CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Lilia Manole         Ediţia nr. 1736 din 02 octombrie 2015        Toate Articolele Autorului

LA MULȚI ANI, POETULUI NAȚIUNII!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ROMEO TARHON s-a născut într-o zi de toamnă, deși, din modestie, nu a dorit să-și divulge secretul despre bucuria, când a văzut pentru prima dată lumina zilei.  
 
Voi încerca, cu firea mea autumnală, ce a simțit evenimentul, să-l omagiez, să-l felicit , necunoscând o dată clară a nașterii Domniei Sale, dar e certă orice prestabilire, pe care o savurez din paginile culturale de socializare.  
Poetul s-a născut și a schimbat lumea.  
 
Ne despart apele Prutului, însă nici o stâncă nu ar putea să stăvilească incomensurabilele tendințe și aspirații , nici o altă evoluție a sentimentelor de Patrie, Mamă, Limbă, Țară, Neam nu ne va dezarmoniza sufletul și mintea, pentru că spiritul e unul singur - cel românesc, național, iar o transpunere a acestor parametri ai culturii este o parte doar a Universului civilizației universale și nicidecum o idee sau o intenție de separăre de Țara-Mamă.  
 
Or, sufletul nostru, parafrazându-l aici pe Mircea Eliade, este timpul și spațiul cel nemărginit.  
 
Infinitatea, pe care o aduce Romeo Tarhon în literatura și cultura română, este concludentă.  
 
Fiind cât mai aproape de destinul țării, de destinul Limbii Române, Romeo Tarhon, redactor-șef al Ziarului Națiunea, este persuasiv, prin creație, iar visul său poetic este o condiție a transcenderii valorilor universale ale imaginației poetice.  
 
Ambiguizând spațiul și timpul, plasându-se într-un cadru faptic, însă în limita unei stări sine qua non, Poetul Romeo Tarhon trăiește o realitate viitoare, prefigurată de impresiile și sobrietățile trăirilor sufletești ale Domniei Sale.  
 
Rareori întâlnim o asonanță de cuvinte, mai potrivită, și o structurare metaforică, mai accentuată, vizavi de acele amplitudini creative ingenue, pe care le statuează poetul în creația Sa.  
 
LA MULȚI ANI,  
 
CU AUGURII INSPIRAȚIEI,  
 
ÎN PREAJMA SUFLETULUI  
 
DUMNEAVOASTRĂ ROMÂNESC, ONORAT POET!  
 
Lilia Manole  
 
Referinţă Bibliografică:
LA MULȚI ANI, POETULUI NAȚIUNII! / Lilia Manole : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1736, Anul V, 02 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Lilia Manole : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilia Manole
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!