CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1371 din 02 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

APROAPE DE FINAL
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Sper să nu-mi strigi să încetez cu ,,filozofiile” despre întuneric, umbre sau noroi, pentru că, nu cred că acum aş putea să spun ceva legat de extaz, din moment ce stau într-un vulcan glodos.  

- Iertare, cititorule!  

Continuarea nedumeririi continuă.Cerul şi pământul sunt şi în seara asta într-o întrecere şi cine ştie ce final dureros va mai fi. Cu supunere şi obişnuinţă, pământul îşi primeşte din nou apa, aşa cum cerul i-o tot dă cadou de câteva săptămâni bune.  

- Este cumva vreo regulă în acest ritual?  

- Nu ştiu, dar întreb şi eu ca un înspăimântat ce am devenit!  

Am închis fereastra, poate mai înfund ceva din ,,delirul naturii”.  

- Nu este nici un chip!  

Sunt mică şi mă uit spre icoană.Ne facem cruci şi fiecare dă din buze, poate îl înduplecăm pe Sfântul Ilie. Nu ştiu de ce umblă cu caleaşca prin cer şi face atâta zgomot şi de ce de fiecare dată, îşi îndeamnă caii albi pocnind cu biciul în aer, străfulgerându-l în mii de feluri.  

Un întreg lanţ de senzaţii şi imagini perfect clare, pătrund pe unde pot şi fac ce nu-ţi imaginezi. Pe unele mi le doresc, pe altele nu, fiindcă sunt musafiri nepoftiţi şi nu ştiu metode pentru neutralizarea prezumtivelor consecinţe nefaste. Ştiam că ,,zonele geopatogene”, au alte caracteristici, dar cine ştie cum fluxurile de energie, îşi programează traseul pe Pământ. Nu mi-ar fi grea trecerea prin timp, dacă prezentul (cu ,,ing”- activities undertaken now) nu mi-ar ţiui urechile. Un zgomot de stâncă despicată, îmi accelerează bătăile inimii.  

Copil speriat.În casă era puţină lumină şi o linişte dureroasă. Trag perdeaua şi mă uit afară. Fulgerele parcă scriu într-un alfabet runic, dar totul se derulează rapid şi nu pot prinde frazele. Cunoşteam toate cele 24 de rune, plus cea albă, dar nu-mi amintesc de unde şi pentru elucidarea fenomenului deschid din nou fereastra.  

Mă retrag îndată, caut marginea patului şi-mi pun capul în palme.  

- Sunt zeul Odin sau Adad, tu de fapt, ce cauţi?  

Ridic ochii şi-l văd pe Odin sau pe Adad, aici era ceva confuz, oricum era prea mare pentru camera mea.  

- Ei, nimic, îmi plăceau fulgerele, parcă sunt jocuri de lasere!  

- Lasere?  

- Da, sunt nişte chestii noi, lasă că îţi povestesc altădată cum la un festival atât de multe şi zgomotoase erau, încât mi-am luat concediu medical vreo şapte zile.  

Şi-am tăcut. Odin sau Adad, mi-a întors spatele de mare culturist şi fâlfâindu-şi pelerina albă, a trecut prin geam, împrăştiindu-se precum se adunase.  

Pe pervaz, ploaia încă mă atenţiona. Mai aveam câteva ore până plecam la muncă. Pământul se îneca, apa gâlgâia încet, grăbindu-se undeva spre vreun emisar.  

M-am grăbit spre pat, poate adorm măcar în seara asta, dar mi-am adus aminte ca somnul este un crâmpei infim din moarte şi- atunci am închis numai un ochi.  

Celălalt va veghea.Precauţia nu strică niciodată. Am avut neinspirata idee – c-aşa îmi cere datoria- să merg să văd ce a făcut ploaia din noaptea trecută.  

Nu m-am mirat de asta, ci doar de femeia care era bunica, mama sau eu peste vreo 20 de ani, chinuită de neputinţe, plâns şi incantaţii, care-şi punea  

stavilă la un pod nepermis de mic pentru a duce apa spre pârâu. Fără nici o sfială, apa intrase până în case, făcând una cu noroiul, toate cele trebuincioase vieţii dar şi pentru o înmormântare iminent de aproape. Mi-am suprimat plânsul şi rău am făcut. În drumul spre înapoi, mi-am strâns buchete de sânziene şi salvie şi-odată cu moartea fiecărei flori, muream şi eu.  

Mi-am şters sudoarea sau poate lacrimile. Dintr-o căruţă cu doi cai frumoşi albi, trei fetiţe mi-au făcut cu mâna şi au râs. Erau minunate şi cu candoarea lor mi-am îndepărtat tristeţea.  

Închei spunând:  

,, Doamne, ajută-mă să fiu pentru cei din jur mângâiere, ajutor, ca o ploaie - de bunătate, ca o ploaie de vară, cu soare, o ploaie care să aducă uşurare, dar si preaplin de bucurie în sufletele celor care suferă!  

Ajută-mă, Doamne, să fiu în lumea asta plină de dureri, o binecuvântare!”  

Referinţă Bibliografică:
APROAPE DE FINAL / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1371, Anul IV, 02 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!