CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Iulian Catana         Ediţia nr. 2713 din 05 iunie 2018        Toate Articolele Autorului

Evadare din real
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Păşind pe tăcere,mă retrag în mine pentru a mă ascunde de realitate şi mă întind pe aripa tăceri şi privesc ştejari crescuţi din idei şi admir frunjişul lor şi închid ochii şi crengile ştejarilor se înalţă şi se transformă în neuroni şi capturează cerul şi-l transformă într-un zumzet pe care-l percep ca pe o arie vivaldiană,fluidă şi lentă şi mă ridic de pe tăcere şi urmez râul şi ajung în locul în care o aştept pe ea,femeia primordială.  
Şi de cele mai multe ori,ea nu-mi vorbeşte,se apropie de mine şi mă priveşte în tăcere apoi se retrage şi îmbrăţişează ştejarul din apropiere şi se topeşte în el.Şi o urmez şi ating ştejarul dorind să mă topesc şi eu.Dar nu se întâmplă nimic şi simţindu-mă abandonat,mă întind pe iarba senzaţiilor şi simt cum din pământul cerebral,se ridica două mâini şi se încolăcesc ca nişte şerpi în jurul pieptului meu şi mă topesc şi eu pentru a mă naşte în realitate....  
 
* * *  
Iar când realitatea devine prea grea şi oameni mă obosesc,revin în acest colţ cerebral şi mă aşez pe iarbă şi-mi sprijin spatele de un ştejar şi aştept femeia primordială şi zâmbesc în momentul în care,ea se naşte dintr-un fluture.Şi goală fiind,vine spre mine şi se opreşte înaintea mea şi mă priveşte în tăcere în timp ce eu,îngenunchiez înaintea ei şi-mi aşez urechea pe pântecul ei şi aud cum viaţa creşte în ea şi simţind fericirea ei,mă ridic în picioare şi buzele mele se apropie de buzele ei.Şi respiraţia noastră devine o legătură,un pod şi o cale ce mă atrage cu cruzime şi mă îneacă în ea.Şi mă prăbuşesc printre amintiri ancestrale.Şi timpul vine spre mine şi mă zdrobesc de realitate şi singurătatea se scurge prin crăpăturile trupului meu şi udă pământul.Şi din singuratatea mea,răsar ştejarii tăceri mele....  
 
-Sfârşit-  
 
Referinţă Bibliografică:
Evadare din real / Iulian Catana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2713, Anul VIII, 05 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Iulian Catana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iulian Catana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!