CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Kessy Ellys Nycollas         Ediţia nr. 2686 din 09 mai 2018        Toate Articolele Autorului

ŞI TU CREZI CĂ FEMEIA ALTUIA ESTE MAI DULCE DECÂT A TA?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ŞI TU CREZI CĂ FEMEIA ALTUIA ESTE MAI DULCE DECÂT A TA?

Eram o fetişcană de o şchioapă când am început să pricep unele discuţii ale mamei cu alte femei. Discutau ele, duminică, pe marginea şanţului, aşezate de o parte şi de alta a acestuia... şi verzi şi uscate... şi bune şi rele... Îmi plăcea să le ascult. Începusem să trag şi concluzii şi să iau învăţăminte chiar... din unele, poveşti.. alteori însă, se mai găsea câte una mai, pudica chipurile " şi îi spunea mamei să mă trimită la joacă, însă mama, le răspundea cam de fiecare dată cu aceleaşi cuvinte: este deja maricica şi este cazul să înceapă să înţeleagă unele lucruri despre oameni şi viaţa, aşa că, dacă stă aici înseamnă că o interesează discuţiile noastre, ale babelor.  
  
Atunci, zise lelea Aglaida. Eu sunt femeie de la ţăruş... nu am umblat prin lume dar ea spune tu, Victorio, cum este cu zicală că, Femeia altuia este mai dulce decât a ta"? Nu suntem bre toate la fel?  
  
Victoria, o femeie înţeleaptă şi umblată prin lume, că de lucrase dumneaei în Bucureşti, începu să le spună o poveste.  
  
Auzi bre!? Cică, la facerea lumii, Dumnezeu, a creiat zece bărbaţi şi toţi purtau acelaşi nume, ADAM.  
  
Unul vână, altul tăia lemne, altul ara, altul grăpa şi semăna, un altul cosea... şi tot aşa avea câte o muncă pentru fiecare. Într-o zi, unul din ei îi spuse lui Dumnezeu: Doamne la fiecare ne dai câte ceva de făcut, dar Doamne, lungă şi plictisitoare este ziua lucrând mereu singuri. Dumnezeu se gândi atunci să facă şi femeia. Făcu el zece femei diferite: una înaltă şi slabă, altă înaltă şi oacheşă, altă scundă şi grasă, altă scundă şi slabă, una mai calmă şi mai iubitoare... şi le aşeză apoi, pe un taler, bărbaţilor, câteva bucăţi de zahăr cu care să îşi îndulcească femeia preferată.  
  
La final, când fiecare oferi bucata de zahăr femeii dorite... Dumnezeu izbucnii într-un exces de furie, fără ca nimeni dintre cei prezenţi să cunoască motivul... întrebându-i apoi: care din voi a luat două bucăţi de zahăr? Eu am pus, spre a vă încerca, unsprezece bucăţi de zahăr... trebuia să mai rămână una!  
  
Nu a răspuns nimeni!  
  
Atunci Dumnezeu, nervos cum era a luat femeile, le-a schimbat înfăţişarea şi le-a amestecat între ele... invitându-i apoi să îşi ea fiecare câte una.  
  
De atunci nouă bărbaţi din zece cred că femeia celuilalt este mai dulce... ne ştiind care a fost cea care a primit a doua bucată de zahăr. Unul singur crede că femeia lui este cea mai dulce... pentru că acela a luat bucata în plus dar a mâncat-o el.  
  
Femeia este şi dulce şi amară, şi bună şi rea, şi caldă şi rece, şi iubitoare şi duşmănoasă... este exact aşa cum şi-o doreşte bărbatul ei... Depinde doar de ceea ce bărbatul îi oferă: îi oferă miere, va fi dulce, îi oferă, fiere" va fi amară...  
  
Iubeşte şi vei fi iubit om frumos!  
  
 
  
 
  
04012018 – Bumbesti Jiu  
  
Referinţă Bibliografică:
ŞI TU CREZI CĂ FEMEIA ALTUIA ESTE MAI DULCE DECÂT A TA? / Kessy Ellys Nycollas : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2686, Anul VIII, 09 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Kessy Ellys Nycollas : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Kessy Ellys Nycollas
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!