CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Ligia Gabriela Janik         Ediţia nr. 2007 din 29 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

FLORIN ZAHEU - ROMÂNIA LA FESTIVALUL ŞI TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE VARĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 12-17 iulie, Forumul German Român va participa la Festivalul şi Târgul Intercultural de Vară  
– Sommer Festival und Markt der Kulturen  
 
OPEN AIR – Intrarea liberă !  
Piaţa primăriei din Stuttgart – Marktplatz 1  
Vă invităm timp de 6 zile în piaţa primăriei din Stuttgart la un maraton  
muzical internaţional de excepţie  
şi la specialităţi culinare româneşti... ca la mama acasă !  
Vă invităm cu drag, în fiecare zi a festivalului !  
Marţi 12.07, miercuri 13.07, joi 14.07, vineri 15.07  
între orele 17:00 – 23:30  
sâmbătă 16.07 între orele 16:00 – 23:30  
şi duminică 17.07 între orele 11:00 – 22:00  
Duminică 17.07.2016 ora 16:00  
vă invităm la un program de hore româneşti.  
Vă rugăm să veniţi câţi mai mulţi îmbrăcaţi în costume populare româneşti,  
în ii sau cămăşi trediţionale pentru a încinge câteva hore pe cinste.  
 
Dorim să mulţumim în primul rând tuturor voluntarilor care s-au implicat anul trecut atât în realizarea standului gastronomic şi informaţional cât şi în realizarea programului artistic din cadrul festivalului intercultural de vară. Fără participarea lor, cele 6 zile de program din piaţa primăriei din Stuttgart nu ar fi avut nici pe departe farmecul unui colectiv atât de decis să ducă mai departe o tradiţie de peste un deceniu, în Stuttgart, aceea de a realiza şi anul acesta, cel mai mândru stand al festivalului.  
  
MULŢUMIM celor care susţin de peste un deceniu standul României dar şi celor care s-au alăturat pentru prima dată acestei aventuri organizatorice:  
Adelina, Alex, Alina P., Alina., Alina R., Andreea, Bettina. Bianca, Cassian, Cătătlina, Cristi, Cristina, Daniela, Doru, Elena, Elia, Erika, Felix, Florin, Florin Jr.,Georg, Gina, Ioana J., Ioana Ste., Ioana Str., Ion, Jeni, Maria – Ines, Marius R., Marius S., Mirela,  
Monica, Nino, Octavian, Sergiu, Stamatis, Tabea, Tanţa, Vasilica şi Wilhelm.  
  
Dorim să vă mulţumim dumneavostră publicului participant la eveniment.  
 
MULŢUMIM organizatorilor: „ Forum der Kulturen” Stuttgart e.V”. - Beatrix, Boglarka, Sandra, Rolf şi întregului colectiv, precum şi celor 174 de voluntari care au făcut posibil realizarea întregului festival.  
 
MULŢUMIM asociaţiilor vecine standului nostru: Deutsch – Türkische Forum e.V., SKV Palästina Al Q'uds Stuttgart e.V., Indischer Verein, Baharat Majlis“ Stuttgart e.V., Bolivianisches Kinderhilfswerk Stuttgart e.V., „ Little Cubana“ - Iozsef, Erika & Co. Pentru buna vecinütate öi ajutorul acordat reciproc.  
MULTUMIM firmelor şi instituţiilor implicate: Familiei Hermman şi întregului colectiv „Metzgerei Hermman”  
 
Flughafen Stuttgart - „ Lena W”., „Amt für öffentliche Ordnuung“ - Herr Stadelmann „ Gewerbe und Gaststüttenbehörde“ - Frau Richter, „ Hotel- Restaurant Krone“ - Erich S., „ Häusserman „ - Gerhard K., „ Thermogass“ - Melanie B., „ Lautarul“ - Claudia K.,„Stadtmobil-Stuttgart“ - Sandra S., „ Metro-Esslingen Zell“ - Markus F., „Selgross-Feuerbach“ - Florian O., Naturgut-Marienplatz“ - Selina T., "REWE-Marienplatz“- Thorsten H.  
 
