CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Comentarii >  
Autor: Liliana Ghiță Boian         Ediţia nr. 1776 din 11 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Poveste de toamnă, de suflet și de dor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Pentru mine, fiecare om, fiecare lucru îmi spune o poveste, alta decât cea știută cei din jur... Deseori, fiind neînțeleasă, abandonată în propria trăire. Cum să spun (…) că fiecare zgomot al lumii are propriul cântec?” 
  
Așa își începe poeta pledoaria pro domo într-unul din răspunsurile sale pe facebook. Pentru că, da, așa este pentru sensibilitatea ei lirică are nevoie de o căruță de flori care să i se răstoarne în poarta sufletului și de un cor de menestreli care să îi pavoazeze cărările gândului cu simfonia culorilor. 
  
La marginea mea, 
  
se năștea iarăși lumea, 
  
în aceeași ordine, 
  
ochi, inimă, suflet. 
  
„Eu scriu că-mi place să scriu. Nici dacă mi s-ar fura un text nu-mi fac griji… va fura o dată... de două ori... eu mereu am să scriu ...cu aceeași intensitate. Fiecare are un univers al său. ... regret atât de mult că nu pot face să (se) înțeleagă ce lume frumoasă stă în ochii noștri la tot pasul...” (extras dintr-o polemică pe aceeași rețea de socializare). 
  
Sarah DeJar scrie cu intensitatea omului îndrăgostit de frumos, cu lumina care transpare din universul unei inimi care știe nu numai să primească, dar mai ales care știe să dăruiască prin toate fibrele ființei sale metafore de o frumusețe rară, atipică. 
  
Eram o scoarță de trunchi, 
  
aerul tău de lemn 
  
mă respira la prima oră. 
  
Poeta se desprinde, parcă, din lumea aceasta mercantilă, dură, lipsită de emotivitate spre a se avânta cu toate aripile dorului în zborul iubirii fără limită temporală sau spațială. 
  
Zborul perfect al inimilor 
  
începuse să zidească o scară 
  
între două lumi. 
  
Sau în căutarea acelui timp care să îi ofere îmbrățișarea de care are nevoie orice femeie, dar mai ales o femeie însingurată și senzitivă în tăcerea ei desăvârșită : 
  
Eu veneam, 
  
pe urmele ei, 
  
pasăre cu aripile frânte, 
  
căutând timpul... 
  
În același timp eu simt că, în trupul, mintea și sufletul Sarei DeJar: Cerul de la o vreme,/se clatină în mine. 
  
Și o înțeleg cu tot trupul, mintea și sufletul. Și sunt convinsă că și lumea cea zgomotoasă poată să o înțeleagă, citindu-i poezia plină de toamnă și de dor… Nesfârșit dor… 
  
Liliana Boian Terziu 
  
Referinţă Bibliografică:
Poveste de toamnă, de suflet și de dor / Liliana Ghiță Boian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1776, Anul V, 11 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liliana Ghiță Boian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liliana Ghiță Boian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!