CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

21 GRAME
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se spune că în momentul morții corpul uman pierde instantaneu douăzeci și unu de grame din propria-i greutate. 
  
Unii susțin sus și tare că această cantitate aproape neglijabilă reprezintă greutatea sufletului care, în momentul trecerii trupului de carne în neființă, se desparte de acesta și se contopește cu Lumina Ființei Unice în Astralul atemporal. 
  
Hmm… 
  
Poate părea incredibil… 
  
Oare toate bucuriile, toate necazurile, toate sentimentele omenești înmagazinate de-a lungul vieții în hard-discul denumit SUFLET, toate iubirile și urile din noi, toate amintirile, toate experiențele noastre se pot regăsi în numai… 21 grame ?! 
  
Cam puțin, opinez eu… 
  
Suficient și chiar prea mult, susțin unii ezoterici… 
  
……………………………………. 
  
A doua zi după ce am așternut pe o coală de hârtie cele de mai sus am plecat în piață. M-am oprit în fața unei tarabe cu mere, reamintindu-mi că mărul a fost fructul care a contribuit la izgonirea Perechii Primordiale din Paradis. Am spus: 
  
- Vreau să cumpăr 21 grame de mere… 
  
Vânzătoarea, o blondă platinată oacheșă, mi-a aruncat o privire afrodiziacă, ușor descumpănită, după care mi-a ales din grămada de mere de pe masă unul mic, cel mai sfrijit măr dintre toate, pe care mi l-a pus mai apoi pe cântarul electronic. A privit spre cadran și a exclamat uimită: 
  
- Exact 21 grame. Poftim ! Luați-l ! Nu vă costă nimic… 
  
Am plecat din piață cu fructul oprit în mână. Mi-a fost însă teamă să mușc din el, așa că l-am aruncat în primul coș de gunoi ce mi-a ieșit în cale… 
  
……………………………………. 
  
Morala întâmplării am înțeles-o abia a doua zi când soneria de la ușa coliviei mele cu gratii de fier la ferestre țiui strident. Am deschis ușa ferecată și am văzut-o pe Ea, La Femme en Noir, Doamna în Negru. Avea mărul meu, cel pe care îl aruncasem ieri, în palma-i scheletică. 
  
Iar în mâna cealaltă… 
  
Referinţă Bibliografică:
21 GRAME / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1541, Anul V, 21 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!