CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Iulian Catana         Ediţia nr. 2681 din 04 mai 2018        Toate Articolele Autorului

Diana
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
....ziua devenise o oglindire a fericiri iar Andrei simţea fericirea ca pe o mângâiere şi dornic să mai stea în mijlocul naturi,se aşeză pe bancă şi închise ochii simţind ca astfel realitatea devine o experienţă senzorială şi capată un parfum mistic de mosc şi crizanteme şi închise ochii şi ascultă zgomotul uşor şi insinuant al necunoscutului ce se împletea cu ciripitul păsărelelor şi simţindu-ş simţurile excitate,deschise ochii şi zâmbi. În fata lui se afla o fată de vreo douăzeci de ani,cu părul lung şi castaniu.Iar rochia vaporuasă ce-i îmbrăca trupul,o transforma într-o nimfă ce radia plăcere....  
Andrei zâmbi şi admiră chipul perfect,aproape angelic al fetei ce-i zâmbea bucurându-se că-l găsise într-o astfel de situaţie.  
-Deranjez întrebă ea zâmbind.  
-Nu şi te rog ia un loc,chiar simt nevoia să socializez şi dă-mi voie să mă prezint,eu sunt Andrei!  
-Frumos nume,eu sunt Diana zise tânăra şi se aşeză lângă el,pot să-ţi mărturisesc ceva?....  
-Da,te ascult cu cea mai mare plăcere!  
-Te urmăresc de mult timp şi sunt atrasă de misticul clipei!...  
-Deci eu nu te atrag?  
-N-am spus asta zise Diana râzând,sunt atrasă de misticul clipei clădite în jurul tău.Dar astăzi am realizat că această senzaţie mistică se naşte din dorinţa de a te privi!...  
-Înţeleg ce vrei să spui zise Andrei zâmbind,dar din păcate am o iubită!...  
-Ştiu,întodeauna vă întâlniţi aici şi pot spune cu mâna pe inimă,că sunt fascinată de dragostea voastră,e atât de...nu ştiu!...  
-Mă bucur că dragostea noastră te fascinează zise Andrei zâmbind şi sincer să fiu,am crezut că te dai la mine!...  
-Ce te-a făcut să crezi că încerc sa te cuceresc?...  
-Nu ştiu,probabil felul tău de a fi!...eşti intensă şi emani un parfum fin de viaţă şi sincer să fiu,am impresia că ai venit dintr-o altă lume!...  
Amuzată de ce auzea,Diana râdea cu poftă apoi mulţumită de felul cum decurgea discuţia, se opri din râs şi îşi aşeză mâna pe piciorul lui Andrei.  
-Cine ştie,poate că ai dreptate zise ea şi se ridică de pe bancă,te las acum în palma senzaţiilor senzoriale,am vazut că le iubeşti!...  
-Ai dreptate iubesc senzaţiile şi le percep ca pe o mângâiere mistică şi-ţi mulţumesc pentru discuţia avută şi sper că ne vom mai vedea zise Andrei zâmbind şi privi nori ce defilau pe cer în timp ce Diana intră după tufişuri şi se transformă într-o căprioară cu blana mătăsoasă şi ochii blânzi şi ţopăind maiestos,căprioara porni spre centrul păduri,lăsându-l pe Andrei,învaluit în aura senzorială a iubiri....  
Diana - zeiţa vânători în mitologia romană.Romani o asociau cu pădurile şi cu animalele sălbatice.Diana era faimoasă pentru puterea,graţia şi frumuseţea ei.  
 
-Sfârşit-  
 
Referinţă Bibliografică:
Diana / Iulian Catana : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2681, Anul VIII, 04 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Iulian Catana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iulian Catana
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!