CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

CANCERUL POATE FI VINDECAT (PARTEA A DOUA)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„S-a dovedit faptul că neoplasmul (cancerul) este produs de o ciupercă numită Candida, Ucigaşul tăcut.”  
 
 
 
Statisticile arată faptul că - anual - circa opt milioane de oameni mor în lume de cancer. Se cunoaşte modalitatea clasică de tratament al acestui flagel : chimioterapia. Dar ce înseamnă asta ?  
 
„Chimioterapia este un tip de tratament anticanceros care folosește medicamente (injectabile sau administrate pe cale orală) pentru a distruge celulele canceroase. Aceasta acționează prin oprirea sau încetinirea creșterii celulelor canceroase care cresc și se divid rapid, dar poate afecta - de asemenea - celulele sănătoase. Deteriorarea celulelor sănătoase poate provoca reacții adverse, dar de cele mai multe ori efectele secundare dispar când se finalizează tratamentul cu chimioterapie.” Depinde însă cum se finalizează.  
 
Tocmai acesta este marele dezavantaj al acestei modalităţi de tratament împotriva cancerului: faptul că distruge, pe lângă celulele canceroase, celule sănătoase. În plus, se ştie că pacientului îi cade părul şi pielea lui prinde o culoare pământie închisă; bătrânii de la țară spun : „…e gata cu el, îl trage pământul !”  
 
O vorbă bătrânească, care prezice apropierea morţii acestuia.  
 
Dar de ce să nu preîntâmpinăm sau să vindecăm cancerul, ucigând celulele canceroase prin modificarea pH-ului organismului.  
 
Ce este pH-ul ?  
 
„pH-ul reprezintă logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentrației ionilor dintr-o soluție (în cazul nostru, din preajma celulelor organismului uman). Prin noțiunea de pH se exprimă cantitativ aciditatea (sau bazicitatea) unei substanțe (în cazul nostru, din preajma celulelor organismului uman, fireşte), pe baza concentrației ionilor numiți hidroniu.”  
 
Ei bine, un pH modificat împiedică formarea celulelor canceroase. Dar cum putem realiza acest lucru, noi, simplii necunoscători în domeniu, fără facultăţi sau doctorate în medicină ?  
 
Foarte simplu. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.  
 
„Practic, tumorile maligne reprezintă mase de celule cu creștere rapidă. Rata rapidă de creștere a acestor celule înseamnă că metabolismul celular se desfășoară - de asemenea - la rate foarte mari. De aceea celulele canceroase folosesc mult mai mulți carbohidrați si zaharuri pentru a genera energie. Totuși, unii dintre compușii formați din producția de energie includ acidul lactic şi acidul piruvic. În condiții normale, acești compuși sunt utilizați de îndată ce aceștia sunt produși. Dar celulele canceroase se confruntă cu metabolismul la o rată mult mai rapidă. Prin urmare, acești acizi organici se acumulează în mediul imediat al tumorii.  
 
Nivelul ridicat al acidității extracelulare în jurul tumorii este una din forța motrice majoră a metastazării tumorilor canceroase. Practic, celulele canceroase au nevoie de un mediu acid ca să crească şi să se răspândească rapid. Unii experți în cancer cred - prin urmare - că prin tratarea micro-mediului tumorii cu un compus alcalin, pH-ul tumorilor poate fi ridicat suficient pentru ca acestea să se oprească în creștere şi răspândire, apoi să dispară definitiv.  
 
Curios ! Această soluție extrem de simplă pentru cancer s-a dovedit a fi şi cea corectă. Prin urmare, nu e nevoie de a produce vreun medicament complicat pentru a modifica aciditatea din mediul imediat al tumorii. Un compus simplu, de obicei obținut din bicarbonatul de sodiu, poate rezolva acest lucru.”  
 
(sursa : www.almeea.ro)  
 
Pe lângă bicarbonatul mirific, un fruct aflat la îndemâna oricui poate opri şi distruge, în combinaţie cu substanţa prezentată anterior, celulele canceroase.  
 
Este vorba, fireşte, de miraculoasa lămâie.  
 
