CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Lia Bejan         Ediţia nr. 2118 din 18 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Polul vrăjitoarelor - VI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În salonul Anei apar, în sfârșit, rezultatele analizelor! În faţa faptului că primele serii fuseseră nerelevante – medicii n-au înţeles niciodată ce s-a întâmplat cu ele, cum de s-au încurcat cu ale unor bărbaţi care urmau să iasă din spital, după ce se însănătoşiseră – trebuiseră să le repete.  
  
Apare şi chiotul femeii, evident, de fericire:  
  
- Voi fi mamă, voi fi mamă, voi fi mamă! nu se putu opri aceasta să strige. Ar fi sărit și într-un picior, dacă nu s-ar fi jenat. Și-așa se opri, brusc, convinsă c-a spart liniștea din încăpere și-a deranjat, probabil, celelalte bolnave.  
  
Se grăbi să iasă, să-i telefoneze lui Lucian, să-i spună și lui ce minunăție este pe cale să intre în viața lor. Are impresia că e cea mai fericită zi din viața ei și că, din acest moment, orice blestem (pe care l-a tot invocat, de-a lungul timpului, din cauza nesfârșitelor suferințe îndurate) este ridicat.  
  
- Iubitule, iubitule, viața este atât de bună cu noi! Splendidă ziua aceasta, totul este splendid. Sunt atât de fericită, atât de fericită!...  
  
- Ce-ai pățit, femeie?! Te-a lovit leuca?! se strădui Lucian s-o tempereze. Îi era clar însă de unde îi vine Anei entuziasmul.  
  
- Lucian, Lucian, vei fi tătic! Sunt însărcinată, iubitul meu! Doamne, ce bucurie, ce bucurie!!!  
  
La atâta entuziasm, bărbatul nu se așteptase – pe Ana n-o știa nimeni râzând în hohote, ici acolo câte-un zâmbet, de obicei reținut, în cele mai fericite momente! Nici simțul umorului nu l-a avut vreodată. O femeie timidă în bucurii, ai spune, când n-o cunoşti prea bine. Altfel, cei foarte apropiaţi o ştiu incapabilă să creadă în fericire, într-o viaţă frumoasă şi bună. Așa că, explozia de-acum îl făcu pe Lucian să-și ia telefonul de la ureche și să verifice dacă nu cumva femeia care sunase greșise numărul de telefon și doar nimerise la el. Nu, era numărul de telefon al iubitei lui, cu chiu cu vai îi recunoștea și vocea, atât de transfigurată încât se gândi c-ar putea face un accident vascular de atâta fericire.  
  
- Ana, liniștește-te odată! urlă, într-un final, nervos (mai mult închipuit) cât s-o tempereze pe nebună. De unde și până unde, însărcinată?!  
  
- Mi-au adus ăștia analizele, mi-a confirmat doctorul, personal.  
  
- Și de unde și până unde atâta bucurie?! Cum ajunseși la concluzia c-ar putea fi o idee să faci un copil, în căcatul în care suntem acum?!  
  
Culmea, nu auzi un glas spășit, de la capătul celălalt al firului.  
  
- Nu fi panicard, iubirea mea! O să vezi, o să fie bine, simt eu că toate problemele noastre or să dispară cu acest bebeluș!  
  
- Habar n-ai despre ce vorbești, femeie nebună! Nici nu se pune problema să ții copilul. Și să nu insiști, că nu mă răzgândesc. Nu cred că-ți poți permite să crești singură un copil. Te și văd la ușa maică-ti cu burta la gură. Te aruncă pe scări, de nu te vezi.  
  
Abia acum se repliază Ana. Dușul rece o lasă fără glas. Nu înțelege imediat ce s-ar fi putut întâmpla, cum de primește atâta înverșunare din partea celui cu care trebuia să împartă extazul unei atari așteptări pline de speranțe. Pare că nu s-a exprimat bine și bărbatul ei nu înțelege exact despre ce vorbește ea. Preț de câteva fracțiuni, își derulează conversația, de la începutul ei. Nu … nu ea este de vină. S-a exprimat corect și a spus esențialul, exact cum era de spus. … și atunci?!  
  
- Lucian, nu te înțeleg. Parcă n-aș vorbi cu tatăl copilului meu. Probabil că nu te-ai concentrat pe ceea ce am spus. Închid acum, vorbim după ce-ți revii.  
  
- Ana, n-ai auzit ce-am spus?! Nu vreau să fiu tatăl copilului tău! Și cu asta, am încheiat. Este ultimul meu cuvânt.  
  
După ce-a întrerupt, cu hotărâre, convorbirea, bărbatul se gândi dacă n-a fost prea brutal. Și-și luă seama: a procedat corect; după calculele lui, Ana trebuie să-și revină, să nu-și facă vise. Speră c-a zdruncinat-o bine în decizia aiuristică de a se bucura că naște un plod. Așa o să priceapă repede că nu are nicio altă variantă decât să-și dea afară progenitura.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Polul vrăjitoarelor - VI / Lia Bejan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2118, Anul VI, 18 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lia Bejan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Bejan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!