CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Ligya Diaconescu         Ediţia nr. 1517 din 25 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Ligya DIACONESCU - PROIECT STARPRESS 2016 - O NOUĂ ANTOLGIE A SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI (ROMÂNĂ-GREACĂ)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au început înscrierile pentru „Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume”, STARPRESS 2016, romană - greacă  
 
Revista internaţională STARPRESS (româno-canado – americană, cu, corespondenţi în întreaga lume) informează scriitorii de origine română de pretutindeni că au început înscrierile pentru realizarea celei de-a şasea antologii a scriitorilor români contemporani din întreaga lume „STARPRESS 2016”. Aceasta va cuprinde două secţiuni: poezie şi proză. Lucrările vor fi publicate simultan, în limbile română şi greacă.  
 
Menţionăm că am scos până în prezent de sub tipar:  
 
• ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2015″ – ediţie bilingvă, română-spaniolă)  
• ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2014″ – ediţie bilingvă, română-italiană)  
• ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2013″ – ediţie bilingvă, română-germană)  
• ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2012″, ediţie bilingvă, română-franceză  
• ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME, „STARPRESS 2011″ – ediţie bilingvă, română-engleză)  
 
Volumele s-au bucurat de un real succes şi au fost primite cu interes de cititori. Au avut loc lansări în Germania, Austria, Franţa, România, USA, Canada, Grecia, Israel, Spania, Anglia, Australia, Republica Moldova, Brazilia.  
 
Pentru detalii, contactaţi-ne pe adresele de e-mail:  
 
Prioritate în paginile ANTOLOGIEI STARPRESS 2016 vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursul Internaţional de Poezie şi Proză Pentru Românii din Întreaga Lume STARPRESS, colaboratorii revistei, cei care au fost publicaţi de Revista international STARPRESS – www.valcea-turism.ro , cei care sunt recomandaţi şi scriitorii debutanţi sau consacraţi care doresc să participe la proiect. Nu excludem pe cei talentaţi, care, dintr-un motiv sau altul nu au apărut în paginile noastre.  
 
Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publica lipsa talentului şi pe cei care trimit materialele lor prea târziu, după primirea creatiilor literare si selectarea scriitorilor. Totodată anunţăm că dat fiind numărul de pagini deja stabilite şi un număr de scriitori fix, cei care se vor înscrie prea târziu, nu vor putea fi incluşi în Antologie, chiar dacă au făcut parte din primele ediţii. (Pentru cei care nu sunt colaboratorii noştri se va face o selecţie)  
 
Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca, câte 4 pagini A4, două în limba greacă, două în română / începând cu un scurt CV, o poză şi versuri/fragmente proză.  
 
Fiecare autor va primi câte trei exemplare. Vom dona câte un exemplar ambasadelor străine în România, bibliotecilor româneşti din diaspora, centrelor culturale, asociaţiilor etc. Totul va fi „imortalizat” şi prezentat în revista STARPRESS (http://www.valcea-turism.ro) şi partenerii media din diaspora şi România, ziare, posturi de radio şi TV, reviste, agenţii internaţionale de presă, colaboratori cunoscuţi deja de domniile voastre.  
 
Astfel, proiectele culturale ale Revistei Internaţionale STARPRESS dintre România şi alte state ale lumii vor fi realizate direct şi nu prin Ministerul Culturii, valorile ţărilor respective… din punct de vedere cultural – artistic vor putea fi mai bine cunoscute la noi… ca şi cele româneşti în ţările lor! Deja avem câteva parteneriate în proiect, inclusiv China şi Japonia (pe lângă cele din USA, Canada, Israel, Australia, Republica Moldova, Italia, Spania, Belgia, Franţa, Anglia, Cipru, Belarus, Germania, India, Grecia). Avem în vedere inclusiv realizarea unor şcoli de vară – tabere de creaţie, spectacole etc.  
 
Vom dona Antologia nu numai unor ambasade române din străinătate ci şi centrelor culturale, ziarelor, posturilor de radio şi tv. din ţară şi întreaga lume cu care suntem în colaborare, iar celor cu care nu avem colaborare o vom realiza cu acest prilej. Avem în vedere şi centre culturale ale anumitor ţări, nu doar cele ale României în ţările respective.  
 
Proiectele sunt realizabile, în acest scop, avându-se în vedere că fiecare participant – poet/prozator (care are talent) şi doreşte să facă parte din ANTOLOGIA STARPRESS va contribui cu suma de 90 de euro pentru realizarea cărţii, editare, tipărire, distribuţie.  
 
Condiţii de participare:  
1. Atât pentru poezie cât şi pentru proză se vor aloca câte 4 pagini, două in limba greacă, două în limba română, începând cu un scurt CV şi o fotografie a autorului.  
2.Se primesc materiale scrise pe calculator, corp litera 10 cu diacritice, font Times New Roman, spaţiere între rânduri de 1 (vă vom anunţa din timp detaliile tehnice, pe adresele care vor fi menţionate printr-un comunicat de presă), o fotografie în format jpg. şi un scurt CV.)  
Materialele şi CV-ul vor fi trimise în limba română şi greacă, până la data de 1 octombrie 2015. (pentru cei care nu au traducător, recomandăm firma de traduceri cu, care colaborăm).  
3 Scriitorii vor achita suma de 90 euro (sau contravaloarea acestora în RON) pe adresa sau în contul Revistei STARPRESS), în perioada 1 iulie 2015 – 1 decembrie 2015 contribuţia putându-se achita şi în rate.  
4. Fiecare scriitor va primi câte 3 exemplare, gratuit.  
5. Fiecare scriitor va putea avea propriul sponsor pentru paginile sale, nominalizat în paginile respective (nume, activitate, site).  
 
Aşteptăm înscrierile şi pe adresele:  
 
Ligya DIACONESCU  
sau la telefon: + 40 0723 371626  
 
Referinţă Bibliografică:
Ligya DIACONESCU - PROIECT STARPRESS 2016 - O NOUĂ ANTOLGIE A SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI (ROMÂNĂ-GREACĂ) / Ligya Diaconescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1517, Anul V, 25 februarie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ligya Diaconescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligya Diaconescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!