m-a tot întrebat de tine și tati, iar eu nu le-am spus mai nimic, doar că tu ești o profesoară deșteaptă și frumoasă, iar tati inginer. Am făcut bine?  
 
- Foarte bine, doar că mă prea lauzi tu pe mine!  
 
- Dar mami, așa este, tu ești cea mai bună, mai frumoasă și deșteaptă, doar ești mami mea cea scumpă și dragă!  
 
Trecuseră deja câteva săptămâni bune de când Laura făcea naveta la şcoala. Îşi ajustase programul, iar naveta nu i se mai părea aşa dificilă. Erau cu toţii încântaţi de ea şi fiecare încerca să-i câştige prietenia. Ionuţ era un şoim de-a dreptul îndrăgostit de grădiniţa şi educatoare, iar, când ajungea acasă, bunica Ioana trebuia neapărat să-l asculte ce a făcut la grădiniţă, cu cine s-a mai împrietenit, ce cântec sau poezie a învăţat, era ca un sac fără fund. Era amorezat lulea de o fetiţă din grupa lui, o chema Adriana, era blonduţă ca şi el, iar buni trebuia să aibă mereu pregătit lângă mâncărica lui şi ceva pentru ea.  
 
Într-una din zile, poştaşul a înmânat mamei Ioana o scrisoare cu antetul judecătoriei, pe numele Laurei. Nu a îndrăznit să o deschidă, se temea de ce era mai rău, a sunat-o şi pe Angela, care a venit în mare grabă aşteptând venirea Laurei. Ionuţ se învârtea pe lângă ele şi nu pricepea de ce tot şuşotesc buni şi cu Angela şi el nu are voie să audă. Ajunsă acasă, Laura a simţit imediat că s-a întâmplat ceva, iar inima a început să-i bată nebuneşte văzând scrisoarea, se aştepta, dar totuşi nu era încă pregătită să înfrunte situaţia. Deschise cu febrilitate plicul, era exact ce intuise, Nicolae intentase divorţ şi era citată să se prezintă la judecătoria de care aparţinea localitatea de domiciliu a lui Nicolae - ea îşi făcuse deja domiciliul la mama Ioana - peste două săptămâni. Doamne, cum s-a putut hazarda să creadă că va fi totul în regulă, abia s-a pus picioare şi şi-a croit un alt drum, iar acum va trebui să se lupte prin tribunale pentru Ionuţ în primul rând şi apoi pentru libertatea ei, căci lângă Nicolae nu ar mai suportat să trăiască nici măcar un minut.  
 
- Acum ce să fac? Mi-e groază să mă reîntorc acolo, dar nu am ce face. O să mă lupt pentru copilul meu ca o leoaică, am serviciu, am unde locui, nu ştiu ce impediment ar mai fi. Oricum, el nu l-ar creşte singur pe Ionuţ, sigur vrea să-mi forţeze mâna ca să mă reîntorc la el. Nici cu aur să fie şi nu îl mai vreau! Îşi frângea mâinile şi lacrimi de durere îi curgeau şuvoi.  
 
Mama Ioana şi Angela priveau şi ele cu disperare, nu ştiau ce să mai zică. Angela o îmbrăţişă şi încercă să-i ridice moralul.  
 
- VA URMA -  
 
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep.22 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1964, Anul VI, 17 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!