2015- 2016: 11 ani de spirit românesc în Stuttgart la kilometrul ZERO  
 
Anul acesta vă invităm la standurile României din cadrul Târgului Intercultural, unde sunt invitate firme de turism, pensiuni, hoteluri de vis din tară, meşteşugari, artişti & artizani Handmade, firme, magazine, restaurante româneşti din Germania. Dorim să prezentăm o paletă cât mai versificată de activităţi, necesare publicului român, german sau internaţional.orice firmă sau antreprenor este bine venit să intre în contact direct cu publicul: doctori, notari, traducători, avocaţi, mecanici auto, electricieni, servicii, firme de plasament al forţei de muncă, de transporturi, de montaj antene parabolice, de construcţii, amenajări, de telefonie mobilă... etc.etc.etc. Aşteptăm şi recomandările sau propunerile dumneavoastră ... Pentru înscrieri: 0049(o)17672938856 sau alina.paun@forum.gerrum.stuttgart.de  
 
Standul ROMÂNIA la Festivalul şi Târgul Intercultural de Vară  
12-17 Iulie 2016.  
Ce este Târgul Intercultural  
 
Într-un oraş german ca Stuttgart, în care mai mult de 40% din populaţie provine din alte ţări, un asemenea târg a devenit o tradiţie la care autohtonii participă de la an la an în număr din ce in ce mai mare. Astfel, în 2015, târgul a avut 85.000 de vizitatori. Considerat cel mai mare şi mediatizat târg de vară din sudul Germaniei, oferă posibilitatea organizaţiilor internaţionale şi agenţilor economici să-şi prezinte şi să vândă produsel trediţionale din tările de origine.  
Anul acesta, 60 de standuri invită vizitatorul la o minunată călătorie în jurul lumii, în timp ce 14 grupuri muzicale şi 86 de artişti vor susţine concerte pe scena din Piaţa Primăriei, de altfel, chiar locaţia târgului.  
 
Ce este „ Standul Gastronomic România”  
 
În ultimii 11 ani, organizaţia noastră a fost prezentă la Târgul Intercultural cu un stand gastronomic. Situat în poziţia nr. 1, în partea dreaptă a scenei, oferă vizitatorilor o varietate de 7 meniuri tradiţionale ( mici, sarmale, varză călită, friptură la grătar etc.) însoţite de vinuri şi băuturi răcoritaoare româneşti. În 6 zile ale târgului, activitatea la stand se desfăşoară cu ajutorul a mai mult de 40 de voluntari, membri ai asociaţiei.  
 
Ce este „ Standul de Artizanat şi Turism România”  
 
Pentru a putea satisface cererea tot mai mare de publicitate din partea agenţilor de turism din România dar şi din partea firmelor locale, anul acesta inagurăm un nou stand. Standul dispune de un spaţiu special amenajat pentru promovarea turismului românesc.Totodată, artezani şi meşteşugari români rezidenţi în Germania îşi prezintă creaţiile, în general arta populară românească. În fiecare zi, artiştii artezani vor antrena publicul în ateliere de lucru arătând practic cum se „ nasc” creaţiile lor. Pentru cei mici, în fiecare după – amiază se organizează ateliere de creaţie şi face paiting.  
 
De ce să faceţi publicitate la Târgul Intercultural de Vară din Stuttgart:  
 
- chiar dacă nu sunteţi expozant puteţi fi prezent la târg. Cu costuri reduse dar cu un impact publicitar semnificativ.  
- aveţi posibilitatea să ă adrsaţi unui public divers, deschis şi educat în spirit Intercultural.  
- Conform datelor oficiale la Târgul Internaţional de turism din Stuttgart 2016, la care România a fost prezentă, standul românesc a fost vizitat de 150.000 de persoane. Ca număr, turiştii germani se află în topul turiştilor din România. Aveţi posibilitatea să vă adresaţi în limba germană acestui public foarte interesant de ofertă turistică din România.  
- cele două standuri sunt amplassate în zonele care concentrează cel mai mult public: unul pe strada de acces în Piaţa Primăriei( standul de artizanat şi turism)  
şi altul chiar în apropierea scenei.  
- Vizitatorul are motive să petreacă cel puţin 5 minute la standurile noastre., datorită profilului activităţii. Este un plus important pentru dumneavoastră, care sunteţi prezent cu materiale publicitare.  
- În zona info a standurilor există o permanenţă o persoană care poate oferi informaţii suplimentare celor doritori sau, aşa cum ştim din experienţele anterioare, să stabilească şi să faciliteze contacte cu cei care sunt interesaţi de activitatea dumneavoastră.  
- începând de la 1 iunie, demarăm o campanie de mediatizare electronică masivă în pagina web, reţele sociale, presă, e-mailing.  
- Lista sponsorilor şi a clienţilor de publicitate va fi inclusă în toată această campanie de mediatizare. Practic, în toate textele publicate va apărea numele afacerii dumneavoastră şi linkul paginii web de care dispuneţi sau datele de contact.  
- Nu în ultimul rând, aportul financiar pe care îl oferiţi face posibil atât ca numele România să fie bine reprezentat la un asemenea eveniment cât şi ca artiştii artezani compatrioţi să-şi poată prezenta creaţiile, munca în definitiv, iar gastronomia şiarta populară românească să aibă locul pe care ştim cu toţii că îl merită.  
  
