CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

ASTRONOMIA DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII SENTIMENTALE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ca de obicei într-o nouă noapte de singurătate, cu un cer senin, bărbatul privea la steaua pe care de mic și-a ales-o ca fiind a lui, numai a lui, dar deodată a văzut-o cum se prăbușește, pierzându-și lumina în drumul spre pământ.  
 
A căzut lângă el și atunci - instinctiv - a știut că își trăia ultimele clipe. S-a apropiat de ea și - printre lacrimi - a implorat-o să nu moară, căci nu mai are cine să-i aline singurătatea.  
 
Dar steaua muribundă i-a spus:  
 
- Vezi tu, o altă stea va trăi foarte curând alături de tine. Sfârșitul meu înseamnă un început nou pentru tine.  
 
Şi steaua s-a stins.  
 
A doua zi bărbatul a întâlnit femeia de la care spera, după spusele stelei muribunde, să-i lumineze fiecare pas, devenind noua stea din viața lui, cea care i-a fost prezisă.  
 
Şi fericirea lui s-a conturat un timp destul de îndelungat, apoi a urmat acel accident de avion stupid, culmea ironiei, care a curmat în modul cel mai absurd și nemilos viața femeii.  
 
……………………………………….  
 
Dar, în prima noapte după înmormântarea creștinească, pe cer, în același loc, gol de pe vremea când steaua singurătății bărbatului s-a prăbușit în moarte, a reapărut o nouă stea.  
 
Mult mai luminoasă decât prima.  
 
Din aceeași noapte bărbatul a început din nou să privească la cer, la steaua lui cea nouă, o supernovă cu siguranță. În sufletul lui ruinat prin suferință aștepta o NOUĂ PRĂBUȘIRE.  
 
Dar care, din nefericire, nu s-a mai întâmplat.  
 
Referinţă Bibliografică:
ASTRONOMIA DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII SENTIMENTALE / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1604, Anul V, 23 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!