CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep.20 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua a trecut rapid, au pus țara la cale, au povestit vrute și nevrute, le părea rău să plece, ar fi rămas la nesfârșit aici, era tare frumos și plăcut. Copiii erau în elementul lor, s-au împrietenit repede ,se plăceau. S-au despărțit îmbrățișându-se și promițând o nouă ieșire. Urma ca Laura să o caute pentru a pune la punct demersurile pentru divorț. Ionuț se despărți de Rodicuța după ce o luă în brațe și puse doi pupici pe obrăjorii ei frumoși. Bineînțeles că nici Rodicuța nu s-a lăsat mai prejos și l-a pupat cu foc pe Ionuț. Cei mari îi priveau zâmbind, se simțeau binecuvântați cu astfel de comori. Se lăsase înserarea, iar liniștea și pacea trona în acest loc izolat, dar plin de farmec. Se hotărâră să mai zăbovească puțin plimbându-se prin împrejurimi, cu Ionuț de mână, la mijloc. Acesta rupse vraja care pusese stăpânire ei. 
  
- Mami, știi că mie mi-e drag de Rodicuța? O s-o mai vedem? Ea o să meargă la școală și eu la grădi, dar tot găsim noi când să ne mai întâlnim, așa-i? 
  
- Desigur, puiule, vezi că toți suntem acuma ocupați, încep și eu serviciul, dar tot aflăm noi o zi când să o vedem, răspunse Laura zâmbind. 
  
- Mai avem două zile până se deschide anul școlar, așa că m-am gândit să vă fac o surpriză, sunt convins, voinicule, că o să-ți placă la nebunie! 
  
- Normal, mie tot ce faci tu îmi place! Cât e surpriza ta de mare? 
  
- Nici nu visezi tu ce mare-i! A sosit circul în oraș și am luat bilete pentru mâine seară. Ce zici, mergem sau dau biletele înapoi? 
  
- Nenea Gabi, dar este superrr! Vezi, de aceea te iubesc eu pe tine așa mult, știi cam ce-mi place mie. Nu am fost niciodată la circ, dar am văzut la televizor, abia aștept să văd animalele și clovnii. 
  
- Sper, draga mea, că nu ai un alt program! 
  
- Sigur că mami nu are alt program, trebuie să vină și ea să vadă circul de-adevăratelea! Laurei îi zâmbeau ochii, fericită și bucuroasă că cei doi se înțelegeau așa de bine. Ce tată minunat o să fie Gabi pentru Ionuț, doar să treacă hopul cel mare! 
  
- Așa deci, eu intru acum de gardă la spital, sper să nu mai am probleme grave de rezolvat, iar mâine după-masă mergem la circ, avem bilete de la ora 17, numai bine să vă puteți și odihni pentru luni când începeți amândoi o nouă etapă din viață. Acum haideți să vă conduc acasă, am și eu timp să fac un duș și apoi la gardă. Se urcară în mașină și fiecare rămase adânciţi în gânduri. Ionuț visa cu ochii deschiși circul, Laura retrăia momentele petrecute cu Gabi, iar el, la rându-i. era fericit că-i are lângă el și că fac parte din viața lui. Ajunși acasă, s-au despărțit cu părere de rău, dar şi mâine este o zi. Ionuț o luă la fugă înainte, dornic să povestească bunicii totului tot, dar nu înainte de a-i da doi pupici lui Gabi, care îl luă în brațe și-l sărută cu drag pe părul bălai și obrăjori. O ajută pe Laura la plasele cu cumpărături, dar nu mai intră în casă. La ușă nu se putu abține să nu o strângă în brațe și să-i fure un sărut, nu se putea mai mult, se fereau să-i nu-i vadă lumea. Se despărțiră cu regret, dar fericiți. 
  
Înăuntru, Ionuț povestea deja cu vervă ce au făcut toată ziulica, radia de bucurie. 
  
- Bunica, mâine mergem la circ și o să văd leul, și ursul, și maimuțelele, și clovnii care fac atâtea năzbâtii, ca noi să râdem. Nenea Gabi ne-a făcut o surprizăăă! Tare mi-i drag de el, știe întotdeauna ce îmi place! Și să știi, buni, că am o prietenă, o cheamă Rodicuța și-i tare frumușică, cred că o să mă însor cu ea când voi fi mare! Vorbea cu atâta nonșalanță de parcă cele spuse de el erau aproape gata să se împlinească. 
  
