CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  
Autor: Kessy Ellys Nycollas         Ediţia nr. 2672 din 25 aprilie 2018        Toate Articolele Autorului

Descoperă-mă cu răbdare!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Descoperă-mă cu răbdare!  
  
 
  
 
  
Cât de frumos este atunci când simți că iubești și ce emoționant atunci când încerci timid să te faci observat de ființa iubită.Se naște acea dorință amestecată cu un pic de curiozitate care te împinge să vrei, să descoperi cine este acel suflet? De ce ți-a fost scos în cale? Ce se ascunde în spatele primelor impresii, priviri, trăiri, simțiri?! Și când te gândeşti că totul începe atât de simplu și de firesc, printr-o privire și un zâmbet!  
  
Rămâi surprinsă de privirea calmă, caldă, curioasă care te dezbracă imaginar și te iubește în tăcere. Ochii încep să iți lucească ca doi luceferi, pleoapele încep să îşi fluture genele încercând să ascundă sentimentele și trăirile insă, clipirile lor dese, în care pui un farmec aparte, pot fi interpretate drept invitație la iubire... şi, primul pas fiind făcut, răspunsul tacit fiind dat, se trece la fapte. Pentru dezlegarea limbilor și deschiderea sufletelor se ciocnește un pahar cu vin, într-un loc intim, retras, liniștit unde prin atingeri sfielnice a mâinilor, întâlniri repetate ale ochilor, ascultarea șoptită a vorbelor care vin în astfel de momente într-un mod ciudat în minte și ţâşnesc, pe gura înfierbântată de dorinţe și unde un pahar poate să devină două, după care se pleacă acasă, cu un suflet ușor dar plin de bucuria iubirii. Adormi cu greu, perpelindu-te pe toate părţile, încercând să tălmăcești toate vorbele rostite, făcând din fiecare privire un amalgam de clișee prin care începe să se deruleze filmul unei iubiri divine.  
  
Nu cred că poate fi un somn mai dulce decât acela din care știi că a doua zi, în zori, te trezești pentru cineva drag. Atunci nu îți poți imagina decât evenimentele pline de bucurie care vor începe să se nască o dată cu primele întâlniri, după acceptarea primei nopți de iubire gândindu-te cum și ce să faci mai bine și mai frumos încât el, omul acela care iți stă de acum în față, să simtă că este iubit, apreciat, respectat și îngrijit într-un mod cu totul și cu totul special. Toate acestea se simt chiar de la prima întâlnire a ochilor tăi cu ai lui, acel moment în care toate forțele de atracție se pun în mișcare, circuitează sufletele lipindu-le precum două fire în timpul producerii unui arc electric. În acel moment simți că nu este o glumă, uiți că până atunci erați doi iluștri necunoscuți, doi străini care nu ştiau nimic unul despre celălalt. Iubirea ne face să credem că ne cunoaștem dintotdeauna și că a fost doar o perioadă în care fiecare a rătăcit pe drumuri necunoscute în căutarea celuilalt. În acest joc al iubirii cu siguranță există și un mister pe care unii îl pun pe seama reîncarnărilor. Și eu cred în această poveste. Subconștientul nostru are stocate toate datele trăirilor sufletești acumulate încă de la formarea sufletului ca entitate. Eu folosesc în astfel de situații expresia:, Cum din şapte miliarde, tu! Ai reuşit să-mi tulburii sufletul!?’’Trecem zilnic pe lângă o mulțime de oameni, avem colegi de serviciu, cunoaștem,în diverse împrejurări, persoane noi dar care nu ne spun nimic în mod special, nu ne face să vibrăm, să simțim fluturi în stomac, să plutim de fericire... și dintr-o dată iți iese în cale, poate în locuri în care nici prin minte nu ți-a trecut, un om! Simplu nu? Un om care reuşeşte, fără să facă nimic, să iți dea peste cap tot Universul, să iți tulbure liniștea.  
  