Tombola 12-17 Iulie 2016  
Tombola este organizată de PAGINI AURII  
Stuttgart Baden-Württemberg Germania & România  
 
Anul acesta vă invităm la Tombola organizată la standurile României din cadrul Festivalului şi Târgului Intercultural de Vară.  
Sunt invitate să participe cu premii firme de turism, pensiuni, hoteluri, magazine, restaurante, şi diverse servicii necesare comunităţii româneşti sau publicului larg şi internaţional din Germnaia. Aşteptăm şi recomandările sau propunerile dumneavoastră ... Pentru înscrieri ca firmă: 0049(0)176 729 388 56 sau alina-paun@forum-gerrum-stuttgart  
Lozul costă numai 2€ şi se poate achiziţiona şi introduce în urnă oricâte lozuri doriţi. Mai multe lozuri mai multe şanse ! Acestea se pot achiziţiona de la standurile României sau la vânzătorii ambulanţi ai Forumului German – Român Stuttgart e.V. ( a nu se confunda cu tombola organizată de Forum der Kulturen e.V.) Urna se află numai la standul INFO România din cadrul Târgului Intercultural de Vară.  
Încasările Tombolei se vor folosi în exclusivitate pentru subvenţionarea taberei de vară, gratuită, pentru tineretul din Baden Württemberg, originar din România, care se va desfăşura între 21.08 – 28.18.2016 în pădurea Neagră. Tabăra îşi propune să prezinte tinerilor valori ale istoriei şi culturii româneşti apreciate şi recunoscute în sud-vestul Germaniei, Franţei şi Elveţiei. Un proiect al Forumului German – Român – Stuttgart e.V. finanţat în proporţie de 50% de către DPRRP – Departamentul Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României  
Vă aşteptăm să susţineţi acest proiect inedit şi chiar unic în europa prin achiziţionarea de lozuri şi introducerea lor în urnă la standul INFO ROMÂNIA din Stiffstraße nr.2 colţ cu Kirchstraße practic, între magazinele L' Occitane şi Luis Vuitton în zona pietonală dintre Königstraße, Stiffskirche şi Markthalle Programul standului:  
Marţi 12.07 între orele 17:00- 23:00  
Miercuri 13.07, Joi 14.07, vineri 15.07 între orele 11:00 – 23:00  
Sâmbătă 16.07, între orele 11:00 – 23:00  
Duminică 17.06, între orele 11:00 – 22:00  
 
Extragerea va avea loc duminică la ora 20:00 la standul INFO România. Câştigătorii care nu vor fi prezenţi la extragere, vor fi înştiinţaţi prin intermediul datelor de contact care le-au înscris în prealabil pe lozul introdus în urnă. pentru mai multe detalii vă invităm să vizitaţi pagina de web a Forumului German - Român - Stuttgart: http://www.forum-gerrum-stuttgart.de  
 
Cu prietenie,  
 
Florin ZAHEU  
Preşedintele Forumului German-Român  
Tel.: 0049(0)711-6493605  
Fax:0049(0)711-1206642  
Mobil:0049(0)1577-9078470  
E-Mail: zaheu@aaol.com  
Referinţă Bibliografică:
FLORIN ZAHEU - ROMÂNIA LA FESTIVALUL ŞI TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE VARĂ / Ligia Gabriela Janik : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2007, Anul VI, 29 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ligia Gabriela Janik : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia Gabriela Janik
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!