CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Lia Bejan         Ediţia nr. 2117 din 17 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Polul vrăjitoarelor - V
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Și până acum, Lucian tot pe chakra a treia din corpul Anei – cea a plexului solar – a acționat. Nici n-ar putea să urce peste acest nivel, din pricina faptului că nivelul spiritual nu-i permite. Avea dreptate Florina, poate stăpâni doar energii de frecvență joasă, din pricina nivelului săi spiritual. Acesta este și motivul pentru care trebuie să coboare nivelul vibrațiilor femeii lui, pentru a se putea folosi de energia acesteia, așa că a eliminat, de la început, aproape, dragostea din viața lor de cuplu. Sentimentul Iubirii, chiar experimentate fizic, înalță – acesta este motivul pentru care dă inspirația peste poeții îndrăgostiți. Romanticii nu știau, probabil, mecanismul, doar constataseră practic faptul că iubirea neconvertită în act sexual făcea posibilă intrarea, la nivel mental, într-o zonă de unde apărea inspirația atât pentru muzică, cât și pentru pictură, sculptură și literatură. Sexul, în sine, plăcerea carnală, coboară nivelul vibrațiilor.  
  
Chakra a treia, a plexului solar, este sediul personalității și se află în legătură directă cu corpul astral. Blocarea acesteia duce la apariția servituții, la pasivitate, la îndepărtarea voinței proprii. Poate duce, este drept, și la abuz, dominație, la mânie excesivă și explozii temperamentale sau la dependență de muncă și oboseală cronică, dar în cazul partenerei lui Lucian, nu aici se ajunge. Concluzia ar fi că bărbatul nu are de realizat nimic nou față de ceea ce face, de obicei. De fapt, nici n-ar fi trebuit să aibă de refăcut ceva, centrul energetic menționat n-ar fi avut de ce să fie funcțional, dacă nu s-ar fi întâmplat ingerințele străine – inundarea Anei cu valul de energie de vibrație înaltă, de la Rafael, în coroborare cu sufletul copilului încă nenăscut. Acești doi factori au produs, însă, deblocarea.  
  
Este adevărat, însă, sexul sălbatic pe care l-a practicat Lucian tot timpul, nu se mai potrivește acum, ca procedură – nu are cum să aplice, cât timp Ana este în spital. Aducerea mamei acesteia la patul bolnavei, despre care menționase în fața Florinei, Lucian o privea drept soluție de avarie. Este Sorina o fire contorsionată, negativistă, cicălitoare și, în general, panicardă, tocmai bună să-ți taie cheful de viață, dar nici lui nu-i priește, și pe el îl tulbură și-l scoate din ale lui. Asta, fără a mai vorbi că bani Sorinei ar trebui să-i dea tot el, tot timpul cere.  
  
- Ați plecat două vagaboande, de-acasă! Una nu aveți grijă și de mine, după ce m-am chinuit și v-am crescut, numai eu știu cum. Dă-mi bani pentru medicamente, Ana! Și nici mașina de spălat nu mai merge, trebuie să cumpăr alta. Când îmi dai bani? Până săptămâna viitoare îmi trebuie, altfel nu am cu ce să spăl. În plus, mi se termină detergentul. Taică-tu nu mai are schimburi curate. Știi cum se-nfurie când nu primește ce-i trebuie. N-ai mai venit demult să-l vezi.  
  
- El n-a știut decât să ne bată și să ne înjure. Ce să caut acolo?  
  
- Este tatăl tău, proasto! Nu se poate să vorbești așa!  
  
- Pe principiul că el poate să facă orice cu mine?! Că el m-a făcut, el mă omoară?! Văd negru în fața ochilor doar când mă gândesc, dapoimite să-l mai și am lângă mine!?  
  
Tăcere. Femeia o privea, etern, pieziș, cu coada ochiului, își făcea de treabă bombănind în barbă, dar nu mai zicea nimic. În rare ocazii, când era provocată prea tare, Sorina blufa:  
  
- Ești nebună! Nu te-a bătut niciodată! Întotdeauna a avut grijă de noi! Tu ești vinovată pentru tot ce a pățit, din cauza voastră a fost închis!  
  
