CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1798 din 03 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Moara de măcinat tristeţi
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Caut o moară de făcut făină din tristeţi, ca după aceea să arunc pulberea pe orbite care duc spre departe fără întoarcere. Hohotele de plâns mi-au încurcat drumul. Caut moara. Nu mă ajută nimeni de parcă sunt singură cu mâhniri pe suflet.  
- Hei, voi cei gârboviţi de-atâtea grele, eu sunt aici!  
- Degeaba! Mai ieri în jurul meu erau cam multe persoane care mă trăgeau de mânecă şi-mi spuneau câtă supărare au pe cap şi azi? Azi sunt numai eu cu îndurerări?  
Merg să caut o scară să agăţ de la fuscelul de sus toate amărăciunile şi când o bate vreun vânticel să se destrame toate. Odată împrăştiate vor muri încet încet şi...oare, vor muri?  
Sau mai bine să le smulg pe nepregătite de acolo de unde sunt ele înţepenite şi-odată aruncate în univers să fiu sigură că nu se vor mai întoarce. Să fiu sigură?  
Am găsit în buzunare puţină sămânţă de veselie. De unde-o fi oare? Aş putea-o semăna în cele patru anotimpuri, dar oare mi-ar da ceva recoltă?  
Întrebările astea îmi încreţesc fruntea, mă face mască plângăcioasă şi tocmai acum când e vorba de veselie. Ce paradox!  
- Ei, tu! Nu te credeam chiar aşa de dărâmată. Ce naiba! Suflă şi fă o ordine! Te laşi cuprinsă de...lasă că...nu e chiar aşa de...deschide ochii că...nu se poate ca tu...ai grijă că nue chiar...cum să nu se poată? Cum să nu se poată?  
- Ce frumoase mi-ar fi câmpurile mele cu sclipiri de diamant! Nu?  
Şi continui să pun întrebări de parcă cineva abia aşteaptă să-mi dea răspuns.  
Zilele încep cu răsărit de soare, cine nu ştie acest lucru?  
Am cel mai preţios privilegiu că respir şi totuşi am în inimă bucăţele din ziua de ieri. Nu merge restartarea, nu merge. Efort inutil. În jur este un banal lipicios şi insistent. Se pare că am făcut un compromis şi mă-nec. Mă poate salva vreo dimineaţă când se trezesc trandafirii roşii?  
Toată boarea dimineţilor aş trimite-o în exil tocmai în florile mele şi aş spune tuturor numai poveşti cu fluturi şi maci, maci albi şi roşii. S-ar grăbi soarele să apară la mine în câmp şi sigur aş vedea sute de sinucideri în grup, sinuciderile tristeţilor. Câtă satisfacţie aş putea avea! Şi uite cum iar pun întrebări!  
-.Câmp cu rătăciri, de ce eşti atât de verde? De unde îţi tot iei seva? Da, ştiu că bine te mai alimentezi!  
Şi sunt ignorată, ce crezi că am făcut mare lucru? Sau mă simt  
Mi-am pierdut culorile şi e foarte greu. Cu atâta gri poţi muri. În cel mai fericit caz poţi avea o tentativă de sufocare, oricum e tot un pericol. Dar nu ştiu unde am pierdut paleta cu culori. Erau multe şi frumoase, erau...  
Am dat de umbre insistente şi-aud numai cântec de clopot. Iluziile s-au înţepenit undeva în noapte. Încă nu m-am resemnat. Încă nu. Mă veghează singurătatea ca şi cum aş avea gânduri ascunse şi mi-aş antama un plan diaboloc de evadare.  
Azi, mi-am deschis o nouă dimineaţă cu cheia mea, rugăciunea. Aseară încuiasem seara cu aceeaşi cheie. Sigur e mai bine aşa. Vreau să ştiu că această ,,iarbă vindecătoare” am pus-o unde trebuie, altfel o să aştept mult să mă dezbolesc. O să tac şi-o să ascult vocea Lui fără cuvinte şi poate o clipă petrecută acolo sus, mi-o fi de bine.  
Şi totuşi, unde e moara de măcinat tristeţi?  
 
Referinţă Bibliografică:
Moara de măcinat tristeţi / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1798, Anul V, 03 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!