CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Iulian Catana         Ediţia nr. 3097 din 24 iunie 2019        Toate Articolele Autorului

O dimineaţă minunată
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
...pluteam şi timpul se învolbura cu furie şi se transforma într-un ocean şi valurile lui înspumate se frângeau pe plajă şi-mi sarutau gleznele...şi-mi ridic privirea spre cerul înorat...  
Şi inchid ochii şi păşesc pe întunericul ce mă poartă spre realitate şi simt caldura trupului ei şi deschid ochii şi-i privesc chipul apoi o sărut uşor şi mă ridic din pat şi mă apropii de fereastră şi privesc oraşul mângâiat de mătasea dimineţi apoi întorc spatele ferestrei şi-mi aprind o tigară şi privesc trupul femeii ce se zideşte din spuma cearceafurilor şi realizez că destinul îmi zâmbeste prin frumuseţea ei...  
Nu-i cunosc numele şi nici nu vreau să-l aflu, e mai frumoasa aşa şi se întoarce pe partea stângă şi cearceaful alunecă de pe umărul ei şi pare un val ce se retrage dezvelinudu-i sânul perfect şi dulce şi realizez că am muşcat din acel măr,simţind...ştiind că şarpele este reprezentarea dorinţei primordiale pe care creştini trebuie să o zdrobească.Dar eu am fost mai puternic şi am ales să mă predau dorinţei şi m-am lăsat învaluit de braţele ei...priviţi cât de frumoase sunt zic eu adresându-mă destinului...şi destinul îmi raspunde în triluri de privighetoare...  
Şi le aude şi ea şi deschide ochii şi-mi zâmbeşte apoi trage cearceaful peste ea şi mă priveşte în tăcere şi pot spune că tăcerea este minunată şi strivesc ţigarea în scrumieră şi intru în baie pentru a face un duş.  
Şi când ies din baie,observ că se îmbrăcase şi pregătise micul dejun.  
-Sper că ţi-e foame zise ea zâmbind.  
-Mi-e o foame de lup zic eu şi mă aşez la masă şi mănânc alintat de privirea ei drăgăstoasă şi ştiu ce se petrece în mintea ei.E femeie şi visul ei e simplu...un camin primitor şi un soţ iubitor şi bineînteles,stabilitate financiară şi eu îndeplinesc aceste condiţi şi termin de mâncat şi mă las pe spătarul scaunului şi scap un râgâit sonor şi observ o umbră de scârbă pe chipul ei şi sunt mulţimit,i-am stricat visul şi-mi aprind o ţigară şi savurez momentul.  
-Dacă vrei să pleci,te duc cu masina zic eu ascunzându-mi sadisfacţia.  
-Mulţumesc dar nu-i nevoie zise ea şi luă poşeta de pe masă şi ieşi din apartament fără să privească în urmă.  
Dacă şi-ar fi întors privirea,ar fi observat sadisfacţia de pe chipul meu şi ar fi înţeles totul...  
Şi ramân aşezat şi după plecarea ei şi-mi aprind o nouă ţigară şi beau din cafeaua pregătită de ea şi constat că se pricepea să facă o cafea bună şi tare.Dar nu regret comportamentul meu,pentru că,ea este o femeie şi toate femeile sunt la fel şi se zbat să-ţi dovedeasca că ele sunt unice dar zbătându-se,nu fac decăt să-ţi dovenească faptul că,toate femeile sunt la fel...  
Şi strivesc ţigarea în scrumieră şi mă ridic de la masă şi intru în dormitor şi trag pe mine o pereche de blugi şi un tricou şi mă admir în oglindă.Sunt mulţumit de cum arăt,sunt un avocat cu o carieră strălucită şi sunt chipeş şi femeile sunt atrase de bărbaţii ce le pot oferi stabilitate financiară şi mă întorc spre stânga şi-mi admir profilul apoi i-au cheile din fructieră şi ies din apartament.  
 
-Sfârşit-  
 
Referinţă Bibliografică:
O dimineaţă minunată / Iulian Catana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3097, Anul IX, 24 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Iulian Catana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iulian Catana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!