CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Lia Bejan         Ediţia nr. 2114 din 14 octombrie 2016        Toate Articolele Autorului

Polul vrăjitoarelor - II
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În semiîntunericul biroului, Lucian revine şi cu atenţia. Întinde mâna după paharul de pe măsuţa lipită de fotoliu. Îşi ia seama la faptul că acesta este gol, dar ezită să se ridice din poziţia anterioară. Cu paharul în mână, bate tarabanda cu degetele celeilalte, pe braţul fotoliului.  
  
Este imperios necesar să găsească soluţii la realitatea nou apărută. Şi nu-i deloc simplu, dat fiind modul în care a ajuns Ana, de data aceasta, la spital şi faptului că, de două săptămâni, i se tot fac analize şi nimeni nu înţelege de ce. Medicii nu pot spune ce i s-a întâmplat iubitei lui. Nu-şi dă exact seama dacă este suficient echilibrată şi se poate interveni, asupra ei, din exterior, pentru a-i crea starea de spirit optimă interesului lui sau dacă, în atari condiţii, ar fi din nou, în pericol de a o pierde, de data asta definitiv.  
  
… în final, se ridică, stinge, în treacăt, candelele, deschide barul şi-şi prepară şi-un cognac şi-un trabuc: ia, tacticos, paharul, aprinde spirtiera, îl încălzeşte punându-l cu gura în jos deasupra flăcării şi abia apoi toarnă băutura. Pentru trabuc are, evident, cleşti speciali, în vederea tăierii capătului.  
  
Revine în fotoliu, continuă să cugete pe întuneric. Nu simte nevoia unei lumini suplimentare veiozei portocalii de lângă celălalt fotoliu al biroului. Savurează, pe îndelete, şi băutura şi ţigara. Acesta este un obicei vechi al lui Lucian, în procesul de limpezire a minţii. Nu-i paradoxal: în cantităţi mici, alcoolul produce vasodilataţie uşoară, aşa că scoarța cerebrală se irigă mai bine, cu sânge – aceasta este explicaţia pe care o dă bărbatul tuturor celor care se nimeresc în jurul lui, atunci când începe ritualul. Nu i-ar păsa dacă teoria lui n-ar sta, ştiinţific, în picioare, destul că efectul acţiunii lui îi este benefic. Gândind, pe îndelete, asupra situaţiei ivite, până la terminarea paharului cu băutură (nu sunt mai mult de 50 de mililitri, Lucian îşi dozează cu parcimonie consumul energetic) şi a trabucului, soluţia s-a cristalizat deja în mintea lui.  
  
… Nu şi de data aceasta! Pe la jumătate, ştie deja că nu poate concretiza nimic – identifică faptul că nu deţine toate datele problemei. Şi asta, pentru că ultima dată a scăpat hăţurile din mână. N-a controlat situaţia, adică n-ar putea spune ce s-a întâmplat, de fapt.  
  
- 112, spuneţi cine sunteţi şi ce s-a întâmplat!  
  
- Urgent, în strada Zimbrului, la nr. 4, o ambulanţă. Sunt proprietarul, Georgescu Lucian, prietena mea a intrat în comă, brusc. Nu ştiu ce are, mi-e frică să n-o pierd.  
  
- Ambulanţa pleacă chiar acum şi ajunge în şapte minute. Între timp, ajutaţi-mă să completăm fişa. Are antecedente? De ce boli cronice suferă? Ce vârstă are?  
  
- Nu are boli cronice, vârsta este 30 de ani.  
  
- Dar diabet?  
  
- Nici diabet şi nicio altă boală diagnosticată.  
  
- A consumat ceva stimulante – alcool, droguri, etnobotanice?  
  
- Nimic din toate acestea şi nici vreun alt medicament n-a luat.  
  
- Povestiţi atunci cum s-a declanşat criza.  
  
Lucian n-ar fi fost capabil să detalieze. Pur şi simplu, n-ar fi avut cum. Ce să spună? Că, în plus faţă de stimularea pe care o practica încontinuu, pentru nişte partide de sex memorabile, în urma cărora rămâneau amândoi storşi de energie pentru mai multe ore, de data aceasta încercase nişte pase suplimentare, într-un scop pe care bărbatul nu l-ar fi dezvăluit nici mamei de la care a supt ţâţă?!  
  
Din fericire, n-a fost nevoie să răspundă la întrebări prea delicate: paramedicii au ajuns mai repede decât se estimase, aşa că bărbatul a întrerupt convorbirea telefonică şi s-a precipitat să deschidă uşa, să conducă echipa la capul bolnavei şi să-i ajute pe brancardieri s-o transporte la ambulanţă.  
  
Pe Ana au stabilizat-o la spital. Fiziologic, făcuse un stop cardiac şi nimeni nu înţelegea exact de ce! Aşteptau rezultatul analizelor şi plănuiau noi investigaţii, în cazul în care primele teste se dovedeau neconcludente. Bărbatul nu se aştepta la nişte concluzii revelatoare, dar nu înţelegea, totuşi, cum s-a putut produce incidentul. Aparent, Ana deja nu mai avea nimic.  
  
Lucian trebui, până la urmă, să conchidă: singur nu e capabil să-i dea de cap. În mod normal, ar mai fi de aşteptat o zi-două, ca informaţia să se aşeze, să se decanteze reziduurile iar răspunsul să se formuleze la fel cum ajunsese Arhimede la concluzia finală, în timp ce stătea în cadă: Evrika!!!  
  
Acum, însă, nu era timp pentru asta. Pierderile puteau fi definitive, dacă nu acţiona rapid. Sau poate că nu, dar Lucian are planuri mărețe pentru destinul lui și crede că nu-i înțelept să lase lucrurile să se desfășoare natural. Bărbatul ştie demult că are la dispoziţie un instrument eficient în cazuri de avarie, dar nu l-a utilizat niciodată.  
  
… la un moment dat, se hotărî: stinse, precipitat, trabucul şi se îndreptă spre telefon:  
  
- Alo, Florina?! Eşti încă la salon?  
  
- Acum închideam, Şefu’. Încă nicio schimbare.  
  
- Ştiu deja. Închide totul pe-acolo, încuie, suie-te într-un taxi şi vino până aici. Nu-ţi face probleme de bani, plătesc eu. Iar, dacă ai alt program, anulează-l. E urgent.  
  
- O.K.  
  
Referinţă Bibliografică:
Polul vrăjitoarelor - II / Lia Bejan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2114, Anul VI, 14 octombrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lia Bejan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Bejan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!