CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Lia Bejan         Ediţia nr. 2116 din 16 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Polul vrăjitoarelor - IV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Florina demonstrează că este un medium experimentat. Intră repede în transă iar în încăpere se lăsă o liniște apăsătoare. Lucian își stăpânește cu greu nerăbdarea… Un timp, femeia pare să nu dea niciun semn, stă cu ochii închiși, de parcă ar dormi. Respiră regulat, adânc. Lucian se gândește că are timp, poate, chiar să-și mai pună un pahar… nu apucă, însă, a-l termina nici măcar pe primul, că femeia deschide ochii:  
  
- Dumneavoastră ați putea fi în mare impas, dar doamna Ana este bine și va putea fi și mai bine!  
  
- …???  
  
- Este însărcinată! De aceea și reacția organismului, la stimularea pe care i-ați aplicat-o, ultima dată.  
  
- Dar de ce spuneți c-aș putea fi în mare impas? Lucian nu înregistreaza partea cu ”doamna Ana este bine…”. Nu de asta îi arde lui acum! Ea n-are decât să fie cât de rău poate, dacă pentru el este un pericol, nimic nu mai contează.  
  
- Pentru că nu veți mai putea conta pe doamna, când e vorba de făcut bani: folosiți energii cu frecvență joasă și foarte joasă, or ea se va reorienta, după ce va deveni conștientă de faptul că în interiorul ei se plămădește o altă viață. Se va ridica suficient de mult față de nivelul la care doriți să fie, astfel încât n-o să vă mai poată ajuta în demersurile dumneavoastră. În plus, fătul va canaliza energiile dvs către el, indiferent că doriți ori nu – provine din dvs și nu aveți cum să modificați asta, oricum ar fi.  
  
Lucian cade pe gânduri … doar câteva momente – e un tip de acțiune, ia repede decizii. A fost întotdeauna convins că, în momentele cheie, rapiditatea este cea care oferă cea mai bună soluție – asta și pentru faptul că deciziile luate cu folosirea intuiției s-au dovedit a fi, întotdeauna, și cele mai profitabile. Ca urmare, n-are nici de data aceasta un motiv să creadă că analizele aprofundate ar aduce vreun plus de beneficiu.  
  
…acum, simte că-i fuge pământul de sub picioare. Cu ochii minții vede cum toată agoniseala sa se spulberă și cum nu rămâne nimic în urmă. Intuitiv, îl inundă convingerea că nu poate fi și tată și un prosper om de afaceri. I se imprimă, singur, tabloul pierderii oricărei Puteri, din momentul nașterii bebelușului. Nu are nevoie de analize detaliate, pentru decizia emoțională pe care tocmai o ia. Iar spusele Florinei îi consolidează drumul spre decizia finală: o s-o convingă pe Ana să facă avort.  
  
 
  
*  
  
* *  
  
Doar în ușa spitalului realizează și Lucian: este miezul nopții, n-a fost informat oficial că va fi tată – cum dă el buzna s-o constrângă pe Ana să facă avort?! Ce-i spune femeii ăsteia, admițând că-i permite cineva accesul în clădire, în crucea nopții?! Ea habar nu are cine este el, de fapt, cum are o afacere profitabilă în plină criză economică și, mai ales, financiară, dar, cu asupră de măsură, nici prin cap nu-i trece care este aportul ei la bunăstarea lui!  
  
…și totuși, nu se poate întoarce acasă pentru a reveni de dimineață! Așa simte Lucian, că nu este bine să lase pe mai încolo! …Chiar! De ce nu?!, se întreabă singur. Ce-l face așa de nerăbdător?! Își readuce în minte imaginea Anei în salonul de spital și înțelege, brusc, pericolul pe care subconștientul îl sesizase, ca întotdeauna, înaintea lui: Ana a urcat, oricum, ca frecvență a trăirii, în urma apariției lui Rafael în salon. Iar senzația o umpluse de bucurie într-un mod în care i-ar fi fost oricum destul de greu s-o determine să revină la nivelul lui. Asta, și fără sarcină. Iar păstrarea copilului, lui îi spulberă toate planurile! Doamne, ce ghinion! Ce șansă avea și cum își construise planul elegant, minuțios, aparent fără nicio fisură! Și cum e cât pe ce să se năruiască întregul edificiu, într-o clipă, din cauza unuia care nici măcar nu e încă născut!  
  
Apropo! El de ce n-a fost informat, oficial, de sarcină?! Ana a aflat că va fi mamă și nu i-a spus și lui?!... Se bucură singură și nu-i spune că va fi tată?! Se poate să fie speriată de reacția bărbatului în fața iminenței unei saricini, când ei n-au vorbit niciodată despre căsătorie?! Nu! Cu siguranță, n-are nicio temere în privința lui – ar fi sesizat-o atunci când i-a sondat subconștientul, câteva ore mai devreme doar. Dar nici n-a sesizat atunci informația că ar aștepta un copil… Este clar, femeia habar nu are încă ce se coace în pântecul ei! Ca urmare, nu poate s-o trimită la avort, când ea nici nu știe că este însărcinată. Trebuie să aștepte ca doctorii să-i dea vestea…  
  
Bărbatul nu se liniștește în urma meditației – a învățat, mai demult, pe proprie piele că, dacă deciziile se iau repede, acțiunea în sine necesită însă planuri amănunțite, foarte fin calibrate, precum ai face o bijuterie. Iar de data aceasta, dat fiind natura acțiunii cât și miza excepțională, cu atât mai mult este necesar să se gândească. Ce caută el, haotic, la spital, când ceea ce are de făcut este să-i mărească Anei dependența de el și să-i inducă fragilitatea și incapacitatea de a se descurca singură? Or, pentru asta nu este nevoie de prezență fizică. Așa că se retrage, mai liniștit, spre casă.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Polul vrăjitoarelor - IV / Lia Bejan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2116, Anul VI, 16 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lia Bejan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Bejan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!