CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Iulian Catana         Ediţia nr. 3148 din 14 august 2019        Toate Articolele Autorului

Frunze ,şoapte şi iubire
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
....umbre mătăsoase se nasc din şoapta păduri şi plutesc în jurul meu şi se dizolvă în adierea vântului apoi se nasc din nou şi mă cheamă spre a păşi în lumea lor şi mă întind pe iarbă şi privesc scurgerea cerului printre crengile copacilor şi aud zgomot de frunze strivite şi mă ridic într-un cot şi zâmbesc.  
Valentina venea spre mine şi purta o rochie albastră ce părea ţesută de îngeri şi zâmbea şi ea şi părul ei,lung şi mătăsos,plutea în adierea vântului.Şi se asează lângă mine şi mă sarută şi stârnit de dorinţă,preiau iniţiativa şi ne îmbrăţişăm şi ne rasucim pe iarba mătăsoasă şi trupurile noastre încearcă să se consume....Şi ne oprim sfârşind lungul sărut şi o privesc în ochii şi simt că mă scufund în irişi ei şi ea zâmbeşte şi îşi trece degetul mâini drepte,peste buzele mele.  
-Ti-a fost dor de mine?  
-Da răspund eu mângâindu-i obrazul,eşti superbă iar albastrul accentuaeză puritatea ta şi da-mi voie să-ţi spun,eşti de o frumuseţe virginala!...  
-Da zise Valentina zâmbind,eu sunt pură,sunt o nimfă şi tu eşti Apollo!  
-Şi voi savura puritatea ta zic eu şi mâna-mi alunecă pe trupul ei şi se scurge pe piciorul ei şi urcă uşor spre profunzimile ascunse de valul albastru,mătasos şi calm...  
-Obraznicule zise Valentina zâmbind şi-mi apucă mâna şi o aşeză pe obrazul ei,întodeauna cauţi plăcerea fizică!  
-Există şi o altfel de plăcere întreb eu jucându-mă cu parul ei.  
-Da zise ea şi se ridică de pe iarbă şi se aşeză cu spatele la mine şi timp de câteva secunde îi admir părul şi umeri apoi îmi aprind o ţigară.  
-Dă-mi un exemplu de plăcere care să nu fie fizică zic eu şi expir fumul într-un nor albăstrui ce se destramă în adierea văntului.  
-Păi...zise Valentina zâmbind,plăcerea de a te gândi la persoana iubită,e o plăcere celebrală şi nu se bazează pe plăcerea trupească!  
-Nu se bazează pe plăcerea trupească zic eu dar se bazează pe amintirea ei!  
-Ai dreptate zise Valentina şi se întinse lângă mine şi îsi aşeză capul pe umărul meu,oare unde ne va duce viaţa?  
-Nu trebuie să gândim atât de departe,trebuie să trăim prezentul zic eu şi arunc chiştocul ţigări apoi o sărut uşor,în timp ce mâna mea stângă adoarme pe sânul ei şi e trezită de mâna ei ce se opune timid.Dar eu insist şi mâna mea coboară spre abdomen şi respiratia ei se contopeşte cu dorinţa ce zvâcneşte violent,în trupul meu.  
Şi simţind că e pe cale să cedeze dorinţei de a fi iubită,Valentina se ridică de pe iarbă şi se sprijini cu spatele de trunchiul ştejarului din apropiere şi îşi aprinse o ţigară în timp ce eu ramân întins pe iarbă şi-i admir frumuseţea apoi închid ochii şi zâmbesc întunericului...  
-La ce te gândeşti mă întrebă Valentina cercetându-mi chipul .  
-Imi imaginez că m-am contopit cu tacerea şi-ţi îmbrac trupul cu trupul meu zic eu şi deschid ochii şi mă ridic de pe iarbă şi mă apropii de ea şi-mi aşez mâinile pe trunchiul ştejarului şi-mi lipesc fruntea de fruntea ei,te iubesc atât de mult încât....  
-Ştiu zise ea pierzându-se în ochii mei şi îşi aşeză mâinile pe obraji mei şi mă sarută cu tandreţe,dorind să se dizolve în trupul meu...  
Şi zgomotul frunzelor strivite,se transformă într-un val şi se izbi de noi,frângând aripile dorintei şi Valentina evadă din braţele mele şi chicotind,alergă spre liziera paduri în timp ce eu rămân pe loc şi o privesc cum se dizolvă în verdele paduri apoi îmi aprind o tigară şi mă sprijin de trunchiul ştejarului şi-l privesc pe străinul ce se apropie de mine.  
Poartă o pereche de pantaloni peticiţi iar camaşa muldară e încheiată la doi nasturi si flutură în adierea văntului.Pe cap poarta o pălărie decolorată iar în mâna dreaptă duce o sacoşă de iută.Şi cercetându-i chipul acoperit de ruienele bătrâneţi,realizez că nu locuieşte în sat şi-i zâmbesc iar el răspunde cu un zâmbet,zâmbetului meu şi se apropie de mine.  
-Tinere,ai vreo ţigară în plus mă întreabă străintul asezând sacoşa pe pamânt.  
-Da răspund eu şi-i întind pachetul.  
-Te superi dacă iau două?  
-Nu,i-a câte doreşti!  
Batrânul zâmbi şi luă două ţigari din pachet apoi îmi înapoie pachetul şi îşi aprinse o tigară.  
-Nu eşti de prin partea locului zic eu pentru a frânge tăcerea.  
-Nu!...sunt un calător zise batrânul privind padurea ce parcă vibra şi dizolva glasul său.  
-Şi unde vrei să ajungi întreb eu fară un rost anume.  
-Nu am o destinaţie,merg unde mă duce drumul şi crede-mă ca a fost o calatorie frumoasă zise bătrânul zâmbind şi am vazut multe...  
-Şi eu visez să calatoresc!...  
-Şi ce te reţine?  
-Prezentul zic eu şi-mi aprind o tigară,prezentul ăsta mă presează să-mi plănuiesc viitorul!  
-Şi vrei să-ţi petreci viitorul,alaturi de ea?  
-Da zic eu surprins de întrebarea lui,m-ai văzut în timp ce o sărutam?  
-Da,am văzut ca vă iubeaţi şi intenţionat am facut zgomot şi sper că prezenţa mea,nu a semănat supărare în sufletul tău!  
-Nu,n-ai sădit supărare în sufletul meu!  
-Atunci pot pleca zise bătrânul şi-mi zâmbi şi nu uita,dragostea are preţul ei iar Valentina te iubeşte şi sper că dragostea voastră va evolua!  
-Stai zic eu surprins,de unde şti numele ei?...  
Bătrânul nu-mi răspunde şi-mi întoarce spatele şi se îndepărtează şi vântul îl urmează şi ciripitul păsarelelor se înteţeşte iar eu pornesc pe drumul ce mă va duce spre viitorul meu....  
 
-Sfârşit-  
 
Referinţă Bibliografică:
Frunze ,şoapte şi iubire / Iulian Catana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3148, Anul IX, 14 august 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Iulian Catana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iulian Catana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!