„Lămâia (Citrus limonum Risso, Citrus limon (L) Burm, Citrus medica) este un produs miraculos care ucide celulele canceroase. Este de zece mii de ori mai eficient decât chimioterapia.  
 
De ce nu am aflat de asta ?  
 
Fiindcă există organizaţii interesate să găsească o versiune sintetică, care să le permită să obţină câştiguri fabuloase.  
 
Aşa că, de acum înainte, poţi să ajuţi un prieten care are nevoie, spunându-i că este favorabil să bea lămâie cu bicarbonat ca să prevină sau să vindece boala. Gustul este agreabil şi - bineînţeles ! - nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.  
 
Şi dacă ai posibilitatea, plantează un lămâi copac în curtea sau în grădina ta. Asta - fireşte ! - dacă şi clima îţi permite. De ce ? Pentru că toate părţile acestui fruct binecuvântat sunt extrem de utile.  
 
Prima dată când vrei să bei un suc, cere-l din lămâie naturală, fără conservanţi.  
 
Câte persoane mor, în timp ce acest secret a fost păstrat ca să nu pună în pericol profiturile multimilionare ale marilor corporaţii de medicamente ?  
 
Aşa după cum se ştie, lămâiul arbore este mic. Nu ocupă mult loc şi este cunoscut sub numele de limonero, lămâi sau lima. Fructul este un citric. Pulpa se poate mânca, ca atare, sau se foloseşte în mod normal la băuturi, şerbet, dulciuri.  
 
Interesul pentru această plantă se datorează puternicelor sale efecte anti-cancerigene. Deşi i se atribuie mult mai multe proprietăţi, cea mai interesantă şi cea mai puternică este aceea de a avea efect asupra chisturilor şi tumorilor. Acest fruct este un remediu împotriva cancerului - şi culmea ! - verificată în toate felurile de cancer.  
 
Este considerat ca un agent anti-microbian, cu spectru larg împotriva infecţiilor bacteriene şi ciupercilor care trăiesc în mediu acid, iar adăugând bicarbonatul de sodiu în limonadă, se schimbă pH-ul organismului; este eficient şi împotriva paraziţilor interni, viermilor, reglează tensiunea arterială mare şi este un antidepresiv, fiind de mare ajutor mai ales în tulburările nervoase.  
 
Sursa acestor informaţii este fascinantă. Provine de la cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că după mai mult de douăzeci de probe de laborator, frotiurile (picături de sânge întinse în strat subțire și omogen pe o lamă de sticlă pentru a putea fi examinate la microscop) au arătat că distruge celulele maligne în douăsprezece tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostată, de plămân, de pancreas.  
 
Componentele acestui arbore au demonstrat că acţionează de zece mii de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, decât - spre exemplu ! - produsul Adriamycin, un drog chimio-terapeutic, folosit în mod uzual.  
 
Ce este încă şi mai uimitor : acest tip de terapie - cu extras de lămâie şi bicarbonat - distruge doar celulele maligne de cancer, neafectând celulele sănătoase.”  
 
(sursa : www.sfatulbatranilor.ro )  
 
Modul de preparare : extractul de lămâie cu bicarbonat (alternativa naturală la chimioterapie) se prepară astfel:  
 
Într-un litru de apă se fierbe - timp de un minut - coaja unei lămâi, apoi se lasă la macerat de seara până dimineața. În dimineața zilei următoare, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust) şi o linguriță cu bicarbonat de sodiu.  
 
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod.  
 
De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind şi un tonic pentru întregul organism.  
 
Dar, pe lângă tratamentele naturiste, mai trebuie ceva pacientului bolnav de neoplasm: o gândire net pozitivă, optimistă, precum şi credinţa fermă că Dumnezeu este cel care îl va vindeca, folosindu-se - bineînţeles ! - de substanţele şi metodele prezentate.  
 
CREDE ŞI NU VEI REGRETA !  
 
 
 
 
( va urma )  
 
Referinţă Bibliografică:
CANCERUL POATE FI VINDECAT (PARTEA A DOUA) / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1758, Anul V, 24 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!