CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Dar
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiindcă au venit sărbătorile în care ni se acordă o oarecare atenție m-am tot gândit ce aș avea eu de oferit sau spus ... Și am găsit: 
  
nu vă mai teme-ți de vârstă, dragele mele! 
  
Tinerele vor maturitate, cele cu un frumos număr de ani în colierul vieții vor tinerețe, cele scunde înălțime, cele înalte au obosit să-și poarte drepte trupul și tot așa! 
  
Vorbeam odată cu o prezentatoare tv care era atunci la o greutate normală și mi-a mărturisit că a avut și cu 20 de kg în plus sau 10 în minus, este o oarescare diferență, sunteți de acord, imposibil de neobservat. Ei bine, ea niciodată nu și-a făcut probleme din pricina asta, totdeauna a simțit că ATITUDINEA face totul. 
  
Ceva nou față de ieri, în gest, în prezentare și imediat atrage atenția. 
  
Iar scepticelor, temătoarelor le voi spune că nu este deloc greu! Îmbrăcați haina tinereții care sigur toate o aveți la îndemână, puneți în cosița gândului zâmbetul subtil al înțelepciunii pe care toate îl posedați și cu pălăria roșie a dragului de viață pășiți încrezătoare. Iar cine nu observă ceea ce sunteți, hai să fim foarte sincere, chiar merită să luați în seama? Dar va asigur că starea de bine va venii spre voi ca un magnet, priviți nonșalanţa copiilor, să învățăm de la ei, să renunțăm să credem că le știm noi pe toate pentru ei, ne pot surprinde în fiece zi cu ceva nou. 
  
Doar să aibe liniștea să se desfășoare! 
  
Priviți în oglindă cu ochii interiori și adăugați farmecului ce îl posedați, toate, fără excepție, o floare, un parfum discret, un gând îndrăzneț ținut ferecat în ungherul mintii sau pur și simplu seninul dimineții și pășiți încrezătoare. Pasul musai trebuie să fie sigur, ușor spre îndrăzneț, iar șuviță așezată la timp fie și doar cu o schițare a gestului. Iar în priviri, dragele mele... adăugați seninul nopților de visări și dorul și dragul de viață. Lăsați și gestul să vorbesca, cu zimbetul de acceptare al celor din jur, veți fi surprinse câte și în ce grad veți descoperii, ceea ce altfel vă va fi luat nervi și timp și n-ați fi avut un așa mare grad de noutăți aflate. 
  
Am privit chipul unei batrâne de 96 de ani fără nici un rid și credeți-mă și fără nici un artificiu modern și la fel mi se confirma că doar atitutudine în fata vieții a făcut-o să-și poarte pașii semeț. 
  
Deci dragele mele, înălțați-vă voi, credeți voi în voi, doar v-au fost dedicate cele mai frumoase versuri și susțineți viitorul lumii pe umerii voștri firavi! 
  
Niciodată nu vă subapreciați în gândul sau în singuratea unei dureri! Noi știm să împrumutăm din atitudinea copacilor înfrunziți și din măreția munților și asta cu cea mai firească atitudine! Sunteți frumoase, simțiți-vă așa și veți vedea cât de mult se va schimba totul! 
  
Cu dragoste și cit am putut de simplu 
  
am ținut să vă spun un 
  
LA MULȚI ANI! 
  
Referinţă Bibliografică:
Dar / Lia Zidaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1528, Anul V, 08 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Lia Zidaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Zidaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!