CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1421 din 21 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Iubirea mea tandră
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Te ştiu plin de dragoste. Nu spui, doar arăţi, bucuri şi te bucuri. Ai atâtea feluri de dragoste şi-o dai sub toate aceste forme, încât ai şi mai multă. Este dragostea ta frumoasă, delicată şi nu reţii nimic pentru tine. Uneori mă sperii, pari încrâncenat şi prea plin de griji, dar ştiu că alarma este falsă. 
  
Tu îmi dai dragostea ta misterioasă, surâzi şi amândoi vorbim sfidător despre moarte. Ne prindem de mâini şi mergem prin păduri uneori prea verzi, alteori prea luminoase, dar ne ţinem în minte imaginile acestea, ca subiecte de povestiri frumoase la vreme de iarnă. 
  
Tremur când taci, s-ar putea să-ţi fie rău, să te pustiască tristeţea din toamnă şi-atunci după perdeaua iluzorie, plâng din neputinţă. 
  
- Ce faci dragoste deznădăjduită? 
  
- Îţi caut păzitori! Te rog, devii normală, altfel nu găsesc remedii nici pentru mine, dară-mi-te pentru patetici ca tine. Tac să treacă această clipă şi reîntoarcerea în subamiaza crudă, mă face să cred că este de fapt ceva mai inept decât orice părere de rău şi poate mai rece decât marea glacială. 
  
Eşti nobil şi discret şi-mi place asta, poate de aceea caut să-ţi vorbesc mereu în şoapte, metamorfozându-mă în vis frumos. 
  
În mijlocul mângâierilor, pendulez în gânduri circumspecte, dar sunt vindecată dragostea mea frumoasă. Nu vreau îmbătare cu vraja stilului sensibil, nu vreau sufocare insuportabilă, căci poate aşa se percepe, vreau doar să vezi ce am eu, ce mi-a dat mie Dumnezeu, chiar şi pentru o clipă. 
  
- Ce poate fi o clipă în eternitate? 
  
- Poate fi o eternitate, depinde de tine. 
  
Ne căutăm liniştile în cănile cu cafea, în fiecare dimineaţă. Ca la cluburile poeţilor, ne facem dieta artistică, pornind de la ultimul tablou al lui, până la umilele mele rânduri scrise în gând la vremea nopţii albe. Aşa se sfârşesc nevralgiile, aşa ni se îndepărtează înţepăturile din ochii obosiţi de peste seri întârziate, aşa ne adunăm speranţe şi dorinţi pentru următoarele zile. 
  
Nu ştiu dacă sunt puţine sau multe grijile noastre, dar la începutul zilei, le risipim, îndreptându-ne cu gândul spre liniştea unei grădini cu flori. Numai acolo, eu aş muri de fericire, numai acolo mi-aş pedepsi prietenii. 
  
Azi, sunt prada profundelor bucurii, chiar dacă şi afară şi înăuntru camerei, este tot noiembrie gri. În ciuda nuanţelor rătăcitoare de idei şi gânduri, eu sunt în lumină. Sunt zgârcită în exprimare sau doar puţin comodă, dar sunt învăluită de ceva frumos. Sper să ţină măcar o clipă cât să-ţi mai pot şopti cât te iubesc. Când o să vin acasă, aş vrea să-ţi văd tabloul denumit ,,Iubirea mea frumoasă”, iar eu o să-ţi citesc din ,,Iubirea mea tandră”. 
  
- Este bun planul meu? 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubirea mea tandră / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1421, Anul IV, 21 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!