CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Trimisul lui Eol
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Plouă mărunt și stropi lovesc pervazul ca și cum cineva ar bate la ușă. Afară nu arde nicio lumină și prin fața geamului nu se aud nici măcar pași rătăciți.
Vântul ușor mă face să tresar. Se lovește de perdea, o umflă, pare că cineva ar încerca să pătrundă în cameră. El trebuie să fie...
Stau nemișcat, cu speranța să surprind orice eventuală mișcare. Sunt puțin neliniștit, deoarece eram într-o fază de somn intens, când o lumină lăptoasă mi-a trecut peste pleoape. Inițial am crezut că făcea parte din vis, dar luminile nu s-au potolit până când nu am deschis ochii. Nu era nimeni în fața mea.
Și totuși, starea de tensiune nu dispare. În afară de mine, mai este cineva în cameră, cineva care-mi tulbură simțurile, care îmi dă peste cap busola. Simt că e aici. Sunt sigur de asta...
Încerc un dialog, însă nu primesc niciun răspuns, de parcă nu ar dori să mă bage în seamă. Cumva, am senzația că vrea să îi povestesc despre mine.
Despre mine?! Pe bune?! Nici nu ne cunoaștem, nici măcar nu-mi dau seama cu cine ar trebui să dialoghez, iar „chestia” are pretenția să mă destăinui!
Mai dau un tur de cameră, să fiu sigur că nu mi se face vreo glumă proastă. Dar nu, nimic nu-mi susține bănuiala. E doar un curent ușor de aer, ce pare să mă mângâie părintește pe creștet. Ciudat, era aceeași senzația ca atunci când mâna mamei îmi aranja firele rebele, moment în care mă credeam prea mare ca să o mai las să mă îmbrățișeze.
Mângâierea mi-a redus neîncrederea, fără să o alunge definitiv. Încep să mă simt mai în siguranță, chiar dacă prezența entității pare tot mai puternică, tot mai aproape de mine. Așa că încep:
- Știi cum mă numesc?
Un val de aer se prelinge ca o confirmare peste fruntea mea.
- De unde ai aflat?! Ți-a spus cumva tanti Mia, vecina de peste drum? Doamne, că nu se poate abține și povestește oricărui străin despre vecinii de pe stradă!
Niciun răspuns...
- De ce ai vrea să mă cunoști mai bine? Sunt un oarecare, fără merite deosebite, fără secrete ...
Alt val de aer, mai agresiv, precum o corecție, mi-a trecut peste obraz, parcă pentru a-mi spune că vorbele mele nu sunt întrutotul sincere.
Oare eram sincer cu interlocutorul meu? Oare poverile mele, amintiri acoperite cu straturi de ani, de care nu voiam să mai știu, nu erau de fapt niște secrete ascunse adânc, departe de lumină?
E greu să recunosc că am mințit. Dar, chiar dacă nu am tăria să o fac, furtuna din interior nu mai poate fi oprită. Valuri de imagini scapă din lanțuri și se proiectează pe pleoapele închise.
Văd copilul ce începea să realizeze că între el și fetițele cu care se juca sunt niște diferențe, văd curiozitatea lui de-a repeta experimentele din viețile adulților. Îl văd pe copilul de vârstă preșcolară, ce se bucura de pachetul de țigări pierdut de un bețiv și pe care l-a pufăit împreună cu gașca din curtea blocului.
Îmi trec prin suflet clipele când mă priveam în oglindă, vedeam ceva prea urât ca să interesez sexul opus, îmi consideram corpul mult prea diform pentru ca ele să se uite la mine, nu știam cum să reacționez în prezența lor, când simțeam că am un handicap ce-mi interzice accesul la dragostea.
Mă bântuie momentele în care calea aleasă șerpuia pe lângă linia dreaptă a vieții. Nici nu îndrăznesc să le pun în cuvinte, dar amintirea lor e ghimpele ce nu vrea să-mi iasă din carne.
Doamne, ce vârtej de amintiri! S-au redeschis răni sângerânde, au ajuns în prezent poveri de care mă credeam scăpat. Nu înțeleg de ce am permis așa ceva, de ce am lăsat pe cineva să-mi scormonească atât de adânc printre sentimente. Aș vrea să mă lupt cu intrusul, dar am membrele paralizate. Mă zbat intens, cu speranța să pot scăpa din legăturile nevăzute ce mă țin captiv, dar nu fac decât să-mi irosesc stropul de energie pe care îl mai am.
Mă opresc din agitație și încep să spun în gând „Înger, îngerelul meu...”.
O boare caldă, pornită din senin, mă învăluie protector. Simt cum temerile mele își pierd din intensitate, nu mai au puterea să mă împovăreze. Atunci aud un glas nepământean, ce spune cu blândețe: „Sunt aici...”  
  
Referinţă Bibliografică:
Trimisul lui Eol / Lau Tatar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3752, Anul XI, 09 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Lau Tatar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lau Tatar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!