CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Spiritual >  
Autor: Ligia Gabriela Janik         Ediţia nr. 1614 din 02 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

L.G. JANIK - ÎNCEPUTUL IUBIRII (FRAGMENT)

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În camera slab luminată doar de veioza veche, care se odihnea pe masa de lucru, două mâini calde îi acoperiseră ochii. Simţia atingerea, tresărind. Cât de mult și-ar fi dorit să fie el acela, care avea chef de glume. Glumiţele lui vesele şi inteligente, pe care era obișnuită să le audă mereu în preajma ei. Chiar dacă se cunoşteau demult timp, niciodată nu crezuse, că va veni și ziua în care să-l simtă atât de aproape de ea. O zi în care să-i simtă atingerea mâinilor lui. Dorinţa prindea contur doar în gând, dar niciodată nu crezuse într-o finalizare a ei. Erau colegi de mulţi ani, dar atât de aproape ca până atunci, nu îl simţise niciodată. Tresări la atingerea uşoară a mâinilor lui. Își auzi cuvintele răsunând în urechi, croindu-şi drum până în adâncul sufletului ei. "Ai spus ceva sau mi s-a părut? Ai vorbit tu sau inimile noastre au şoptit îngânând cuvinte nerostite?" Oare își închipuise sau dorinţa aceea, de a-i auzi glasul, se transformase în realitate? Ascultă cu respirația întretăiată. Ascultă cu sufletul. Ascultă cu trupul mesajul transmis de atingerea lor.
...  
 
O melodie duioasă se auzea din magnetofonul învechit de pe etajeră. I se păruse că timpul stătea în loc și ar fi vrut să nu e mai termine ziua.
Își duse mâinile la ochi punându-și-le peste ale lui, cu intenția de a i le îndepărta. Curiozitatea o împingea să vadă cine este şugubăţul ce se afla în spatele ei? Mirosul parfumului bărbătesc îi şoptea, parcă, că numai el ar putea fi. Doar rațiunea nu-i era încă pregătită să accepte, ştiind, că existau o mulțime de colege care se învârteau în jurul lui.
Își puse mâinile peste ale lui. De ce oare întârzia să le îndepărteze? Se temea oare, că prin îndepărtarea lor va putea să dispară și vraja, care îi țineau pentru o clipă uniți?

Citindu-i parcă gândul, și-a lăsat mâinile să alunece uşor pe gât,
odihnindu-și-le apoi pe umerii ei. În sfârşit, cu un gest lent, își scoase ochelarii, trecându-și mâinile peste ochii obosiţi. Instinctul o rezemă de speteaza scaunului, în spatele căruia se afla el, dar parcă şi acesta intrase în obscuritate, lăsând sentimentele şi imaginaţia, să-i ignore prezenţa.
Abia atunci realiză, cât de relaxantă poate fi atingerea lui, neînţelegând ce oare a oprit-o, să stea atâta vreme departe de el. "Oare câte monente unice am pierdut?" Se întrebă Ioana.
Mulţumită în suflet, se lăsase pradă atingerii lui, uitând definitiv de încăperea în care se aflau. Era prima atingere şi era atât de plăcută... Era minunat să-l ştie acolo, în semiîntuneric, numai și numai pentru ea. Era clipa lor și se simțea fericită.
Trupul îi era străbătut de un fior pe care nu-l mai simțise până atunci, ceea ce îi făcea inima să-i bată nebunește, revărsându-se în valuri de dorințe peste trupurile obosite de munca zilei.
Tăcuţi, ascultau în liniște, în timp ce inimile lor fredonau melodia unui nou început de iubire. Vocea magnetofonul vechi, îî anunța că nu sunt singuri în încăperea obscur luminată, ci că vocea aceea masculină, care interpeta nu știu ce melodie, cerea să fie ascultată și dansată. Era conştientă şi, totodată, speriată de gândul, că trebuia să se desprindă, într-un final, din elixirul ce pusese stăpânire pe întreaga ei fiinţă. Zbătându-se între un da şi un nu, încerca şovăielnic, să se smulgă din îmbrăţişarea, care se revărsa, ca o binecuvântare eternă, peste ea. Așteptase demult timp clipele acelea, doar că-i fusese rușine, chiar și de ea însăși, să recunoască.
El observă stânjeneala care o cuprinse și printr-un gest lent, își retrase mâinile, dându-te un pas înapoi. Ioana, abia își mai stăpânea emoţiile. Era încă zăpăcită de uşurinţa cu care putea să dea naştere mănunchiului de versuri, prin sentimentele şi trăirile lor.
"Muzica." Ah. Muzica aceasta. Este cântecul iubirii lor. Și gândurile li se intersectau atât de inocent, făcând loc ce zburdau de la o inimă la alta.
Coborâse privirea pentru o secundă, ca să nu-i observe roşeaţa care îi ardea obrajii, spunând apoi, cu o veselie prefăcută.
„Dacă eşti tu...atunci, atunci pedeapsa ta se va dubla”, îngăimă cu voce scăzută. Pedeapsă? Ce pedeapsă? se auzi întrebându-se. Privi împrejurul camerei. Într-un colț, cutii cu tot felul de cablaje, mosoare cu liță, bobine, în alt colț, chiar după ușă, aștepta răbdătoare o cutie cu oscilatoare, ce îi făceau de multă vreme cu ochiul. Erau prea multe și le tot amâna de pe o zi pe alta, ca să le repare.
.Aha! Știu. Și îi veni ideea salvatoare.
"Vezi cutia din colțul acela, de după ușă? Data viitoare, vei rebobina toate oscilatoarele viitoare şi voi avea grijă să se adune cât mai multe"
O privea tandru pe sub ochelarii prăfuiți. Ar fi vrut să o îmbrățișeze așa cum era, micuță de statură, obosită și cu mâinile arse de la acel pistol de lipit ce era îmbâcsit de sacâz ars.
Rezită tendației și se îndepărtă, spunându-i pe un ton vesel.
„Data viitoare!”
Ioana privei nedumerită în urma lui. Oare ce-o fi însemnând pentru el „data viitoare”?  
 
 
--------------------------  
L.G. JANIK  
Aldingen, Germania  
1 Iunie 2015  
Referinţă Bibliografică:
L.G. JANIK - ÎNCEPUTUL IUBIRII (FRAGMENT) / Ligia Gabriela Janik : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1614, Anul V, 02 iunie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ligia Gabriela Janik : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia Gabriela Janik
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!