CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1957 din 10 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Foşnet de zile
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se foiesc zilele precum clipele, fără niciun astâmpăr. Mă-ndrept spre nu ştiu care zi şi nici nu cunosc scopul. Aştept şi-mi programez destule. De ce fac eu aşa ceva? Nu eram programatoare pe termen lung. Dar nici acum nu prea văd capătul. Aud doar zgomotul de cădere a îngerilor. Nu ştiu de ce cad.  
 
Sau poate doar ating cu aripile genele mele şi din când în când degetele. Ambiguitate. Şi nu era aşa ceva.  
 
Concretă este clipa rugăciunii, când se deschide în inimă rana tristeţii, dar este stăpânită de speranţă.  
 
Nu prea-mi mai aud cuvintele, dar întind mâinile şi-ating picăturile de sânge, plâng şi iar mă rog.  
 
S-au uscat lacrimile s-au ars obrajii. Fruntea mi-e tot lipită de genunchi şi tot plânsul Văii Renumite, trece prin mine precum rădăcinile de cactuşi.  
 
S-a dus ceasul în frunze. Ticăie şi-mi sfredeleşte creierul în orice clipă. Am început o altă numărătoare. Unii spusn că este inversă, eu spun că este perversă şi numai eu acum, am dreptate. Mi-am uscat ochii uitându-mă la frunze, poate le-oi răni cumva şi-or înceta sacadarea, ciopârţirea, omorârea timpului, dar nu. Nici iarba nu mi-a mai ascultat umbletul, nici florile nu mi-au mai dat mirosul de înviorare, nici albinele nu m-au mai înţepat ca altădată, nici, nici...  
 
Nu demult deasupra pădurii stătea aproape să cadă un albastru de basm şi când şi când nişte nori albi, rotunzi şi pufoşi se aliniau după forme de împăraţi şi regine şi-acum tot aşa fac doar mi-or descreţi fruntea, dar nu.  
 
Şi frunzele astea aproape negre de verde, tot tic şi tac fac. Îşi bat joc de mine şi nu se cade, eu nu le-am măsurat niciodată candoarea şi nici greutatea boabelor de rouă.Se clatină orizontul şi de-un apus de soare mi-e cam frică. M-a cuprins abisul şi nici nu ştiu când, de ce?  
 
- I-ai dat voie.  
 
- Ei, aş!  
 
- Un pic de indiferenţă nu strica.  
 
- Ştii tu asta...  
 
- Da, ştiu de când fluturii stăteau pe genele tale.  
 
- Şi abia acum îmi spui?  
 
- Alergai prin gânduri şi obosită cum erai, te lăsam să pluteşti în toate universurile mate. Aici, puteai afla direcţii, reguli, disciplină. Dar ţi-ai luat tristeţi şi vreme rea. Nu ai mai respirat prin petale albe şi nici roşii, nici altfel.  
 
Toate furtunile şi ploile reci s-au adunat în ochii mei. O bucată de suflet s-a desprins şi restul se scurge. Este iarăşi ceas de rugăciune. Nu prea-mi mai aud cuvintele, dar întind mâinile şi-ating picăturile de sânge, plâng şi iar mă rog. S-au uscat lacrimile sau ars obrajii. Fruntea mi-e tot lipită de genunchi şi tot plânsul Văii Renumite, trece prin mine precum rădăcinile de cactuşi.  
 
S-a dus ceasul în frunze. Ticăie şi-mi sfredeleşte creierul în orice clipă. Am început o altă numărătoare...şi nu mi-am putut face din timp un prieten.  
 
Referinţă Bibliografică:
Foşnet de zile / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1957, Anul VI, 10 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!