Și buni și Laura îl ascultau zâmbind și se gândeau la ce-i va rezerva viitorul acestui copil, inocent, numai suflet și energie. Rămaseră multă vreme povestind toți trei, vrute și nevrute, rupți de trecut și gânduri negre. 
  
Gabi avusese o gardă mai ușoară și, după ce se revigoră cu un duș și o cafea bună, se hotărî să meargă și să o scoată până la prânz pe Laura, nu înainte de a stabili o întâlnire și cu Iulian, prietenul lor, inspector general în învățământ. La început, Ionuț a stat bosumflat, se temea că nu o să-l mai ia la circ, dar după ce și-au dat cuvântul de onoare, zâmbetul lui ștrengăresc i-a luminat iarăși chipul frumos. 
  
- Noi nu stăm mult în oraș, avem o treabă de oameni mari, așa că tu trebuie să o ajuți pe buni , i-ai rămas dator. Angela o să vină și ea, așa că voi luați prânzul fără noi. Promiți să fii ascultător și cumințel? 
  
- Mami, draga și scumpa mea, promit, promit, poți să o întrebi pe buni dacă m-am ținut de cuvânt! 
  
La terasă, Iulian îi aștepta însoțit de soția sa Anca, dornică să se revadă cu Laura. Se îmbrățișară și, după ce ospătarul le luă comanda, se pierdură în povești și amintiri. Anca, deși era mamă a doi copii, nu se prea schimbase, în contrast cu soțul ei care era de nerecunoscut, așa de mult îl transformaseră anii. Avea o voce plăcută și ochii îi scânteiau de inteligență. 
  
- Laura, am vrut să vin la școală cu tine, să te prezint noilor tăi colegi, din păcate, nu pot, este deschidere de nou an școlar și trebuie să fiu prezent în altă parte. Dar am luat legătura cu directorul școlii, este un om nemaipomenit, mai are câțiva anișori până la pensie, el va face prezentarea ta în locul meu. Sunt convins că o să îți placă colectivul, sunt oameni faini, așa cum eram și noi pe vremuri, sunt tineri și dornici să se realizeze. Anul ăsta o să trebuiască să rămâi aici, dar anul viitor, să fim sănătoși și în pace, sigur te vom aduce la o școală în oraș. Poți profita de niște cursuri care să îți recunoască și statutul de profesor. Oricum, noi vom ține legătura, Anca este dornică să-ți cunoască puștiul și să-l împrietenească cu copiii noștri. 
  
- Apropo, ieri ne-am întâlnit cu Rodica și Tony, au o fetiță superbă, am petrecut o după amiază plăcută cu ei. Cred că am putea să mai facem astfel de ieșiri cu grupul nostru de prieteni, toți sunt cu copii, iar noi suntem dornici să mai ieșim din rutina de zi cu zi. 
  
- Desigur, o să stabilim, vorbim pe telefon și o să vezi ce rapid o să ne strângem, am mai îmbătrânit noi, dar nu ne-am pierdut vitalitatea cu care ne-am mândrit mereu! Acum noi trebuie să plecăm, ne-am lăsat pruncii la mama și mai avem de făcut mici cumpărături pentru școală. Ai mei merg amândoi, fetița în clasa a doua și băiatul în a patra. Mă bucur că ne-am revăzut, iar ție, Laura, iți urez succes în noua ta postură de profesoară, știu că ești bună, mereu ai fost tenace și ai strălucit la carte. 
  
- Anca, din suflet mă bucur că te-am revăzut, ai rămas tot așa de comitet, nu te-ai schimbat. Aștept ocazia unei noi revederi. Mi-ar place ca și copiii noștri să devină prieteni, așa cum am fost noi. 
  
Se despărțiră îmbrățișându-se, iar Laura cu Gabi, lăsând mașina în parcare, plecară să facă o plimbare în părculețul care fusese martorul întâlnirilor gălăgioase și pline de viață ale grupului lor. Se simțeau iarăși adolescenții de altă dată, plini de vise și speranțe. 
  
- VA URMA - 
  
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep.20 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1962, Anul VI, 15 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!