CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1356 din 17 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Când tu nu eşti
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În culisele vieţii mele, statisticile plecărilor tale, sunt nenumărate. Aşa ţi-e viaţa! Cât ţi s-a dat, cât ai făcut tu, asta-ţi este trăirea şi explicaţia drumului tău prin lume nu poate fi căutată de nimeni. Dar...  

Nu mai este tihnă, nu mai sunt linişti, apar şi dispar fulgere de teamă şi încordare. Aş încrusta în lemn doar vorbele noastre, făcându-le icoane şi să nu spun nimic atunci când le privesc, căci ştiu toată emoţia ta şi deopotrivă a mea.  

La doar gândul meschin că râzi şi eu nu sunt acolo, îmi face puţin rău, dar suficient pentru o întoarcere a zâmbetului în încruntare. Nu mă vreau stăpână, ci numai acordarea deplină a atenţiei. Da, sunt defecte acestea, dar aşa m-ai cunoscut.  

Nu vreau să mă gândesc la durerea mea, dar o simt şi mă deprimă, mă alungă de la vise luminoase.  

Nu te vreau înnobilat prin chin. Poate se distrug fericiri, poate numai bucurii, dar timpul trece şi căutându-te mereu, am şanse să devin căutătoare de profesie.  

Nu mă lăsa uitată-n clipe, nu mă face statuie-n dor, găseşte un drum în Universul Inimilor Înlănţuite să putem recupera din timpul pierdut.  

Când eşti plecat clipele se transformă-n eternităţi. Preocupările mele oricât de multe sunt, le închid în sertare şi încerc să aduc nepăsarea peste ele, dar apariţia ta mi-alungă ceaţa lacrimei de pe ochi.  

Disperarea că azi nu-ţi ştiu privirea, mă face să comit greşeli. Te strig şi universul se supără. Nu se aşteapta la deranjuri din partea mea, dar explicaţia mi-o voi ţine în gând. Consum energie şi nimeni nu are dureri de suflet.  

Am atâtea de explorat şi tu nu eşti aici. Scuză-mi insistenţele, dar nu am control la pasiune. Mi-e teama să nu-ţi fie rău de atâtea întrebări puse de mine, de aceea te voi întreba în gând.  

Să ţinem taina ascunsă de toţi, ne poate ofili iubirea, asta o ştii. Uneori şi lumina din ochiul Universului poate fi iscoditoare şi te rog să ai grijă.  

Nu sunt tulburată de nimic, doar grija depărtării de tine mă ţine trează şi noaptea. Plecarea ta ori de câte ori o faci, rupe ceva din mine, face potecă dureroasă în gândul meu indiferent dacă mă subjugă ziua sau noaptea. Nu vreau să-ţi fie rău sau greu şi ori de câte ori aşa îţi este, nu-mi spui.  

- De ce mă protejezi atâta?  

Nu aş vrea să închid nimic în mine, dar mă trădează tăcerea, privirea, glasul şi tu nu eşti aici. Caut cuvinte, metafore, ritmuri, armonii şi nu găsesc nimic, nu mă ajuţi?  

- Unde eşti?  

Ştiu ce faci şi unde eşti, dar fără întrebarea asta, lait motivul zilnic nu mi-ar trezi atâta pasiune. Mi-e dor de tine şi mereu mi-e dor de tine!  

Referinţă Bibliografică:
Când tu nu eşti / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1356, Anul IV, 17 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!