CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep.8 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Laura dormea profund când Gabi intră în rezervă cu un buchet imens de trandafiri roşii, florile ei preferate. Angela le aranjă într-o vază şi vru să o trezească.  
   
- Las-o, mai bine să ieşim şi să-mi povesteşti ce s-a întâmplat, nu am prea avut când să mă pun la curent cu tot! Ieşiră pe coridor, se aşezară pe o băncuţă şi Angela începu să-i povestească drama Laurei. Acesta o asculta întristat, nu şi-ar fi închipuit niciodată că ea va fi aşa de nefericită.  
   
- Pe mine cel mai mult mă frământă faptul că Laura trece printr-o stare depresivă acută, nu știu ce sa fac, moralul ei este la pământ. Când te-am văzut pe tine şi bucuria din ochii ei, am sperat că o să putem împreună să o ajutăm să iasă din starea aceasta, are nevoie de un sprijin moral, prea s-au adunat multe în sufletul ei si cred ca a obosit să mai lupte.  
   
În timp ce ei povesteau afară, Laura se trezi şi rămase fascinată în fața imensului buchet de trandafiri, inima începu să-i bată cu putere, ştia că Nicolae nu face astfel de gesturi, că sigur sunt de la Gabi, doar el îi ştia dragostea pentru trandafirii roşii, florile preferate. Când se deschise uşa şi intră Gabi cu Angela, inima îi tresări, era aşa cum bănuise. Îl întâmpină, zâmbind.  
   
- Mulţumesc din suflet Gabi! M-ai trimis cu gândul la trecut, văd că nu ai uitat florile mele preferate! Haide lângă mine şi povesteşte-mi despre tine, nu ne-am văzut de atâta timp. Nu te-ai schimbat prea mult, te-ai maturizat, iar cu barbă iţi stă minunat! Spune-mi ce ai făcut în toţi acești ani cât nu ne-am văzut, apoi o să-ţi spun şi eu pe scurt viaţa mea!  
   
Cu glas domol, Gabi începu să-şi povestească viaţa . Terminase facultatea cu brio şi îşi făcuse specializare la Ortopedie, iar la repartiţie a optat pentru oraşul natal. Aşa se face că s-au întâlnit aici. A fost căsătorit cu o colegă, din păcate nu a mers căsnicia lor, aşa că i-au pus capăt, doar că au o fiică, pe care el o iubeşte enorm. Dacă a dat chix cu căsnicia, s-a axat doar pe studiu, viaţa lui este spitalul, aici îşi petrece cel mai mult timp. Viaţa nu i-a fost prea uşoară. După moartea mamei, care l-a afectat foarte mult, a trebuit să se descurce singur, cu ce primea de la tatăl său nu îşi putea permite prea multe. A lucrat în spital, făcea gărzi noaptea, iar ziua mergea la cursuri, a fost greu, dar a meritat. Îi place ceea ce face, a fost visul vieţii sale, de mic şi-a dorit să salveze vieţi, să se facă doctor. Munceşte mult, studiază mult, nu prea mai are timp de el, de distracţie.  
   