Mergeam în vizită la o rudă internată în spital.De regulă nu pierdeam foarte mult timp acolo. Îi duceam cele de trebuință și plecam. În una din zile, apare într-un pat un pacient cu un deget accidentat. Era un bărbat mai tânăr, cu părul grizonat și cu o neliniște în priviri. A așteptat momentul potrivit ca să poată deschide un subiect de discuție.Ne priveam pur și simplu ca doi străini care atunci se vedeau pentru prima dată. A trebuit să merg până la farmacie, pentru a cumpăra un medicament de care ruda mea avea nevoie. Fiind o fire foarte spontană și hotărâtă atunci când un lucru trebuie făcut, m-am întors foarte repede. Acesta a fost motivul care i-a permis acelui om să înceapă o discuți cu mine.  
  
 • Ce rapidă sunteţi doamnă!
 • Ei! Nu mi se pare deloc!
 • Păi cum nu vi se pare? Acum ați ieșit pe ușă și deja v-ați și întors!
 • Cred că doar vi se pare!
 • Nu! Cu siguranță nu! Se vede în dumneavoastră viața care debordează!
Am râs luând totul ca pe o glumă și am plecat salutându-l. În următoarea zi era tot acolo. Mă aștepta cu o față luminoasă și un zâmbet plin de bucuria revederii.  
  
 • Bună ziua la dumneavoastră!
 • Sărut măna doamnă. Ne onorați cu prezența și azi?
 • Desigur. Am primit această sarcină, să îmi vizitez zilnic rudă. Locuiesc aici, în oraș și nu ar fi omenește să nu trec câteva minute.
 • Și eu îmi aștept soția. Este posibil să mi se facă externarea azi.
 • Așa repede?
 • Da! O să fac tratament în continuare acasă.
De la subiectul tratament am ajuns să discutăm diverse probleme pe teme medicale dar și despre tratamentele naturiste.  
  
 • Mă uimiți! Ce pregătire aveți doamnă? Vorbiți așa de frumos și la obiect despre astfel de lucruri. Și eu înclin mai mult către tratamentele naturiste însă, mai apar și întâmplări neprevăzute în care ajungem pe măna medicilor clasici, ca și în cazul de față. Ce pregătire aveți?
 • Nimic în comun cu medicina.
 • Interesant! Ştiţi atât de multe despre tratamentele alternative.
 • Viața ne obligă să învățăm continuu.
 • Așa este, dar trebuie să vrei și să îți placă.
 • Chiar îmi place.
Discuția a mai continuat preț de câteva minute timp în care îi apare și soția. Eu am salutat și am ieşit din salon. A doua zi nu l-am mai găsit. I se făcuse externarea. Simţeam ceva! Lipsea ceva! Privirea lui spunea ceva, sufletul transmitea ceva! După câteva zile ne-am întâlnit întâmplător. Zâmbim, ne salutăm și mergem fiecare la treburile lui. După alte câteva zile ne întâlnim din nou. Am început să cred că locuiește în unul din blocurile din apropierea blocului meu. Mă salută și mă atinge pe umăr spunând:  
  
- Capul sus doamnă! Ne-am mai întâlnit și altă dată dar nu m-ați observat pentru că  
  
nu vă dezlipiţi privirea de la pământ.  
  
Am râs spunând:  
  
 • Din cauza ochelarilor! Ha, ha, ha!
 • Da! Să nu sperați ca eu să cred această scuză.
 • De ce nu?
 • De ce da?
 • Viața este frumoasă doamnă. Capul sus și pieptul în față...
 • Ei! Dacă aş fi mai tânără! Nu mai am ce să scot în evidență...
 • Vă înșelați.
 • Hai lasă!
Am râs amândoi și ne-am îndepărtat. Acesta este bărbatul din povestirea anterioară ,  
  
(pe care o puteți reciti aici:  
  
https://luceafaruldinvaleaplangerii.blogspot.ro/2018/04/kessy-ellys-nycollas-capul-sus-femeie.html) care are de spus ceva dar nu a găsit încă momentul potrivit.Se simt energiile acelea care atrag. Ce atrag? Ce vor să spună poate voi afla într-o zi și vă promit că o să vă povestesc.  
  
