CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  
Autor: Kessy Ellys Nycollas         Ediţia nr. 2385 din 12 iulie 2017        Toate Articolele Autorului

Kessy Ellys Nykollas-Dana,ingerul meu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Muza poeziilor mele este extrem de schimbatoare .....ea ma face sa ma lupt pe taramul dintre VIATA si MOARTE ,atat la propriu cat si la figurat...care pentru mine este tot proprii, datorita pierderii ficei mele.  
  
Am evitat sa public poezii legate de aceasta pierdere ,pe considerentul ca oricum este prea multa tristete peste tot si la ce bun inca una in plus.....insa, acum simt ca a venit momentul in care sa fac putin spatiu si acestei teme:Moartea !  
  
Incep prin a posta :  
  
Prefata editorului  
  

Dana, îngerul meu este o carte document scrisă în versuri pline de sensibilitate şi cu o mare încărcătură filozofică. La prima vedere, pare o mică carte de poezii în care, o mamă îndurerată care şi-a pierdut fiica cea mică, mult iubită, îşi exprimă, în scris, durerea. Dar este mai mult decât atât. Este o carte care ne îndeamnă la reflecţie pe tema vieţii şi a morţii, care ne pune faţă în faţă cu unul dintre cele mai importante evenimente ale vieţii umane: despărţirea de planul terestru, călătoria sufletului şi frământările prin care trec cei care rămân în urmă, plângând pierderea unei fiinţe iubite. Iar când această pierdere dureroasă devine şi mai devastatoare, când sufletul care a plecat a stat puţin timp printre noi datorită unor erori medicale, datorită neimplicării şi indiferenţei medicului care ar fi trebuit să apere viaţa pacientului prin toate mijloacele, textul cărţii capătă valenţe şi mai profunde. Spun că este o carte document pentru că prin literatură deschidem o nouă fereastră către realitatea dureroasă a sistemului medical de la început de secol XXI din România.  
  
O tânără de 17 ani, până în acel moment perfect sănătoasă, acuză dintr-o dată dureri de cap şi slăbiciune generală. Simptomele se agravează rapid, fata intră în comă şi moare după câteva zile sub privirile neputincioase ale medicilor. Poate că a fost scris în destinul ei să trăiască doar până la 17 ani, poate că Dumnezeu ar fi luat-o la El indiferent de eforturile şi de competenţa medicilor. Totuşi, rămâne în urmă zbuciumul sufletesc al celor care au iubit-o pe Daniela care se vor întreba mereu dacă iubita lor fiică, soră, prietenă, ar fi trăit şi acum dacă sistemul medical ar fi fost unul decent. Daniela a fost un înger pe Pământ cât a trăit, a adus bucurie şi iubire în jurul ei. A avut şi unele calităţi vizionare, care s-au manifestat într-o zi când, la 15 ani, cu doi ani înainte să moară, a scris în jurnalul ei câteva rânduri care prefaţau călătoria în Cer pe care urma să o facă, rânduri pe care le regăsiţi pe coperta 4 a cărţii şi în introducere. Atunci când cineva se naşte la aceeaşi dată (4 iunie) în care moare poate fi un indiciu al unui destin special. A venit să ne înveţe ceva important, a avut o misiune de îndeplinit. Daniela a sosit pe Pământ într-o familie frumoasă şi iubitoare şi a avut parte de iubirea şi grija unei mame fascinante, o poetă cu un suflet deosebit de sensibil. Prin mama ei, şederea pe Pământ a Danielei şi mesajul ei ni s-au făcut cunoscute şi nouă, cititorilor acestei cărţi. Mesajul micului volum de poezii este unul spiritual: există un destin pentru fiecare, faptul că uneori îl cunoaştem dinainte printr-o viziune indică faptul că există o anumită predestinare în vieţile noastre. Există un suflet în fiecare dintre noi, care îşi continuă existenţa după moarte. Noi, oamenii, suntem fiinţe complexe pentru că avem şi un suflet care comunică cu mintea noastră peste timp. Primim mesaje în vis, în viziuni, avem îngeri păzitori şi îndrumători. Nu ne naștem şi nu murim singuri – în plan spiritual mereu există cineva care ne veghează, apără şi îndrumă. Dacă aveam mai mult timp până la lansare, am fi fost fericiţi să putem să includem în paginile acestei cărţi şi scurte mărturii ale prietenilor şi colegilor Danei, cuvinte gingaşe care să rămână peste timp. Sperăm ca la următorul tiraj gândurile voastre pline de iubire să îşi facă loc între paginile acestei cărţi în memoria iubitei copile, Daniela Georgiana, Dumnezeu să o odihnească în pace . Vă invit să citiţi şi poeziile cuprinse într-un alt volum al autoarei, Toate iubirile mor, tipărit de curând. Citiţi, reflectaţi și iubiţi, învățați să trăiţi vieţi pline de sens, pentru că poate nu ne alegem destinul dar cu siguranţă noi suntem cei care alegem clipă de clipă ce facem cu timpul care ne-a fost dat să îl trăim pe Pământ.  
  
Cu iubire şi recunoştinţă, Felicia Drăgușin  
  

Editor la Prosperity Exprim www.vreausafi uscriitor.ro  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Kessy Ellys Nykollas-Dana,ingerul meu / Kessy Ellys Nycollas : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2385, Anul VII, 12 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Kessy Ellys Nycollas : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Kessy Ellys Nycollas
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!