CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1417 din 17 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Confesiunile magicianului
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Obosit în sudori când reci când foc, apare şi dispare în lumina serii oricărui anotimp. Nu cere compensaţii consistente decât sclipiri în ochi, apoi zâmbete şi-un final de reprezentaţie aplaudat. 
  
Nu caută haine prin marile magazine, timpul fiindu-i puţin şi cu prea multe de făcut. Întoarce foile rupte ale cărţilor cu cerneală prea uscată şi se lasă purtat de gândurile duse numai acolo în faţa lumii. 
  
- De ce te uiţi la pantofii mei cusuţi de mine cu aţă albă şi apoi unsă cu cremă de ghete? De ce, că la vreme de seară nu se vede stângăcia mea de cizmar? 
  
- Ştii cât de veche îmi este haină asta, pe care eu în faţa altora o numesc sacou? Cât mine aproape, dar nimeni nu vede câte aplicaţii i-am făcut. E cam ponosită, dar seara nu se vede. 
  
Mi-am făcut singur portocalele astea din hârtie oranj şi-am muncit la ele două zile, de aceea au ieşit atât de bine şi-mi vine uneori să muşc din ele, când mi-e dor de una adevărată. 
  
Când am plecat din casa de copii, aveam doar optsprezece ani şi numai două numere de magie prost executate, pe lângă un frate extrem de vesel şi bun. Nu am lipsit de la spectacolele din oraş aproape niciodată, ştiam că doamna de la ,,rupt bilete” şi-ar fi făcut griji. Aşa mi-am căpătat o prietenă, ducându-i flori după ce căram prin piaţă zeci de lăzi cu legume şi aşa am învăţat o mulţime de trucuri. Nopţi întregi exersam şi două ore de somn erau suficiente pentru odihna de dinainte de altă muncă. Cu ajutorul doamnei de la ,,rupt bilete” am dat o probă pentru un număr dintr-un spectacol din care personajul principal lipsea fiind bolnav. Aşa am ajuns eu un personaj principal în următoarele cinci serii a câte zece spectacole. 
  
În casa mea de la parter, stau boiereşte, e cald măcar şi am un dulap, o masă şi un scaun. Pe jos mi-am pus o bucată de covoraş găsit într-o dimineaţă la ghena de gunoi. Tot atunci am găsit şi o pungă cu nişte bucăţi de perdea, două prosoape murdare de var şi-un coş de plastic, puţin rupt. Nu m-a văzut nimeni şi le-am adus acasă. Le-am spălat şi le-am pus acolo unde se cereau. Nu mi-a fost ruşine, am refolosit nişte materiale. 
  
Primăvara, când merg spre casă, fac magii prin parc, trezindu-mă cu pui de floare prin buzunare sau chiar în sacoşa cu pâine şi-aşa am o mini grădină. Privind-o seară îmi vine inspiraţia atât de necesară în munca mea. 
  
Vara trecută, când am fost la ţară la un prieten, mi-am adus doi trandafiri pitici care stau la geam, urmărindu-mă când plec la spectacol şi aşteptându-mă când vin. 
  
- Ce să vă mai spun? Merg la prietenii mei de la teatrul de păpuşi... acolo, pot plânge râzând cât vreau şi nici un copil nu mă întreabă de ce fac asta. Când iau salarul, îmi place să merg să mănânc prăjitură cu glazură de ciocolată, asta îmi aminteşte de fratele meu geamăn, care m-a părăsit nu demult. Dar, nu mai are gust aşa bun prăjitura şi parcă e şi mai mică, iar eu am parcă toate reacţiile din ce în ce mai încetinite şi mai neadorabile. Oare, aşa să fie? Secretul este că mi-e dor de mor, dar nu spun, că doar este secret. Nu-mi lipseşte decât cineva care să mă iubească, dar aici în casa mea temporară. 
  
- Da, sunt frumos, sunt priceput, sunt un magician bun şi talentat, sunt apreciat, respectat! Nu crezi că sunt bogat? 
  
Am uitat să spun că mai am o mulţime de idei, cu care sper, ca în cel mai scurt timp, să fac un mare spectacol, la care să vină multă lume şi să fiu aplaudat minute în şir, iar la ieşirea din scenă, o fată frumoasă şi cu ochii luminoşi, să-mi spună că s-a îndrăgostit de mine. 
  
- Vii să mă vezi? 
  
Referinţă Bibliografică:
Confesiunile magicianului / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1417, Anul IV, 17 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!