- Asta-i culmea! Cum adică, din cauza mea?! Eu am omorât un om, pe stradă, lovindu-l cu pumnii și cu picioarele?  
  
- Dacă nu-l enervai tu tot cerându-i să te trimită la școală, nu s-ar fi enervat! Nu te-ai putut opri niciodată cu pretențiile, la asta nu v-a întrecut nimeni, nici pe tine nici pe soră-ta!  
  
- D-aia ne aruncai afară din casă, când eram mici, pentru că voiam să învățăm, să fi știut și noi să facem câte ceva – vreo limbă străină, balet, pictură, actorie, volei, gimnastică. N-ați avut niciodată vreun ban de investit în educația noastră.  
  
- La muncă cu voi, târfelor! N-ați vrut să învățați carte! Credeți că pe noi, pe taică-tău și pe mine, a avut cine să ne trimită la școală?!  
  
- Dacă pe voi n-au avut cu ce să vă trimită părinții la școală, voi ați fi avut cu ce să vă îngrijiți de noi, numai să fi vrut… și conversația le încrâncena, invariabil, pe amândouă.  
  
E drept, Lucian n-ar fi recunoscut în fața nimănui că ceea ce l-a convins să se apropie de Ana era tocmai istoricul familiei ei: tendința de violență exacerbată, a tatălui îi dădea speranțe că și fata este în stare de asemenea scăpări de sub control a unei agresivități, firești când crești într-o astfel de familie. Și mai e ceva…  
  
… Gata! A găsit! strigă bărbatul, în interiorul lui, încântat de sine însuși.  
  
- Ce faci, fato?! Ești bine, văd eu. Cretinii ăștia ar fi în stare să-ți inventeze orice, numai să ne mai stoarcă de bani o țâră! strigă cu voce ca din trompetă Lucian, la intrarea în salon. Nici ”bună ziua!”, nici ”ce mai faci?”, cu atât mai puțin ”ești bine?”  
  
- Lucian, măcar de față cu oamenii fii politicos, reacționă Ana, mărindu-și iritarea, ca răspuns la impulsurile date de bărbat.  
  
- Ai uitat deviza mea: ”O zi sunt politicos, o zi nu. Astăzi este ziua în care nu”. Și, ca o scuză: Sunt îngrijorat de situația în care ne găsim, s-au întâmplat foarte multe de când ești în spital și statul tău inutil, aici, crează, în continuare, mai multe probleme decât îți închipui.  
  
Peste iritare, Ana primește și impulsurile de îngrijorare.  
  
- Mă sperii! Ce nu-i în regulă?!  
  
- Îți dai seama ce nenorocire?! De câteva săptămâni nu mai intră nimeni, nicio clientă în salon. Suntem în prag de faliment, fato, supralicită bărbatul. Iar spitalul tău mă stoarce de bani, continuu. Ăștia nu știu decât să ceară și să ceară și nu mai am să le dau. Și nici nu știu să spună ce ai, ce ți s-a întâmplat, îți dau medicamente scumpe și nu au niciun rezultat.  
  
Efectul scontat începe să se producă. Ana începe să se gândească ce soluții ar putea fi:  
  
- Păi, o să fac cerere să mă externez, dacă tot nu știu să facă nimic. Și vin la salon, poate așa te pot ajuta, cumva.  
  
La varianta cu lucratul la salon, Lucian nu se gândise… dar poate că n-ar fi o idee prea rea, s-o scoată din reverii și s-o introducă în necazurile vieții. Dacă se gândește bine, lefurile mici ale celor de la salon și perspectiva sărăciei, acestea pot declanșa atacuri de panică, numai bune să îndepărteze orice sentiment de împlinire pe care l-ar putea avea Ana, gândindu-se că devine mamă.  
  
- Vorbim noi și despre asta, acum gândește-te, externează-te și hai acasă!  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Polul vrăjitoarelor - V / Lia Bejan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2117, Anul VI, 17 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lia Bejan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Bejan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!