Laura îl privea parcă pierdută, de multe ori îşi imaginase întâlnirea cu el, dar nu şi-a închipuit vreodată că se va întâmpla în asemenea ipostaze. A ţinut enorm de mult la el, i-a fost prieten la bine şi la rău şi abia târziu, după ce au început problemele în căsnicia ei, şi-a dat seama că de fapt l-a iubit pe Gabi dintotdeauna. Dar deja erau prea târzii regretele, fiecare a pornit pe drumul său. Cum este şi viaţa asta, mereu cu cumpene, să nu ştii ce să alegi! Timpul parcă zbura, începură să-şi amintească tot felul de întâmplări la care ei fuseseră părtaşi, râdeau cu poftă de câte o poznă hazlie. Laura se îmbujorase şi, deşi era încorsetată în gips, era frumoasă, iar ochii ei trişti, acum radiau de bună dispoziţie. Uitase şi de durere şi de tristeţe, se simţea ca în anii de liceu. Întâlnirea neprevăzută cu Gabi era ca o trambulină, care o scosese din starea de apatie în care căzuse. Gabi venea zilnic să o viziteze, pierdea ore în şir în rezervă, iar Laura înflorea La început, când Ionuţ l-a găsit pe nenea doctor lângă mami lui, nu i-a prea plăcut, prea o privea aşa, nu ştiu cum...Şi atunci, o ţinea de mână şi nu se desprindea de ea, până nu pleca Gabi. Totul până într-o bună zi, când acesta îi aduse o trusă medicală pentru copii. Ştia de la Laura că Ionuţ visează să se facă doctor. Bucuria lui Ionuţ a fost mare, începu să-i consulte pe toţi, dar, în primul rând, pe mami. Era o adevărată plăcere să-l vezi cât de serios făcea consultaţiile. Apoi Gabi l-a luat cu el la vizită în saloane, iar asistentele i-au făcut o boneţică albă. Îl prezenta drept asistentul lui şi doctor în devenire. Umbla ţanţoş şi serios, iar ochii îi fugeau neastâmpăraţi, vrând să vadă şi să ştie tot. Era acum prieten la cataramă cu nenea doctor Gabi, doar era asistentul lui. Nu mai reușeau să-l desprindă de spital, nu-l mai interesau jocurile cu prietenii din blocul bunicii, aici totul era mai interesant și era cu mami, doar trebuia să aibă grijă de ea, aşa i-a promis. Cu greu l-au lămurit că mami trebuie să se odihnească, iar nenea doctorul are operații, la care el încă nu poate asista, doar când o să fie mai mare. Pleca doar după ce primea promisiunea că o să-l aducă şi a doua zi.  
   
Laura începu să se ridice din pat şi să facă mici plimbări, deşi avea încă dureri. Ziua îi trecea mai uşor, dar noaptea o bântuiau gândurile negre, avea coşmaruri şi se trezea plângând. Se gândea la Nicolae, nu-şi putea închipui ca el să nu vină să-i caute, nu-i stătea în fire, ceva s-a întâmplat, dar ce? Își punea întrebări, la care nu găsea răspunsuri. Cu Angela nu îndrăznea să deschidă subiectul, știa ce-i va spune, iar cu mama, nici atâta. Prezența lui Gabi îi făcea plăcere, îi însenina sufletul, dar nu putea să nu se gândească la faptul că este căsătorită și are un copil, că este în cumpănă și nu știe ce îi rezervă viitorul, deocamdată era neputincioasă și nu se putea baza decât pe ajutorul Angelei și al mamei, ceilalți frați aveau și ei familii, greutăți. Va trebui să-și revizuiască posibilitățile și să-și hotărască viața de acum înainte. Adormi cu acest gând, iar Angela o privea cu tristețe, bănuia frământările Laurei și se gândea cu teamă la o imprevizibilă venire a lui Nicolae.  
   
Laura reînvia, zilele parcă se topeau, se obișnuise cu gipsul, nu o mai incomoda ca la început. Nu simțise atmosfera apăsătoare de spital și asta datorită lui Gabi, care fugea la rezerva ei, ori de câte ori avea puțin timp liber, veșnic venea cu câte o mică atenție, iar florile erau nelipsite. Ionuț radia de bucurie când îl vedea și de abia aștepta să meargă ”la vizită” să-și vadă ”bolnăviorii”, cum îi alinta el.  
   
Chiar dacă neliniștea își făcea mereu prezența în sufletul Laurei, Gabi îi oferea o rază de soare, era plăcut, cu haz, nici nu-și dădeau seama cum trece timpul. Externarea trebuia făcută în curând, deci și clipele lor frumoase vor lua sfârșit. Se întristă, apropierea de el îi scoase la iveală sentimentele atât de bine ascunse de Nicolae, pe care cu timpul îşi dăduse seama că nu-l iubea nici un pic şi că s-a măritat cu el dintr-un exces de milă şi compasiune faţă de viaţa lui tristă şi nefericită. Ce naivă a putut fi! Drept răsplată, a primit cu vârf şi îndesat nefericirea propriei vieţi.  
   
- VA URMA -  
   
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep.8 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1950, Anul VI, 03 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!