CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

BUNICUŢĂ LA TREIZECI ŞI DOI DE ANI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
Dacă cineva v-ar spune:  
 
- Azi am făcut sex turbat cu o bunică.  
 
Ce-aţi gândi domniile voastre auzind aceste cuvinte ? Fireşte, aţi crede despre respectivul individ că este un pervers sexual, un gerontofil sadea.  
 
(Extras din D.E.X. :  
 
GERONTOFILIE - substantiv feminin .  
 
1. Dragoste faţă de bătrâni;  
 
2. Perversiune constând din atracţie sexuală faţă de persoane în vârstă.)  
 
Punct.  
 
Ei bine, sunt cazuri în care v-aţi înşela. Despre un asemenea caz vreau să vă povestesc în aceste rânduri.  
 
Veneam de la serviciu. Obosit, stresat, dar plin de optimism gândindu-mă la ceaiul de eucalipt fierbinte pe care îl voi bea înainte de masă, în faţa televizorului, ascultând ştirile sau vizionând un film de acţiune.  
 
Ajunsesem în zona poştei vechi când mă aud strigat pe nume.  
 
Mă opresc destul de iritat, abia aşteptam să ajung acasă, mă întorc şi zăresc persoana care m-a apelat. Era Maria, superba Maria, fosta mea profesoară de fitness de prin anii 2008-2013, când mergeam aproape zilnic la sala de forţă.  
 
Ce să vă spun ? Înaltă, aproape cât mine de înaltă, brunetă, un corp superb de top-model (fitness-ul practicat), nişte ochi albaştri care pur şi simplu te măturau de pe stradă în primul tomberon, ca pe-un banal gunoi.  
 
Nu ne mai văzusem de foarte mult timp, ştiam doar că a părăsit localitatea şi a renunţat la postul de aici pentru a lucra într-o sală de sport dintr-un oraş mare, reşedinţa de judeţ.  
 
- Ce surpriză plăcută Maria, am spus eu roşind uşor. Ce mai faci ?  
 
- Superb de bine, spuse ea. Am venit la Andreea, fiica mea, în vizită.  
 
Ştiam că are o fată, se măritase de tânără, la şaisprezece ani, copil care îi semăna leit. Soţul ei o părăsise cu mulţi ani în urmă pentru o altă femeie, culmea, una micuţă de statură, grăsuţă şi cu urechi clăpăuge. Se părea, cel puţin în cazul acesta, că iubirea este oarbă.  
 
Chiar foarte oarbă, unii din anturaj vehiculând ideea folosirii magiei negre din categoria boscoanelor ţigăneşti.  
 
Pe vremuri le vedeam des împreună, nici vorbă să-ţi dai seama că aveai în faţa ochilor o fiică împreună cu mama ei, mai degrabă puteai jura că sunt două surori superbe care au ieşit în oraş la o plimbare.  
 
- Vin de la spital, continuă Maria, Andreea a născut gemeni, un băiat şi o fată. Nici nu-ţi închipui cât sunt de fericită !  
 
Ştiam că fata ei, datorită liceului unde învăţa, a rămas în localitate la bunica ei, dar sub nici o formă nu mi-o închipuiam … mămică !  
 
- Bine dar - mă bâlbâii jenat - câţi ani are fiică-ta ? Trebuie să fie la şcoală încă !  
 
- Şaisprezece ani, continuă Maria. Şi ce-i cu asta ? S-a îndrăgostit de un băiat cu patru ani mai mare decât ea, el lucrează la un service-auto şi s-au mutat împreună la părinţii lui. Încă nu s-au luat cu acte.  
 
- Bine dar, aproape că răcnii eu, tu … bunică ? La vârsta asta ? Nu ai decât…, mă rog nu se spune, cu scuzele de rigoare.  
 
- Hai, nu te sfii, nu sunt o conformistă. Spune !  
 
- Ai numai treizeci şi doi de ani. Ştiu că te-ai măritat foarte tânără.  
 
- Şi te uimeşte faptul că sunt bunică la vârsta asta ? Mie îmi vine să urlu de fericire. Îmi plac enorm copiii. Cred că mă voi reîntoarce şi-mi voi relua activitatea la fosta mea sală. Tu mai mergi pe-acolo ?  
 
- Mai rar, din păcate. O dată pe săptămână cel puţin …  
 
Mă privi pătrunzător cu irişii ochilor ei albaştri şi simţii cum roşesc de plăcere. Aş fi roşit alături de ea o viaţă întreagă.  
 
- Atunci sigur o să ne mai vedem, am spus eu, mulţumit de cele auzite de la Maria.  
 
- Pa … pa …, gânguri ea, mă grăbesc să-mi rezolv nişte probleme. Ne vedem acolo atunci.  
 
Şocat de toată povestea asta, poveste incredibilă, mi-am continuat drumul către casă.  
 
***************************  
 
În micuţa garsonieră, dar extrem de intimă, în faţa televizorului (eram pe ştiri, auzeam ceva foarte vag despre demisia lui Ponta, Băsescu cică ar fi comandat uciderea lui Vadim, refugiaţii din Afganistan şi Siria sar peste garduri din sârmă ghimpată cu curent , un nou viol în grup într-un sătuc din Moldova…, dar nu mă puteam concentra la ele), eu, în halat albastru şi papuci negri, cana cu ceai din eucalipt fierbinte în mână, am reanalizat întreaga poveste.  
 
Am ajuns la concluzia că pentru mine ar fi fost o mare problemă să fiu bunic la o vârstă atât de … fragedă. Orgoliu personal ? Oarecum împotriva firii, deci o mentalitate net învechită ? Nu ştiu care să fie explicaţia …  
 
Cert este că mă bucuram enorm că o voi revedea din nou, foarte des, pe Maria. Gândul acesta îmi provoca furnicături prin tot corpul, mereu o plăcusem, deşi era mai tânără decât mine, fireşte. Aveam de gând să îndesesc orele petrecute la sală, cât de curând.  
 
Revăzând-o după atâta timp, cred că mă reîndrăgostisem de … Maria. Scuzaţi ! De … „bunicuţa” Maria.  
 
Încă ceva : să-i trăiască … nepoţeii !  
 
Referinţă Bibliografică:
BUNICUŢĂ LA TREIZECI ŞI DOI DE ANI / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1728, Anul V, 24 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!