Probabil și de această dată avem aceleași păreri comune așa cum am descoperit că le avem pe cele legate de medicină naturistă și anume: cunoașterea este bine să fie făcută cu pași mici... așa ca și în dragoste.  
  
Căutând să afli totul despre un om este posibil să iți dispară atracția, senzația aceea de plăcere a revederii... Eu spun, când am ocazia, oamenilor îndrăgostiţi să mănânce iubirea cu lingurița dacă doresc să dureze mai mult. Dacă se lăcomesc și o mănâncă cu polonicul, se va sfârşi foarte repede pentru că şi iubirea are început și sfârșit iar cei care rămân totuşi împreuna după acel sfârșit sunt doar oamenii care știu să pună altceva în loc.  
  
Nimic nu se poate compara cu începutul unei iubiri. Atunci ea este senzuală, iți luminează fața, iți bucură sufletul, râzi mai mult, devii mai darnic, mai primitor, radiezi din toate colțișoarele trupului tău. Gândul îți este mereu acolo, la omul drag de unde te și încarci. Iubirea este combustibilul vieții. Fară iubire sufletul moar. Despre sex este o altă poveste. El poate vindeca foarte multe boli, făcut la timp le poate preveni, preîntâmpina. Testul adevărat al iubirii poate fi asemuit cu o cursă de maraton în care o dată cu trecerea timpului povestea se poate consolida și se poate vorbi la persoana a doua plural, partenerii care pot merge împreuna înfruntând orice gen de obstacole însă, puțini au mai rămas cei care mai au răbdare și putere de tolerare atunci când iubirea se apropie de final. Și iubirile mor, spun eu în titlul primului meu volum de poezii. Nu mor, își schimbă doar haina! Fluturașii din stomac se transformă şi ei în molii și devenim din ce în ce mai pretențioși și ursuzi. Uităm că în acea iubire, cândva investeam totul iar acum preferăm să abandonăm investiția căutând teren pentru a pune temeliile unui nou castel de nisip care evident se va prăbuşi la prima pală de vânt.  
  
Şi uite așa alergăm o viață întreagă dintr-o floare în alta ajungând după o vreme să ne gândim că ar fi bună o familie resemnându-ne stând în singurătate.  
  
Așadar tot începuturile sunt cele mai frumoase, mai dulci, mai senzuale momente. După o vârstă tot singuri rămânem pentru că singuri am venit de această lume. Atunci, cel mai important rămâne filmul vieții. Pornești proiecția și vizionezi cu plăcere începuturi care nu se sfârşesc niciodată. Începuturi care vor merge cu noi într-o altă dimensiune și ne vor însoți la întoarcerea pe pământ, pentru a fi continuate. Atunci vom întâlni din nou aceleași persoane de care ne vom îndrăgosti fără să înțelegem de ce! Aceasta este lumea noastră, pe care o pierdem pe rând și o regăsim pe bucăți motiv care conduce la iubiri între bărbaţi mai bătrâni și femei mai tinere, între femei mature și bărbați tineri, intre mame și fii, între tați şi fiice. Sufletele noastre au aceiași vârsta.Ne pierdem însă, în viața dintre vieți.  
  
Așa că: descoperă-mă cu răbdare și iubește-mă cu pasiune. Dacă sufletul îți spune ceva crede-l pe cuvânt. El nu minte. Vinovată este mintea. Creierul îşi încetează activitatea murind. Atunci hardul îşi pierde unele informații iar la revenirea la viață (prin reîncarnare) ne lovim de goluri de memorie.  
  
Abia când ne plictisim realizăm ce fain era la începutul.  
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Descoperă-mă cu răbdare! / Kessy Ellys Nycollas : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2672, Anul VIII, 25 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Kessy Ellys Nycollas : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Kessy Ellys Nycollas
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!