CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep.21 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Acasă, Ionuț stătea ca pe ghimpi și o întreba pe Angela din cinci în cinci minute, cât este ora. Era deja îmbrăcat, deși buni îi spusese că este devreme, dar nu aveai cu cine discuta. Și la masă mâncă tot pe fugă, iar apoi ieși afară să-i aștepte pe ”întârziați” cum îi numise ele. Când apăru mașina, scoase un strigăt de bucurie și alergă în brațele Laurei care tocmai coborâse. 
  
- Mami, mami, voi cred că ați uitat de mine, este târziu și circul sigur a început! Eu vă aștept de aici de tare multă vreme, bine că ați venit, eu sunt gata, m-am echipat, doar să plecăm! 
  
- Păi nu ne-am înțeles noi că o să venim să te luăm? Cum să uităm? Așa încredere ai tu în noi, năzdrăvanule? 
  
- Mai avem timp suficient, eu trebuie să mă schimb, așa că tu stai cuminte aici sau vii cu noi sus, sigur buni o să ne facă și o cafeluță bună. 
  
- Eu stau aici, lângă mașină, dar să nu întârziați mult! 
  
Cât timp Laura și-a schimbat ținuta, mama Ioana le-a făcut o cafea bună, iar Gabi s-a pierdut în povești cu Angela. 
  
- Vino și tu cu noi, am un bilet în plus, m-am gândit că poate o să vrei și tu să vezi circul, am auzit că este grozav! 
  
- Ce mă bucur! Chiar nu aveam azi vreun program, mă gândeam să dau o raită prin oraș și să mă întâlnesc cu niște prietene ca să savurăm o prăjitură bună la cofetărie. Mulțumesc Gabi, mereu un gentleman! 
  
- Eu sunt gata, să mergem! Mami, nu știu pe la cât se termină circul, probabil că o să ne oprim și la un suc, să nu îți faci probleme! Ieșiră toți trei, iar mama Ioana îi însoți până afară. 
  
- Angela, vii și tu cu noi? Ce mă bucur, o să fie super, o să vezi! Era plin de entuziasm și nerăbdare, circul era ca și teatrul de păpuși, ceva nou în viața lui. 
  
Cupola circului era imensă și la intrare se îngrămădeau părinți cu copii de mână, adolescenți, perechi de îndrăgostiți, bunici cu nepoței, o lume pestriță și gălăgioasă. Își ocupară locurile în lojă și așteptară cu nerăbdare începerea spectacolului. 
  
Totul a fost magnific! Sub lumina reflectoarelor și-au etalat măiestria echilibriștii, jonglerii, acrobații însoțiți de cai, câini, elefanți, zebre, iar clovnii i-au distrat copios. Dar cel mai tare și mai tare a fost dresura de lei. Au pus garduri de protecție, iar lui Ionuț i-a stat inima în dinți când i-a văzut cât sunt de fioroși. Era o liniște mormântală, toți priveau cu frică cum cei doi dresori, o femeie și un bărbat , cu o biciușcă îi puneau să treacă prin cercul de foc, sau să meargă pe niște trepte, sau să se alinieze și să facă plecăciuni! A fost o nebunie, la terminare toată lumea s-a sculat în picioare și au început să-i aplaude pe toți artiștii! Au meritat aplauzele din plin. 
  
În drum spre casă s-au oprit la o cofetărie unde s-au tratat fiecare după pofta inimii, iar apoi au dus-o pe Angela la casa ei. Se înserase bine, Ionuț dădea semne de oboseală, căsca mereu, toată ziua a fost agitat în așteptarea evenimentului, iar acuma aproape că adormise în mașină. 
  
- Haide puiuț, am ajuns acasă, ia-ți la revedere de la Gabi și mergem la culcare, văd că ești frânt rău. 
  
- Nenea Gabi, a fost super și îți mulțumesc, cred că o să mai vină circul și atunci mergem din nou. nu ? 
  
- Sigur, nu pierdem noi ocazia! Ia dă tu aici obrăjorul să-ți dau un pupic, ne vedem noi după prima zi de grădiniță și aștept să-mi povestești cum a fost. Arată-le ce băiat bun ești! 
  
- Știi cât mi-e drag de tine? Până la cer, așa că îți dau un milion de pupici! 
  
După ce-și dădură câte un pupic, Ionuț o luă la fugă pe scări, iar Laura mai rămase câteva minute cu Gabi. 
  
- Iubita mea, îmi vine greu să mă despart de tine! O să adorm cu tine în gând și sper să te visez. Mâine sunt iarăși de gardă, dar luni vreau să mă lași să te duc eu la școală, vreau să fiu alături de tine în noul drum prin noua ta viață. Te rog nu mă refuza, doar te duc, apoi ne vedem seara, o să ard de nerăbdare să aud ce efect a avut asupra ta școala și colegii. 
  
- Și mie îmi este grea despărțirea, dar trebuie să mai rezistăm. Trebuie să fiu înainte de ora 8 la școală, o să fie probabil o festivitate la care participă toți dascălii. 
  
- O să fiu prezent la ora 7! O strânse pe Laura în brațe și se lăsară furați de vraja unui sărut care le transmitea fiori prin tot corpul. Se despărțiră cu regret și cu inima toropită de marea lor iubire. 
  
Laura intră în casă, iar Gabi demară spre spital, fredonând o melodie, era bine dispus chiar dacă îl aștepta o gardă care, de obicei, la sfârșit de săptămâna era mereu grea și plină de neprevăzut. 
  
În casă, lui Ionuț îi dispăruse somnul și povestea bunicii Ioana, cu lux de amănunte,ceea ce a văzut la circ. 
  
- Bunica, să fii văzut ce mari erau leii și fioroși, cu niște colți mari-mari, mie tare mi-a fost frică, pe cuvântul meu! Și era o tanti cu un nene, ei i-au dresat, aveau o biciușcă și leii se temeau de ea și făceau tot ce li se poruncea. Îți dai seama că leii înțelegeau ce vorbeau ei? Cum să înțeleagă ei ce vorbim noi? Oare și alte animale înțeleg ce vorbim, că eu tot am vorbit cu Azorică, dar nu mă prea înțelegea întotdeauna! Și scamatorii să vezi cum aruncau mingi multe și le prindeau, cred că o să încerc să fac și eu ca ei, nu cred că este așa greu. Şi am văzut şi elefantul,era mare cât casa şi avea şi un pui, şi ei aveau o tanti dresoare şi mereu le dădea ceva ca să mănânce şi ei atunci o ascultau, mami mi-a zis că zăhărel şi bombonele, cred că le place şi lor să guste ceva dulce. Îi mergea guriţa fără oprire, era încă sub vraja cupolei circului. Mâncară ceva şi, după o băiţă bună, Ionuţ trecu în lumea viselor, agitaţia şi emoţiile zilei l-au copleşit cu totul. Laura îl privea cu duioşie, se culcă lângă el strângându-l în brațe şi încet-încet i se închiseră ochii căzând într-un somn profund, avusese și ea o zi plină. 
  
- V A U R M A - 
  
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep.21 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1963, Anul VI, 16 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!