CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

CIVILIZAŢIILE EXTRATERESTRE - PRIETENI, DUŞMANI SAU SIMPLII OBSERVATORI COSMICI, CURIOŞI DE EVOLUŢIA „MAIMUŢELOR” DE PE PĂMÂNT ?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„ Fiecare aspect al naturii dezvăluie un mister adânc şi ne atinge simţul de uimire şi admiraţie. Cei care se tem de Univers aşa cum este el în realitate, cei care susţin cunoştinţe inexistente şi îşi imaginează un Cosmos centrat pe fiinţele umane, vor prefera confortul trecător al superstiţiei. Ei evită lumea în loc să o înfrunte. Dar, cei care au curajul de a explora ţesătura şi structura Cosmosului, chiar şi în cazul în care acesta diferă profund de dorinţele şi prejudecăţile lor, vor pătrunde misterele sale cele mai profunde. „  
Carl Sagan  
 
 
 
Indubitabil, nu suntem singuri în Univers.  
 
Fiind infinit, este extrem de logic ca şi existenţa civilizaţiilor extraterestre să fie infinită. Însă întrebarea care se pune este următoarea : „Cei mai apropiaţi de noi (deşi în Univers distanţele nu mai sunt un impediment atunci când sunt descoperite amplasamentele celebrelor Punţi Einstein-Rosen, aşa zisele Găuri de Vierme, care fac ca distanţele de milioane de ani lumină să se parcurgă în câteva secunde, minute sau ore) ne pot fi duşmani sau … prieteni ?  
 
Ori, pur şi simplu, le suntem indiferenţi ?  
 
În vara anului 2013, într-un mic sătuc din Franţa, Pierre Rossalle (un banal electrician de meserie) ieşise în ziua lui liberă la cules de ciuperci. Se adâncise destul de mult în păduricea din apropierea satului, când dintr-odată realiză că nu mai recunoaşte peisajul din jur, deşi copilărise în zona aceea. Natura se schimbase cu totul, ca şi cum Pierre ar fi fost teleportat într-o junglă ciudată, necunoscută lui.  
 
Ajunse la un moment dat într-un luminiş şi încremeni. Un aparat de zbor ciudat care aducea cu o sferă uriaşă, strălucitoare, se regăsea aşezat pe solul umed, iar în jurul acestui aparat bizar zări cinci siluete de circa doi metri, doi metri şi jumătate înălţime, foarte slabe, chipurile lor nu le putea vedea deoarece intruşii cosmici purtau căşti asemănătoare celor de cosmonaut, netransparente însă.  
 
Dar, ceea ce îl sperie cel mai tare a fu faptul că cei cinci şi-au întors capetele către el şi - instantaneu ! - creierul lui fu invadat de idei şi imagini care inspirau ură, răutate, sfidare şi dorinţa de a face rău.  
 
Se întoarse brusc şi o luă la fugă, la întâmplare prin jungla aceea necunoscută, până când, răpus de oboseală, căzu şi leşină.  
 
*******************************  
 
Fu găsit zbătându-se între viaţă şi moarte, leşinat, de câţiva săteni care se întorceau de la lucru, la marginea pădurii în care plecase de dimineaţă după ciuperci. Părul de pe creştet îi dispăruse complet ca şi cum ar fi fost ras, iar pe gât, faţă şi mâini avea arsuri ciudate, care când se înroşeau, când se înverzeau, când se albăstreau.  
 
A trecut un timp şi Pierre Rossalle s-a pus pe picioare, dar se schimbase total. Din omul vesel, glumeţ şi extrem de prietenos cu toată lumea, devenise un taciturn introvertit, cu priviri duşmănoase aruncate în permanenţă celor din jur. Bineînţeles că nimeni nu i-a crezut povestea stranie prin care, chipurile, trecuse. Părul nu-i mai crescuse, iar cicatricile de pe trup dovedeau arsurile pe care le suferise.  
 
Într-o seară, fără nici un motiv anume, întră cu un topor în casa unuia dintre fraţii lui, aici aflându-se acesta, soţia şi cei doi copii, un băiat şi o fată. Pierre Rossalle îi masacră pur şi simplu cu toporul, ucigându-i pe toţi, după care ieşi în curte şi - grohotind sinistru - şi-a crăpat ţeasta cu toporul plin de sângele celor ucişi, împrăştiindu-şi creierii prin curte.  
 
Ce se întâmplase oare atunci în pădure cu el ? Fusese teleportat pe un alt continent, o altă planetă din cosmos, sau într-un univers paralel cu al nostru, cu ajutorul unor forţe necunoscute nouă, necontrolabile ?  
 
Se aflase la locul nepotrivit într-un moment nepotrivit ?  
 
O banală Gaură de Vierme ?  
 
*******************************  
 
Cineva, dintr-o lojă masonică non-iudaică, într-o discuţie despre subiectul extraterestru pe care îmi place extrem de mult să-l abordez, fireşte, nu cu oricine, mi-a spus că în jurul Pământului s-ar afla două nave extraterestre uriaşe, invizibile ochiului uman. Într-una dintre ele se află fiinţe paşnice, cu energii pozitive în ei, care doresc binele planetei.  
 
În schimb, în cealaltă navă se regăsesc fiinţe rele, încărcate cu energii negative şi care doresc răul locuitorilor de pe Terra.  
 
Chipurile, ar fi o luptă continuă între cele două tipologii extraterestre, aflate pe orbita planetei noastre.  
 
Şi - fireşte ! - până la urmă careva dintre ei va trebui să învingă.  
 
Îmi revin astfel în minte celebrele citate biblice, unde se spune că - după războiul din ceruri - diavolul cu demonii lui sunt aruncaţi pe pământ. Şi cu mare mânie vor ispiti oamenii, pentru că ei ştiu că timpul lor este scurt şi măsurat.  
 
Mă întreb de multe ori: cât este MATERIAL în toate poveştile astea şi cât este SPIRITUAL ?  
 
Doar timpul, pentru că se pare că „ne grăbim din ce în ce mai tare către ceva” ( oare către ce anume ? ), îmi va putea răspunde acestei incertitudini personale. Să nu fie însă prea târziu atunci …  
 
Şi acum, o întrebare pe care o adresez celor care lecturează aceste rânduri : nu aţi simţit, niciunul dintre dumneavoastră, că timpul trece mult mai repede în ultima perioadă calendaristică, decât îl percepeaţi acum zece-douăzeci de ani spre exemplu ?  
 
Eu da.  
 
Suntem „ajutaţi”, crede subsemnatul, să ne grăbim către ceva (sau „cineva”) anume. Şi nu e bine. Înseamnă cu suntem … „controlaţi”.  
 
 
( va urma )  
 
Referinţă Bibliografică:
CIVILIZAŢIILE EXTRATERESTRE - PRIETENI, DUŞMANI SAU SIMPLII OBSERVATORI COSMICI, CURIOŞI DE EVOLUŢIA „MAIMUŢELOR” DE PE PĂMÂNT ? / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1744, Anul V, 10 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!