CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Laurenţiu Constantin         Ediţia nr. 2148 din 17 noiembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Laurenţiu CONSTANTIN - ORCHESTRA BAROCĂ A UNIUNII EUROPENE – CONCERT BUCUREŞTI 2016
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni,  
 
Vă trimit câteva imagini şi comunicatul de presă referitor la concertul EUBO (Orchestra Barocă a Uniunii Europene) din seara aceasta, de la ora 19:00, la Sala Radio. Concertul, intitulat „The birth of the orchestra” şi susţinut sub conducerea muzicală a violonistei Margaret Faultless este organizat în cadrul celei de a XI-a ediţii a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti.  
 
Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul web al festivalului – www.earlymusic.ro – sau pe pagina de FaceBook a concertului –  
 
 
Cu cele mai bune gânduri,  
 
Laurenţiu Constantin  
 
***  
 
EUBO - Orchestra Barocă a Uniunii Europene, entitate unică pe scena muzicală internaţională, prezentă la Festivalul de Muzică Veche Bucureşti 2016  
 
Bucureşti, 7 Noiembrie 2016  
 
Joi, 17 noiembrie 2016, ora 19.00, Orchestra Barocă a Uniunii Europene concertează la Sala Radio. Cei mai buni tineri artişti europeni specializaţi în muzică barocă prezintă „The Birth of The Orchestra". Un concept concertistic inedit, menit să readucă în prim plan prospeţimea şi noutatea muzicii vechi, cu repertorii din vremurile în care ansamblurile instrumentale au început să semene cu ceea ce numim astăzi „orchestră”.  
 
EUBO (Orchestra Barocă a Uniunii Europene) va readuce la viaţă câteva dintre cele mai frumoase lucrări orchestrale semnate Lully, Purcell, Corelli, împreună cu un dublu concert de Antonio Vivaldi. Conduşi de violonista Margaret Faultless, una dintre cele mai cunoscute interprete şi specialiste în domeniul muzicii baroce la ora actuală, membrii EUBO creează o sărbătoare a sonorităţilor stilului muzical orchestral, o imagine a adevăratului spirit al acelor vremuri.  
 
Încă de la fondarea sa, în anul 1985, EUBO a funcţionat pe baza audierii şi selectării anuale de noi membri care provin din întreaga Europă şi au ca scop comun îmbunătăţirea experienţei muzicale interpretative, sub îndrumarea plină de inspiraţie a directorului muzical al ansamblului Lars Ulrik Mortensen, dar şi a altor renumiţi muzicieni internaţionali precum Ton Koopman, Margaret Faultless, Enrico Onofri, Rachel Podger, Riccardo Minasi, Paul Agnew, Gottfried von der Goltz sau Stefano Montanari care au fost invitaţi la conducerea muzicală a ansamblului pe parcursul ultimelor stagiuni muzicale. Tinerii muzicieni concertează pretutindeni în Europa, de la renumite săli de concert, la festivaluri internaţionale de vară pe malul mării, la mânăstiri istorice sau la evenimentele muzicale ale sărbătorilor de iarnă găzduite de marile catedrale europene.  
 
Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Festivalul de Muzică Veche Bucureşti a devenit al doilea festival cultural al Bucureştilor (conform „Barometrului”, respectiv „Studiului” de consum cultural realizate de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală şi ARCUB) şi cel mai important eveniment dedicat muzicii vechi din sud-estul Europei.  
 
Festivalul se desfăşoară pe parcursul lunii noiembrie şi este dedicat descoperirii „Noutăţii muzicii vechi”. Programul din acest an (1-28 noiembrie) conţine trei serii de evenimente conceptuale dedicate muzicii vechi (medievală, renascentistă, barocă, bizantină, gregoriană).  
 
Biletele au preţuri între 60 şi 140 de lei şi sunt disponibile prin reţeaua Eventim, prin magazinele magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi în variantă electronică pe Kompostor.ro. Informaţii complete despre program, artişti şi bilete sunt publice şi actualizate permanent pe website-ul www.earlymusic.ro  
 
Contact de presă:  
Claudiu Stanciu:  
0745.178.946  
 
--------------------------------------------------  
Laurenţiu CONSTANTIN  
Medieval Praxis Events and more  
Str. Zării 6-8, ap.5 Bucureşti Sect. 5  
Tel: 031.710.03.22. 0725.22.33.94  
 
Referinţă Bibliografică:
Laurenţiu CONSTANTIN - ORCHESTRA BAROCĂ A UNIUNII EUROPENE – CONCERT BUCUREŞTI 2016 / Laurenţiu Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2148, Anul VI, 17 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Laurenţiu Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Laurenţiu Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!