CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  

AUTO-SADOMASOCHISMUL UNUI POPOR ÎNECAT ÎN CACAO
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MOTTO :  
 
„Când Dumnezeu îți face un dar, îți pune-n mână şi un bici; iar biciul este destinat exclusiv autoflagelării.”  
(Truman Capote)  
 
 
Cetăţeanul (ne)turmentat - Remus Fabian - către poporul român (din ţară şi diaspora):  
 
„Mizerabilă recunoştinţa noastră, a românilor, faţă de binefacerile satisfăcătoare ale conducătorilor politruci din guvern şi parlament !  
Aceste minunate personaje votate cu atâta drag şi atâta vioiciune de noi (cu cea mai nobilă şi cea mai adâncă preţuire), prin zbaterile lor zilnice - dar ce spun eu zilnice ! - în mod foarte sigur şi nocturne (mai ales !), sunt pe cale să ne aducă pe cele mai înalte culmi de regres economic, social, tehnic, cultural, poli-multi-infracţional, adică într-un … mizerabil tehnocrat.  
 
De când îi ştiu, românii au fost mereu nemulţumiţi şi nerecunoscători.  
Întreaga istorie a acestui popor este dovada faptică, vizibilă, că mereu locuitorii acestor plaiuri mioritice voiau mai mult, neaoşi zonali, indiferent cine le era domn, voievod, rege, şef de trib, şef de gintã, şef mason făcut la masa verde pe motive net economice de acaparare prin furt pe faţă, şef de… mama dracului.  
 
Vlad Ţepeş îi trăgea pe unii în ţeapă şi - pentru Dumnezeu ! - vă rog să mă credeţi, cei traşi în ţeapă nu erau defel mulţumiţi de lentoarea cu care erau înţepaţi de acest Dracula al istoriei şi ţipau la el:  
- Mai repede, mai repede Măria-Ta, căci mai stau şi alţii la rând ! Timpul este preţios pentru toţi. După care mai vrem o dată ! Şi-nc-o dată …  
 
După victoria de la Călugăreni, oştenii voievodului Mihai i-au reproşat acestuia că prea puţini ieniceri ai lui Sinan-paşa au forţat nota şi au încercat să-i nimicească în sângeroasa luptă, deşi erau cam zece turcaleţi pe cap de ghiaur nemulţumit, iar cinicul Hasan, pardon !, Sinan-paşa, a scăpat cu fuga, pierzându-şi între timp mâna stângă în mâlul şi mlaştina din zonă, dar foarte mulţumit că a scăpat cu viaţă, banal şobolan rumenit la foc scăzut.  
 
Prinţul întunericului, vampirul Dracula transilvan , se îneca de râs (sau cu sânge), de câte ori îşi auzea victimele, bărbaţi ori femei, spunându-i cu ochii daţi peste cap:  
- Mai vreau, mai vreau…, ah, mai suge, suge…, ah, încă puţin, încă puţin!  
Şi Dracula sugea.  
Sub protecţia autorităţilor din zonă, fireşte, care închideau ochii la fărădelegile lui, pentru un pumn de arginţi însângeraţi.  
 
La loviluţia de palat şi de stat din anul 1989, mulţimea de „loviluţionari” manevrată subtil din umbră de servicii şi rămasă în picioare (adică în viaţă !), a fost extrem de nemulţumită de numărul mic de morţi cu care s-au ales, după ce tot teatrul tragi-comic Caramitru-dinescian - prin acel celebru mod imperativ: „prefă-te că lucrezi, se uită o ţară de fraieri la noi !” - s-a terminat, iar fiecare dintre iniţiatorii „loviluţiei” s-a liniştit după ce a văzut fostul cuplu prezidenţial ciuruit în faţa unui zid dintr-o banală unitate militară din cetatea Târgoviștei.  
Până şi ei au fost nemulţumiţi de faptul că cei doi „dictandus-dictatorius” (termeni inventaţi, nu căutaţi prin dicţionare !) au fost găuriţi o singură dată, ce dracu’! , nu puteau şi militarii ăia la termen să-i facă sită de două-trei, chiar şi de patru ori ?  
 
Şi între timp, acum, în zilele noastre, o mare majoritate - cea mai mare ! - se preface că munceşte pe brânci la cea mai rămas la stat şi sunt plătiţi încă binişor (că la privat se munceşte greu şi pe bani puţini), în vreme ce o mică majoritate (mmm, poate nu chiar foarte mică) plimbă nestingherită genţi cu bani cash (lei noi, euro, dolari), pentru care, fireşte, nu plăteşte impozitul aferent conform legilor dintr-un stat de drept (în care cei mai mulţi sunt, în fapt, fraieri şi „stângaci”).  
„Lucrări” extrem de dubioase executate la negru, dar care au zădărnicit stabilitatea financiară şi economică a ţării.  
Sărăcindu-ne !  
Şi planul lor mason-distructiv continuă, uneori chiar şi fără perdea …  
Cel mai banal exemplu, noua mişcare masonică în forţă, numită D.N.A. !  
Cum mişcă vreunul contra, salt şi la bulău.  
 
Din nefericire, NEMULŢUMIREA şi NERECUNOŞTINŢA fac parte din mentalitatea poporului român.  
 
Chiar şi acum, când românii trăiesc ca şi între sânii blegiţi ale unor cadâne musulmane dintr-un trib beduin sărăcit şi pierdut printre dunele sahariene, de la ultimul şomer, ţăran sau muncitor, până la minunatul, superbul, impozantul nostru preşedinte taciturn, despre care chiar astăzi un prieten - m-a rugat să nu-i divulg numele, fireşte ! - mi-a spus pe un ton sec, rece şi veridic:  
- Individul în cauză este admirabil, este sublim, este „no comment” am putem zice, dar, în acelaşi timp, lipseşte cu o covârşitoare desăvârşire ( şi când te gândeşti că l-am şi votat !) …  
El, nu eu.  
 
*****************************  
 
De aceea fac un apel către tolerantul şi mereu nemulţumitul popor român, rugându-l să nu mai fie nesatisfăcut de orice, pentru că - în mod sigur şi fără drept de tăgadă - mai bine nu va trăi vreodată.  
Nu în România şi nu cu clasa asta politică, indiferent de culoarea „curcubeică” pe care o afişează.  
Mai prost da …, categoric şi musai, pentru că mentalităţile nu s-au schimbat şi nu se vor schimba vreodată.  
 
Toamna anului 2016 ne aduce, ca un Moş Crăciun anticipat, noi alegeri parlamentare.  
Am şi eu o întrebare (nu sunt defel turmentat, nu consum alcool din principiu):  
- Eu cu cine dracului să votez ?"  
 
******************************  
 
Cineva spunea - mai în glumă, mai în serios ! - că românii au o orientare sadomasochistă, blestem care îi bântuie din clipa în care primul mascul feroce Alpha dac (pe numele său de botez Decebal), cu voia dumneavoastră, şi-a tăiat beregata (istoria nu specifică dacă a fost vorba de jugulară sau carotidă), pentru a nu fi prins viu de legionarii Imperatorului Traianus.  
 
ROMÂNII IUBESC SUFERINŢA !  
 
Le place să fie săraci, oropsiţi şi călcaţi în picioare …  
Chiar şi-au formatat în timp un cult pentru asta.  
Punct şi de la capăt …  
 
Păcat !  
Mare-mare păcat …  
 
 
Referinţă Bibliografică:
AUTO-SADOMASOCHISMUL UNUI POPOR ÎNECAT ÎN CACAO / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2017, Anul VI, 09 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!