CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

ÎNGERI ȘI OAMENI ÎN CĂUTAREA FERICIRII COSMICE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să încercăm un exercițiu de imagine. 
  
Haideți să ne închipuim că - pentru o scurtă sau mai lungă perioadă de timp - îngerii să coboare pe pământ, iar noi oamenii să urcăm în locul lor în ceruri. 
  
Știți ce cred eu că s-ar întâmpla ? 
  
După o vreme îngerii n-ar mai dori să se întoarcă în arealul lor eonic astral, iar oamenii, firește, n-ar mai vrea să coboare pe pământ. 
  
De ce ? 
  
Pentru că îngerii ar zbura în Ferrari și Bugatti, ar ocupa toate barurile de fițe din marile orașe, și-ar trage conturi grase în paradisuri fiscale și ar desființa instituția D.N.A., sătui de veșnicia în care trebuie să fie mereu slugarnici. 
  
Iar oamenii, firește, temându-se de moarte, ar prefera robia astrală în schimbul vieții veșnice. 
  
Mare dilemă pentru Dumnezeu ! 
  
Ei, dar unde este Dumnezeu ? Am aflat ( pe surse - firește ) că Insula Bali, un paradis exotic, o insulă tropicală recunoscută pentru vulcanii săi maiestuoși (înalți de peste 3000 m), tocmai a fost concesionată pentru vreo cinci sau șase veșnicii. 
  
De o singură entitate eonică, normal. 
  
Ghiciți de către cine ? 
  
………………………………. 
  
Peste exact un sfert de veșnicie (nici mai mult și nici mai puțin), maleficul Lucifer s-a spânzurat în baia proprie placată în aur, diamante, safire, rubine și milioane de suflete umane cumpărate la jumătate de preț. 
  
Nu-și mai vedea rostul pe plan existențial material și nici eonic-astral. 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎNGERI ȘI OAMENI ÎN CĂUTAREA FERICIRII COSMICE / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1618, Anul V, 06 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!