CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

APOCALIPSA. MOARTEA NU ESTE UN SCHELET CU O COASĂ CLASICĂ, CI O FEMEIE FRUMOASĂ CU UN COSITOR ROTATIV CU LAMĂ, DE ULTIMĂ GENERAȚIE.
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O minune nu se petrece în fiecare zi.  
 
Orașul plin de mortăciuni m-a determinat să mă închid în casă. Dar liniștea mi-a fost tulburată, împotriva voinței mele firește, de o lungă și puternică bătaie în ușă.  
 
Am deschis și am apucat să văd cum un bărbat între două vârste îmi întinde un pliant scris cu litere roșii. M-a surprins în modul cel mai plăcut zâmbetul individului, străin parcă de tot ce se petrecea afară.  
 
Am închis ușa în urma lui și - după ce mi-am pus ochelarii - am început să citesc.  
 
Redau, cuvânt cu cuvânt, ce cuprindea pliantul:  
 
„ Cetățene, nu te lăsa înșelat de aparențe ! Lumea nu este rea ! Tu ești cel care te-ai obișnuit să vezi doar partea negativă în cel apropiat ție ! Tu ești cel ce are mereu senzația că toți cei din jur au ceva cu tine, vor să te apostrofeze pentru orice privire pe care le-o arunci ! Iubește-i și vei fi iubit la rândul tău ! Respectă-i și vei fi respectat la rândul tău ! „  
 
……………….  
 
I-am dat dreptate îngerului. Ah…, uitasem să vă spun că individul cu pliantul avea o pereche superbă de aripi pe spate.  
 
……………….  
 
Mă plimbam îngândurat prin parc, printr-un un loc mai izolat (adoram locurile izolate, poate din pricina faptului că sunt un introvertit sadea, deranjat de un început de agorafobie), privind destins arborii de tei și salcâm din jur.  
 
Atunci am și fost atacat pentru a fi jefuit. Cum am opus - firește - rezistență, am fost înjunghiat de paisprezece ori.  
 
…………………  
 
Am bătut la o ușă și mi-a deschis un individ cu un ten palid, speriat, dar mi-a luat totuși pliantul pe care i l-am întins, după care a închis repede ușa masivă din metal. Am coborât scările și am ieșit din bloc, destul de greu de altfel, ușa era strâmtă și semi-baricadată, iar pe spate începu să-mi crească deja o gâlmă din care răsări în curând o pereche splendidă de aripi.  
 
M-am uitat la ceas.  
 
Peste exact două ore aveam întâlnire cu Dumnezeu pentru încă un teanc de pliante.  
 
Referinţă Bibliografică:
APOCALIPSA. MOARTEA NU ESTE UN SCHELET CU O COASĂ CLASICĂ, CI O FEMEIE FRUMOASĂ CU UN COSITOR ROTATIV CU LAMĂ, DE ULTIMĂ GENERAȚIE. / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1612, Anul V, 31 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!