CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Livia Tiron         Ediţia nr. 2076 din 06 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Amor pe lepădate ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
"Setea trupurilor noastre a fost greu de stins atunci. Parcă nu mai era îmbrăţişare contopirea aceea din urmă, când cu adevărat se topeau contururile, dispărea carnea, ne uitam respiraţia, mistuiţi amândoi de o singură - însângerată şi nesăţioasă - gură. De mai multe ori am nădăjduit că la capătul răpirii aceleia vom întâlni, împreună, moartea. N-am ştiut că poate fi atât de ispititoare moartea, atât de caldă - voluptate fără spasm, beatitudine fără strigare."  
 
MIRCEA ELIADE  
 
Adună-mi ploile în palmă să pot întreagă ruga mea a aprinde, cosește cu bună știință iarba și fă lumină în noaptea asta neagră, aprinde făclia asta pâlpâindă și vino aici ...  
 
Adună-mi fărâmele dulcilor dureri, cu încercări pe nevăzute, cu cele repere nereperate și cu amintirea clipelor în cea mai înaltă frântură a acestui zgârienor.  
 
Mă voi arunca în golul ăsta dubios, fără lipsă și avut, prinde-mi umbra, să știu că va trăi în continuare la pieptu-ți destrămat ... nu pot pleca fără a-ți lăsa o frântură din mine ...  
 
O viață întreagă vă veți putea iubi confuz, prinși în flamurile straturilor de nemurire, cu-ntreagă vecinicie pe poale și cu a inimii mele zvâcnire în focul de pe urmă – mă întreb așa v-a fost ursit?  
 
Mă-ntreb de ce teroarea asta a amorului plăpând s-a abătut asupra voastră, mă-ntreb, ce semănați voi aici, molatic și docil fior de ghiață, ghinion pictat în expresii mute și o tăcere surdă se lasă peste cimitir ... doar o luminiță se mai zărește pe un mormânt îndepărtat și nedescifrate gânduri se ivesc ...  
 
Dar răstorn piatra de pe mormântul umbrit de jale și prăpăd, și vreau a-i da viața mea întreagă, cu-ntreg zborul meu de umblet și veștile fără noimă se vor readăpate ...  
 
Ridic cu răceală mâinile spre tine și – îți cer a te ridica din groapa aceea fără seamăn, fără noi, ... fără umbre; dar te întărăți și nu vrei a mă asculta ... scoală-te din visul ăsta netrebnic, ucigaș la drumul mare.  
 
alerg, alerg ... alerg dar mă împiedic de tine, de visul ăsta nebun, de întunericul din coada ochiului închis, de ceață azvârlită peste miile de cruci din parcul morților și o ubră ... UMBRA MEA!  
 
Și fug, și fug, și mă ascund ... dar mă găsește iar, și iar; căci fără margine îi este calea, aripile și lacrimile le-mpărțim pedindouă.  
 
Cât despre morminte și pietre grele ... vor trece mulți ani, mult prea mult până ca cineva să constate eliberarea a ceea ce îmi aparținea.  
 
...  
 
Se citești cu un farmec aparte - în talentul ăsta de copil matur, și fără-nsemne ciudate să-l asculți, să cauți a desluși migala scrierii lui ... și mai apoi să dai foc la toate astea!  
 
Să porți cu mândrie însemnele celei lacrimi, și amintirea acelei nopți să o păstrezi vie în centru-ți ... cu tot cu rănile mascate de brumă, cu tot cu tăcerea îngropată în tinerețe și cu tot cu vraja astei vii visări!  
 
Cu zborul ostenit al dulcilor cocori zugrăvit pe spate și al soarelui visare încătușată - caut a da viață adunăturii ăsteia și somn, cât pentru a te regăsi.  
 
Așa a fost mereu, întotdeauna, întotdeauna.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Amor pe lepădate ... / Livia Tiron : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2076, Anul VI, 06 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Livia Tiron : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Livia Tiron
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!