CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

D E S T I N E - ep.6 -
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asistentele îl luară pe Ionuț în grijă și care mai de care încerca să-i distragă atenția și să-i diminueze șocul provocat de accidentul Laurei. Reușiseră să ia legătura telefonic cu Angela, Ionuț fu cel care le dădu indicații despre rude, iar în geantă găsiră numărul de telefon al Angelei de la serviciu. Aceasta veni într-un suflet, disperată. Când o văzu, Ionuț alergă în brațele ei și, printre suspine, încercă să-i povestească ce s-a întâmplat cu mami lui. 
  
- Nu-i așa, Angela, că mama mea frumoasă o să se facă bine și nu o să moară? O să mă rog la Doamne - Doamne și el o să aibă grijă de ea,nu-i așa că o să-mi asculte rugăciunea? Și începu din nou să suspine și să repete: 
  
- Mami mea frumoasă, să nu mori, eu te iubesc mult, mult de tot, să nu mă lași singurel! Ți se rupea inima văzând jalea acestui copilaș. Angela încercă să-l liniștească, îl luă în brațe și-i șopti: 
  
- Mămica ta o să se facă bine, o să vezi, dar tu să fii cuminte și înțelegător și să nu mai plângi, ca să o întristezi pe mami. Promiți? 
  
- Promit, pe cuvântul meu! O să vezi , o să stau lângă ea și nu o să zic nimic, doar o țin de mână, să știe că sunt aici și am grijă de ea. 
  
O spunea cu atâta hotărâre că lacrimile îi podidiră pe toți cei prezenți acolo. Fiecare își dorea să-i aline cumva sufletul acestui copil minunat, aproape toți aveau copii și simțeau și ei durerea lui Ionuț. 
  
Veni și bunica Ioana într-un suflet și reușiră să-l convingă pe Ionuț să meargă acasă, dar cu promisiunea că vor veni iarăși. 
  
La Terapie Intensivă se încerca readucerea Laurei la parametrii normali. Aceasta reuși într-un târziu să-și deschidă ochii grei, parcă de plumb, și abia atunci realiză că este imobilizată într-un pat . Ca prin vis, auzea glasuri vorbind în surdină, simţea o greutate imensă, ce o apăsa, nelăsând-o să respire. Capul o durea îngrozitor, încercă să spună ceva, scoase nişte sunete şi cu mare greutate, reuşi, abia şoptit, să întrebe… 
  
- Ce s-a întâmplat? Copilul meu...unde este? 
  
- Ai primit o lovitură la cap, mai ai şi alte traumatisme , încă nu ştim cât de grave sunt. Copilul este bine, nu a pățit nimic, dar este încă sub efectul șocului. Ai avut un accident de maşină, impactul cu ea te-a aruncat în aer şi în cădere te-ai lovit cu capul de caldarâm, deocamdată se fac evaluări pentru a stabili traumatismele pe care le ai. Vă rog să stați liniștită, o să vă administrăm o injecție pentru diminuarea durerilor, ați avut noroc că nu ați murit! 
  
Angela, prezentă lângă ea, printre lacrimi încerca să o îmbărbăteze: 
  
- Trebuie să fii tare, să te liniștești! Ionuț este în regulă, l-a luat mama, iar acum sunt acasă unde îl așteaptă toți ceilalți și să sperăm că va mai uita ceea ce a văzut. Încearcă să dormi, în curând o să aflăm rezultatele, eu o să stau cu tine, nu o să mă mișc de aici. 
  
Laura se liniști și, sub efectul calmantelor căzu într-un somn adânc, gemând ori de câte ori încerca să se miște. Angela rămase lângă ea, aștepta cu sufletul la gură radiografiile și diagnosticul pentru lovitura la cap și la spate. Se ruga la Dumnezeu să aibă milă de Laura, prea mult suferise în ultima vreme, iar acum, când i se întrezărise și ei o rază de speranță, avusese acest accident păcătos, dându-i peste cap toată viața, toate visele. 
  
Dumnezeu avu milă de Laura și, ca printr-un miracol, se alesese doar cu multe hematoame, cu o fisură de claviculă și fisură la brațul pe care a căzut. O durea capul îngrozitor, avea un hematom uriaș, dar nu prezenta alte probleme, doar că trebuia să stea nemișcată câteva zile, ca nu cumva un cheag de sânge să-și facă apariția și să-i pună viața în pericol. 
  
Au transferat-o într-o rezervă, iar Ionuț era musafirul ei constant, nimic nu-l putea opri, când era vorba să vină la frumoasa lui mami. 
  
Laura fu încorsetată într-un ghips, care o sufoca, era o vară toridă, temperaturile trecuseră de 40 grade, abia se putea respira. Angela își luase concediu și făcea cu schimbul cu mama Ioana, nelăsând-o singură nici o clipă. Ionuț venea cu câte un buchețel de flori culese de pe câmpul din spatele blocului unde stătea bunica și era tare fericit, când mami le lăuda cât de frumoase sunt. 
  
- Mami, azi nu am găsit decât păpădie, dar vezi ce frumoase sunt, ce-i dacă sunt galbene, mie îmi place culoarea galbenă , este ca soarele, nu-i așa că-s tare, tare frumoase? Era îmbujorat și-l prinsese soarele, părul ca spicul grâului se deschise și mai mult, iar ochii lui de nu-mă-uita ieșeau și mai mult în evidență, semăna cu un îngeraș, dar unul zglobiu, vorbăreț și cu un sac fără fund de întrebări la care trebuia musai să răspunzi. Laura începu să își mai revină, dar avea o stare de neliniște pe care nu și-o putea masca. Se gândea mereu la Nicolae, la faptul că nu dăduse nici un semn de viață, dacă nu pentru ea, măcar pentru Ionuț. Se gândea la ce va face, pierduse ocazia de care se agățase cu disperare, nu ştia cât va trebui să poarte gipsul şi că nu va putea o vreme să lucreze, din ce va trăi,cum se va descurca? O invadau din nou incertitudinile, iar Angela o observa și își dădea seama că Laura este demoralizată, o durea sufletul pentru ea și încerca să-i ridice moralul. 
  
- VA URMA - 
  
Referinţă Bibliografică:
D E S T I N E - ep.6 - / Luchy Lucia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1948, Anul VI, 01 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Luchy Lucia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luchy Lucia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!