CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E ! - ep. 13 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bunica Ioana intră în casă ca o vijelie. Ținea în mână o scrisoare și nu știa ce să zică, ce să facă, i-o dădu totuși Laurei, așteptându-i neliniştită reacția. 
  
- Cine ți-a adus-o? Glasul Laurei era temător, intrase în panică. Desfăcu scrisoarea cu febrilitate și, după ce o parcurse, se mai liniști. Este o citație să mă prezint la poliție, pentru declarații privind accidentul meu. Ăștia nu sunt normali, ce mai vor de la mine, ce să-i mai fac amărâtului ăluia care m-a accidentat? Faptul este consumat și nu am nici o pretenție. A venit la mine la spital să se disculpe, începuse lucrul la trei dimineața și adormise la volan. Putea să-mi omoare copilul, putea să mă omoare pe mine, dar sigur că Dumnezeu a avut alte planuri cu noi și am scăpat. Nu pot decât să-i mulțumesc Celui de Sus că suntem în viață, abia mi-am revenit, chiar nu mai aveam nevoie și de asta! 
  
Când intrase mama Ioana cu plicul, pentru moment Laura crezu că este din partea lui Nicolae și inima-i stătu în loc. Nu se mai gândise la el până acum și avea o strângere de inimă și o teamă ascunsă în suflet, că acuși - acuși o să se trezească cu el aici sau cu vreo citație. Nu era el omul care să lase lucrurile așa, sigur pune ceva la cale pentru a-i aduce înapoi, mereu găsea calea de a cădea în picioare şi de a avea câştig de cauză, totul doar în favoarea lui. Laura se temea de acest lucru cel mai mult, sigur, fiind accidentat, nu o să poată face prea multe deocamdată, dar va trebui să fie pregătită pentru ce este mai rău, îl cunoștea prea bine pe Nicolae și felul lui de a fi. Neliniștea puse deja stăpânirea pe ea și începu să se gândească cu teamă la viitorul atât de precar. Va fi o luptă dură, dar trebuie neapărat să-și găsească un serviciu, pentru a putea ține piept oricărui argument, pe care, desigur, că Nicolae l-ar invoca. Doamne, avea atâta nevoie de iubire, de mângâiere, de o vorbă bună! Le va avea oare vreodată? 
  
Zilele se scurgeau în linişte, parcă soarele începea să lumineze și viața Laurei. Era o pace binefăcătoare în sufletul ei atât de mult încercat. Își petrecea ziua scriind, ajutând-o pe Ioana sau plimbându-se cu Ionuț, însoțită de cele mai multe ori de Gabi, care nu pierdea nici o ocazie de a fi împreună. Mergea la control regulat, însoțită bineînțeles de ”doctorul cel mic”,cum îl numiseră cei din spital pe Ionuț. Acesta era în extaz, nu uita să-și ia bonețica și trusa, se ținea scai de Gabi și nu puteai să-l refuzi, spitalul era acum pentru el ca o a doua casă. Îl cunoșteau toți, îi zâmbeau, îl încurajau și venea mereu cu brațele încărcate de daruri. 
  
Cu Ionuț de mână, Laura și Gabi formau un cuplu minunat, erau fericiți, zâmbeau mereu și niciun nor nu părea că le întunecă această fericire. Mulți întorceau capul după ei și ar fi pus pariu că sunt o familie minunată, reușită, cu un înger de copil binecuvântată. Au peregrinat peste tot, Ionuț era neobosit în a găsi locuri unde să se desfășoare și să se bucure de compania altor copii. S- au plimbat cu bărcuța, au văzut maimuțelele, leii cei fioroși, ursul cel morocănos, păsări și o sumedenie de animale sălbatice aflate în imensa grădină zoologică. Timpul zbura, iar ei nici nu sesizau trecerea lui, până nu-i apostrofa Ionuț că nu a mâncat nimic și îi este foame, şi atunci trebuiau să revină la realitate, Gabi nu s-ar mai fi despărțit de ei niciodată. 
  
Laura înflorise, mlădie, cu părul auriu fluturându-i pe umeri în valuri bogate, era ca o divă din filme. Pentru moment, uitase de toate relele din viața ei și se bucura de fiecare clipă, simțindu-se iubită, prețuită. Realiză că iubirea lui Gabi era balsamul de care avea atâta nevoie și inima-i bătea frenetic, ori de câte ori se întâlneau. Se va lăsa în voia sorții și va lăsa inima să-și aleagă drumul . 
  
- Mâine vreau să-ți fac o surpriză, mi-am luat liber, așa că o să mergem împreună undeva, unde nici nu visezi. Apoi, toată ziua o să fie numai a noastră. Am vorbit și cu Angela, o să-l ia pe Ionuț la Teatru de păpuși, așa că nu-ți fă griji și nici alte planuri pentru mâine. 
  
- Ce fel de surpriză? M- ai făcut curioasă, dar sunt sigură că o să fie plăcută! Nu mai întreb, nu ar mai fi surpriză. Bine, atunci pe mâine! 
  
Se despărți de ei cu părere de rău, nu înainte de a-i pupa și strânge în brațe pe amândoi. 
  
Noaptea trecu rapid, iar Gabi se prezentă la ușa mamei Ioana, care îl aștepta cu o cafea tare, numai bună să-l revigoreze după atâtea zile de muncă asiduă în spital. Angela era și ea venită, își luase zi liberă, iar Ionuț sărea în sus de bucurie că va merge la Teatru de păpuși, se juca Scufița Roșie. 
  
- Angela, tu crezi că la teatru lupul este de - adevăratelea? Nu vine și la noi? Mami mi-a citit de multe ori povestea și știu că-i rău și flămând, dar știi ceva, eu o să mă bat cu el și nu o să las să facă rău nimănui! Gesticula și luase atitudine hotărâtă, încruntată, de parcă atunci lupul trebuia înfruntat. Făcură haz cu toții, Doamne, câtă inocență! 
  
- Scumpul meu, la teatru sunt actori care mânuiesc păpușelele, nu trebuie să te temi, o să vezi ce mulți copii sunt acolo, o să ne distrăm pe cinste, îl lămuri Angela. Ionuț nu mai fusese niciodată la Teatru de păpuși, pentru el era o noutate și curiozitatea mare. 
  
Își băură cafeluțele, apoi Angela plecă prima cu Ionuț, era matineu și nu voiau să întârzie. 
  
- Și acum să plecăm și noi, să vedem dacă surpriza mea o să-ți placă! Sărut mâinile pentru cafea, a fost o adevărată binefacere, parcă mi-a luat oboseala cu mâna. Plecară, iar Ioana îi petrecu cu privirea de la fereastră și se rugă la Dumnezeu ca să-i dea și Laurei noroc în viață. Mereu l-a plăcut pe Gabi, dar nu a vrut să se amestece nici în viaţa Laurei, nici în viaţa celorlalţi copii, pe ea au măritat-o părinţii şi toată viaţa a fost nefericită. 
  
- VA URMA - 
  
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E ! - ep. 13 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1955, Anul VI, 08 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!