CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  
Autor: Lilioara Macovei         Ediţia nr. 1322 din 14 august 2014        Toate Articolele Autorului

SINUCIDERE CU AMINTIRI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ziua de azi îmi porneşte cam la fel ca şi cea de ieri, doar că s-a mai adăugat puţină revoltă şi acel ceva care nu mă dezlipeşte de gânduri adânci. Eram bucuroasă de toate exploziile cerului primăvăratec, de toată lumina din acest anotimp, dar într-o clipă, s-a schimbat totul, s-a ştirbit pământul poate şi cerul.  

Într-o dezamăgire cleioasă şi insistentă, bat pasul pe loc ca un soldat prost, fără să-i pese de bocancii uzaţi şi plini de noroi. Am făcut atâtea repetiţii cu mâhnirea, încât nu-mi mai pot imagina cum este bucuria deplină.  

- Ştiu că viaţa asta este un amestec de chin şi dezacord, iubire şi ură, primirea din ceruri a celor bune, jertfire, împlinire şi dezamăgire, dar acum simt şi văd numai consternare.  

Sunt sinucigaşa autentică şi nu de multă vreme, constatarea am făcut-o în timpul nopţii. Toată lumea doarme atunci, visele se întâlnesc sau în vise se fac întâlnirile, la naiba, că este cam încurcătură, dar dacă atunci pot vorbi cu mine cel mai bine, te opui tu?  

- Nu, că nu aş avea şanse să-ţi spun nimic!  

- Atunci, de ce te holbezi la mine ca la o somnambulă?  

- Păi, cam aşa arăţi! Uite-te, eşti obosită, încercănată, neatentă şi arţăgoasă!  

- Să te cred?  

- Da, că eu nu te mint!  

- Ai şi tu dreptate, dar nu vreau să spun cu voce tare. Redeschid subiecte şi cu tine nu mai termin astăzi. Blocăm totul.  

Mă retrag în amăgirile şi incertitudinile mele, deja uzate şi degradante. Sunt îngenuncheată ca un copil care îşi face rugăciunea, dar speranţa de a mă ridica într-un timp scurt, lipseşte.  

S-a născut o răzvrătire şi nu mă mir de ce stăpâna ei sunt eu. Sper să nu mă facă urâtă, sper şi tot sper. Mai sper să nu fiu învinsă şi iar sper şi tot sper.  

Ceva sună a gol şi se simte cum se răspândeşte un plânset încet dar năucitor.  

- Ai auzit de durerea de suflet? Nu vrei să mă ajuţi să elimin această stare?  

- Păi, de când îţi vorbesc, tu ai auzit ceva? Plângi, taci şi ce aştepţi?  

- Nu ştiu, nici cât, nici până când!  

Eram totuşi conciliantă, dar mă sperie oglinda. Nu pot schimba acele ceasornicului, nu pot împiedica plânsul, nu pot şterge amintiri. În faţa aducerilor aminte mă văd neputincioasă şi chiar rea. Chiar dacă sunt pe aceleaşi trepte cu Zeus, Diana sau Hercule, nu mă simt mai importantă, nu par mai abilă, nu am veleităţi de ordonată, nu mă consider stăpâna mea.  

În rând cu amintirile, cad în visare şi mă îmbăt, mă sufoc şi fără lacrimi nu pot păşi mai departe. În spatele lor, îmi amplific forţele să nu mă îndepărtez prea tare, altfel nu aş mai fi nimic.  

Alergând de colo colo, pe orice timp din anotimp, simt neputinţe şi răni din ce în ce mai multe şi mai adânci. Îndepărtarea până şi de mine a devenit cronică şi păstrez asta ca pe un secret, cine ştie până când.  

- Singura şansă este pierderea memoriei?  

- Doamne fereşte! Spovedeşte-te, mai bine!  

- Asta, faci tu acuma!  

Îmi las amintirile în pătrate sau poate încercuri, ba poate durerea sau răzvrătirea, ori neputinţa, dar nu, nu, toate sunt în gândul meu strict ermetizat şi repetabil, îngrozitor de grele, făcătoare de alte răni.  

Mă macină meticulos şi simt prăpăstii tot mai aproape de talpa mea, sau de capul meu…  

- Am primit atâtea în viaţă fără să cer şi acuma mi s-a luat ceva deosebit, fără să fiu întrebată, e just?  

- Ştie Dumnezeu mai bine!  

- Ştie, numai eu nu mai ştiu de nimic!  

Referinţă Bibliografică:
SINUCIDERE CU AMINTIRI / Lilioara Macovei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1322, Anul IV, 14 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lilioara Macovei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilioara Macovei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!